Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

Czy można łyknąć dwa takie same eliksiry na raz ? przykładowo mam kilka eliksirów dodające 4pkt siły, jak wypiję dwie sztuki to dostane 8pkt ? :)

najlepiej sprawdzić

19 godzin temu, samsung70 napisał(a):

absolutnie racja z tym graniem dla przyjemności, ja nigdy nie grałem w gry żeby się meczyć czy mordować i rzucać k...

jak się daje to nawet daję trochę niższy poziom. 

właśnie pykam w Control i tam świetnie można dostosować poziom trudności poprzez regemrację broni, mnożnik obrażen zadawanych i obrywanych. 

Tak jest najlepiej ale dziwi mnie ze ktoś może mieć problem w tej grze jak ma mniej niż 40 lat

Edytowane przez voltq
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Świetna decyzja z tym wydaniem pierwszej części 

Da się w tej grze zresetować zadanie? z pozycji konsoli oczywiście 

Pewnie na gamescome pokażą drugie dlc i wersję kcd 1 na ps5 

Jak myślicie to bug czy niedopatrzenie? I czy warhorse to naprawi ? Jan ptaszek jako szlachcic powinien mieć pełną zbroję płytową tak jak w KCD 1 a nie ma nawet kolczugi później bo w prologu ja ma , dodatkowo jak przekazujemy mu zbroję to pomimo przekazania naramienników on ich nie zakłada 

Edytowane przez voltq
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chodziłem sobie po lesie szukać ciekawych rzeczy i znalazłem to.

Jako, że przechodzę grę drugi raz bo za pierwszym razem to było Rambo style fuck the story mordujemy i kradniemy to nie wiem czy to jakiś fragment fabuły czy coś dla jaj zrobione?

Środek lasu, tuż za fragmentem gdzie już dalej iść nie można.

image.thumb.png.8a5ddcf07c4a0b6851d37d2e76d2ad87.png

Opublikowano
21 godzin temu, voltq napisał(a):

a to nie są pozostałości po wierze słowiańskiej sprzed roku 883- ? 

Też tak uważam, myślę, że nie są to żadne easteregi, tylko pozostałości po starych (a może aktualnych) wierzeniach.

• Like 1
Opublikowano

Jak myślicie będzie można wykuć własną zbroję wszystkie części? , dodadzą kolcze spodnie które są obecne w jedynce a w dwójce nie ma ?

Będzie można wykuć buzdygany i lepsze halabardy ?

Opublikowano

Ależ mnie wkurza w tej grze ten symulator alchemii i kuźni 🙄 mogli chociaż dać wybór i omijać te głupie zabawy, zabierające radość z gry. Nawet w jedynce bardzo niechętnie tworzyłem eliksyry i wolałem kupować.

Opublikowano
29 minut temu, voltq napisał(a):

Jak myślicie będzie można wykuć własną zbroję wszystkie części? , dodadzą kolcze spodnie które są obecne w jedynce a w dwójce nie ma ?

Będzie można wykuć buzdygany i lepsze halabardy ?

Mało mnie to interesuje bo i tak nie widać naszej postaci jak gramy.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, PaVLo napisał(a):

Ależ mnie wkurza w tej grze ten symulator alchemii i kuźni 🙄 mogli chociaż dać wybór i omijać te głupie zabawy, zabierające radość z gry. Nawet w jedynce bardzo niechętnie tworzyłem eliksyry i wolałem kupować.

w kcd 1 można było automatycznie tworzyć eliksiry , ten perk można było uzyskać bardzo szybko 

kuźnia jest bardzo uproszczona widać , pewnie te DLC to wycięta zawartość 

Mnie wkurzają dialogi ze nie ma pokazanego jak w wiedźminie 2/3 które są opcjonalne i nie popychają rozmowy do przodu a które ja od razu popychają , powinni to zmienić bo dużo dialogów można pominąć , ja teraz przechodzę gierkę i każda rozmowa to zapis gry i sprawdzanie wszystkich opcji dialogowych bez moda na US ani rusz w takiej sytuacji 

28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Mało mnie to interesuje bo i tak nie widać naszej postaci jak gramy.

ale widać w dialogach i zawsze można mod zainstalować na kamerę za pleców i tak się poruszać po mapie

W dniu 14.08.2025 o 22:05, Zdzichon napisał(a):

A to niej jest część tego DLC z malarzem? Nie wiem, jestem dopiero w połowie, ale pasowałoby klimatem.

były te figurki juz w podstawce , to pozostałości po wierze słowiańskiej , zresztą to dziś mamy tego dużo jak np noc świętojańska 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Religia_Słowian

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Na podstawie tego trailera i mojej kryształowej kuli:

- Napraw zegar - zdobądź materiały i narzędzia; znajdź mistrza kowalstwa który nauczy cię jak wykonać koła zębate, za mistrzem oczywiście trzeba będzie biegać tam i z powrotem przez pół Kuttenberga, bo przecież nie może mieszkać w kamienicy obok; może jakieś śledztwo kto popsuł zegar

- Gildia kowali - zanosi się na coś na kształt misji z gildią szermierzy

- Odbuduj kuźnię - dom do udekorowania, miejsce w które można wpakować trochę szmalcu

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mag_zbc napisał(a):

Na podstawie tego trailera i mojej kryształowej kuli:

- Napraw zegar - zdobądź materiały i narzędzia; znajdź mistrza kowalstwa który nauczy cię jak wykonać koła zębate, za mistrzem oczywiście trzeba będzie biegać tam i z powrotem przez pół Kuttenberga, bo przecież nie może mieszkać w kamienicy obok; może jakieś śledztwo kto popsuł zegar

- Gildia kowali - zanosi się na coś na kształt misji z gildią szermierzy

- Odbuduj kuźnię - dom do udekorowania, miejsce w które można wpakować trochę szmalcu

No i po cóż więcej jeszcze jakieś misje fabularne, wystarczy tylko to a budowa kuźni to Panie rozgrywka na 100h jak nie dłużej, każdy kamień i cegłę na inny kolor pomalować można, a i 70 zł za dodateczek się należy :E

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

No ale póki co to gadają dużo o tym jakie to budowanie jest fantastyczne, jak sobie będę chciał pobudować to sobie odpalę Anno albo Citiesskyline, od KCD oczekuje fajnej fabuły, fajnych postaci dużo mordowania oraz palenia na stosie i wtedy Musa leci pierwszy na stosik :E

• Like 2