Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance 2

FerreroRoche

Rekomendowane odpowiedzi

W gierkę na pewno zagram, może nie na premierę, ale chwile po, po zobaczeniu jak będzie ze stanem technicznym.

Oczywiście nie nakręcam się i nie mam wielkich wymagań, więc pewnie będę zadowolony.

System walki trochę uproszczą, mnie to nie dziwi, ponieważ dla niektórych to ciężka ścieżka. Mnie tam się na początku wydawał trudny, ale wystarczyło trochę potrenować i progres był zauważalny i satysfakcjonujący, choć nie uważam, że to był najlepszy system na świecie, po prostu było to coś innego od reszty. Na pewno było to lepsze niż zaklikanie wrogów na śmierć jednym przyciskiem. xD

3 minuty temu, voltq napisał(a):

Będzie masa bugów technicznych ale gierka wg mnie warta wydania pieniędzy 

Tego możemy być pewni. Dobrze że optymalizacyjnie będzie dobrze przez brak denuvo.

Zostaje kwestia tego co wyleci z gorącego tygodnia premierowego lutego:

to,Asasin czy Avowed?

45 minut temu, Godlike napisał(a):

A jescze wracając do tej animacji mycia się, to po co to komu, ale mam nadzieję że przynajmniej optymalizacja będzie przyzwoita na premierę i na 4070ti będzie chulac na ultra. 

I takie animacje to chyba bardziej do gier TPP pasują, w jedynce była przecież animacja zbierania ziół z trzeciej osoby i część ludzi to modowało. Zamiast animacji mycia lepsze by były jakieś cutscenki z łaziebnymi na wzór wieśka trzeciego :E

@Wybredniak liczę właśnie na cut scenki w łaźniach itd , w KCD 2 myślałem ze zrobią właśnie animacje zbierania roślin z pierwszej osoby jak modyfikuje to mod bo te zbieranie z 3 osoby nie pasuje totalnie

Ciekawi mnie z tym koniem czy będą jakieś zmiany bo na prezentacji koń był chyba przywiązywany przed karczma tak jak w rdr , czy bedzie bardziej realistyczny czy w stajniach będzie go można "ulepszac" czy będzie go można myc i karmic jak w rdr

gwizd i koń pojawia się za plecami jest słaby w takich grach , powinno to być bardziej realistyczne

szkoda ze nie będzie animacji jedzenia , może będzie animacja picia mikstur/alkohlu ?

https://www.twitch.tv/videos/2294365343 - jak ktos nie widzial

Edytowane przez voltq

1 godzinę temu, Wybredniak napisał(a):

I takie animacje to chyba bardziej do gier TPP pasują, w jedynce była przecież animacja zbierania ziół z trzeciej osoby i część ludzi to modowało. Zamiast animacji mycia lepsze by były jakieś cutscenki z łaziebnymi na wzór wieśka trzeciego :E

No fakt było by lepiej. 

1 godzinę temu, voltq napisał(a):

@Wybredniak liczę właśnie na cut scenki w łaźniach itd , w KCD 2 myślałem ze zrobią właśnie animacje zbierania roślin z pierwszej osoby jak modyfikuje to mod bo te zbieranie z 3 osoby nie pasuje totalnie

Ciekawi mnie z tym koniem czy będą jakieś zmiany bo na prezentacji koń był chyba przywiązywany przed karczma tak jak w rdr , czy bedzie bardziej realistyczny czy w stajniach będzie go można "ulepszac" czy będzie go można myc i karmic jak w rdr

gwizd i koń pojawia się za plecami jest słaby w takich grach , powinno to być bardziej realistyczne

szkoda ze nie będzie animacji jedzenia , może będzie animacja picia mikstur/alkohlu ?

https://www.twitch.tv/videos/2294365343 - jak ktos nie widzial

A niby jak realistycznie? To realistyczniej chyba tylko jakby giermek zapierniczal zaraz za Henrykiem i trzymał konia za uzde jak ten łazi na piechotę, w miastach tylko w wyznaczonych miejscach zostawiasz konia i później sam się po niego ewentualnie fatygujesz, ewentualne mycie też odpierdziela giermek albo opłacony stajenny a nie ze Henryk sobie sam konika myje, nawet "zbić" konika rycerzowi w tamtych czasach nie wypadało samemu :E No chyba że się było Gillesem de Rais albo Papieżem Innocnetym I, bądź Honoriuszem II ich "koniki" to dopiero lubiły zabawy i harce :E

Edytowane przez Godlike