Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, voltq napisał(a):

Znalazłem pierwszą aktywność której nie da się ukończyć bo obóz i ludzie się nie pokazują 

Też to miałem i odblokowała się po ukończeniu fabuły. W magiczny sposób nagle się pojawią.

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Do tego Ptaszek który na początku był zabawny teraz jest irytujący jak diabli.

To jest akurat dobrze napisana postać. Ona ma być irytująca.  Wielki panicz zobaczył jak wygląda prawdziwy świat.

1 godzinę temu, azgan napisał(a):

KCD1 bardziej mi siadło od strony fabuły 🤔

Mi też. Tu fabuła w pewnym sensie ogranicza grę. W tym filmiku co dałem gostek wspomina, że jak pójdziesz w główny to jesteś wyłączony na bardzo długi czas chociażby przez same filmowe przerywniki.  One po prostu po pewnym czasie męczą a na dodatek nie odzwierciedlają rzeczywistości. Niby nakręcają cię na wielką akcję a później jak zaczyna się właściwa gra to robi się trywialna i bez emocji. Kuttenberg to wzorowo zmarnowany potencjał. No jest duże miasto i tyle. Jest bo jest. Na dodatek mocno niedokończone. Finał mnie zawiódł a pewna rozmowa pokazuje nawet iluzoryczność naszych wyborów. Zbierana ekipa też nie jest wykorzystana. Szukamy ich do samego szukania bo tak każe nam fabuła. Mogli zrobić z nimi jakieś akcje/misje tak by "powiedzmy" nasze więzi z nimi były większe, wywoływały jakieś emocje itp. A co zrobili ? Wszystko właściwie zamknęli w filmikach.  Zamiast robić jakieś poboczne misje z szukaniem wsioków po lasach mogli skupić się na misjach z NPC-mi związanymi z fabułą. Z tą naszą pseudo ekipą.  A tak mamy poboczne które kończą się ot tak i główny wątek, który właściwie też się tak kończył. To już ? Koniec ? Dawaj Henryk. Napij się z nami.

1 minutę temu, galakty napisał(a):

Gra i tak jest super, ale raczej dlatego że dziś wychodzi sam chłam i po prostu KCD2 jest dobrą produkcją

No dokładnie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, skypan napisał(a):

To jest akurat dobrze napisana postać. Ona ma być irytująca.  Wielki panicz zobaczył jak wygląda prawdziwy świat.

Wiem, ale już się dość nasłuchałem w jedynce ;) 

A tutaj nie dość że wchodzi na wyższy poziom, to zalatuje ciepłym kolegą na kilometr :E 

Opublikowano
10 godzin temu, skypan napisał(a):

Ponoć w jedynce w jednym z DLC budowaliśmy swoją wioskę czy coś w ten deseń. Tu będziemy mieli za to DLC z rozwojem swojej kuźni. Nie popisali się.

Własna wioska nie miała by sensu fabularnego.

Opublikowano

Ale własna kuźnia też jest bez sensu patrząc co Heniek wyprawia i co ostatecznie zrobił. Takie trochę na siłę robienie z niego człowieka ludu. Inna kwestia to fakt, że w pewnym sensie robią te same DLC co 1-ce.

Opublikowano (edytowane)

@skypan dzięki za informację to ukończę po fabule albo jak zpatchuja grę , chyba robią dużego patcha bo cisza już tyle dni

3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Zazdroszcze Wam ze macie tyle czasu na grania. Ja w tyg mam dziennie moze 1 max 2 h. Czasem tylko przejde z miejsca na miejsce, zkims zagadm i musze konczyc xD Moze w weekend troche dluzej w koncu pogram. Fabuly nawet nie liznalem i na samych pobocznych mam juz 16h :E

Mam urlop zaległy jeszcze z tamtego roku to wykorzystałem i do 3 marca muszę ukończyć grę xD

2 godziny temu, mag_zbc napisał(a):

Własna wioska nie miała by sensu fabularnego.

Mogli byśmy dostac zgliszcza od miejscowego lorda i odbudowywać ale nie ma to sensu z tego powodu że w KCD 1 już to robiliśmy, powtarzanie tych samych schematów nie wchodzi w gre

Ktoś odkrył jakieś "ukryte" nie zaznaczone zadania poboczne lub aktywności na mapie i mógłby się podzielić gdzie je znajdę?

Bo zrobiłem już wszystko poboczne/aktywności które się dało do 5 zadania głównego na drugiej mapie w grze , oprócz jednej aktywności która jest zbugowana 

Ja Wypisze swoją listę zadań i aktywności w spoilerze które ja zrobiłem , może ktoś skorzysta 

@Czubatka Boża taka halabardę można kupić gdzieś w kuttenbergu 

5 godzin temu, Godlike napisał(a):

Jak to żeby sie nie czepiali? Ja sie czepiam ze on tam w ogóle jest :E

A co on ci przeszkadza jak taka sytuacja mogła mieć miejsce naprawdę?

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jakoś na drugiej mapie te misje są jakby mniej ciekawa i po przejściu najbardziej praktyczną jest szukanie miecza, który chyba jest najlepszym w grze. No przynajmniej niczego lepszego nie znalazłem. Po zakończeniu fabuły sporo pobocznych traci sens bo tkwią jeszcze w zdarzeniach z przed finału. Ciekawą misją mogła by być ta o szukaniu konia który jest chyba najładniejszym w grze no ale dziwnie to rozwiązali. Tak bez spoilerów.

Spoiler

screenshot-250219-131407.jpg

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Spoiler

Quarrel of the Horse Dealers tego zadania nie zrobiłem na pierwszej mapie gdzie je się dostaje ?

Nie wiem czy to bug ale wrotycz pomimo że go zerwałem jest nieopisany w rękodzieło zioła 

Spoiler

W jednym zadaniu jest potrzebny do uleczenia krawca

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Trafiłem w końcu na większego buga, na drugiej mapie nie mam żadnego gracza w kości, w miejscu zaznaczonym na mapie. Ani w mieście, ani poza nim. Ciekawe kiedy pojawi się pierwszy patch. Na razie cisza, a już trochę problemów się nazbierało. Ogólnie u graczy, bo prócz powyższego, wszystko u mnie działa jak należy. Każde zadanie da się ukończyć, npc są na miejscu, uczciwie nie mam za bardzo do czego się przyczepić. Jak na tak masywną, open worldową produkcję, to jest naprawdę całkiem udany start.

Co do wrażeń z gry, początkowy entuzjazm nieco przygasł (czego się spodziewałem), ale nadal bawię się przednio. Przemierzam drugi obszar odkrywając wioski i punkty szybkiej podróży. Wcześniej ręcznie nie wrzucałem DLSS4, teraz po instalacji nowych sterowników i aktywacji w apce Nvidii, gra wygląda zauważalnie lepiej. Nie spieszę się więc, delektuję sielską atmosferą. Nie skipuję dialogów, chłonę historię regionu, czytam książki, aktywuję wszystkie zadania poboczne jakie się trafią.

Znalazłem w końcu naprawdę mocnych przeciwników, jakaś banda w zniszczonym młynie przy rzece, napsuła sporo krwi. Strasznie mi ryj obili, blachy pogięli, musiałem kluczyć między namiotami i kombinować jak nie dać się otoczyć (mimo tego, że dwóch wcześniej ustrzeliłem z łuku).

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Vulc napisał(a):

Trafiłem w końcu na większego buga, na drugiej mapie nie mam żadnego gracza w kości, w miejscu zaznaczonym na mapie. Ani w mieście, ani poza nim.

Ja na początku gry nie miałem piasku w klepsydrach, płynu w kociołkach, a jak doszedłem do kowala to wykuwałem niewidoczny miecz :E

Okazało się, że był jakiś błąd w plikach, nie wiem z jakiej paki, ale weryfikacja plików naprawiła problem. Na necie czytałem, że niektórzy mieli podobny problem i weryfikacja z ponownym dociągnięciem niektórych plików pomogła.

Jak nie próbowałeś robić weryfikacji to spróbuj, kto wie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Niezłe tępo kolego! 

Urlop xD

Ogólnie bardzo słabe recenzję tych wszystkich polskich "recenzentów" w ogóle nie wymaksowali gry i pisali jakieś losowe głupoty, ten UV o grach chyba najrzetelniej do tego

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Zrobiłem dopiero 5 głównych zadań a tutaj już coś takiego xD

170h na liczniku , teraz już mi chyba fabuła głównie została 

IMG_20250219_195238.jpg

Co ty w tej grze tyle robiłeś? Tyle H a główny wątek jak widzę pewnie ledwo lizniety. 

• Like 1
Opublikowano

Ta gra za oprawe audio wideo powinna dostac jakas nagrode za warstwe artystyczna. Jak w to gram to mam flashbacki z dziecinstwa czyli rejony malopolski, jedynie domy i drogi byly inne, ale poza tym wszelkie pola, polany, lasy i zagajniki oraz stawy to tak na prawde kopia 1 do 1.

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

Ja mam chyba 30H na weselu jeszcze nie bylem, niby juz moge isc dzieki kowalowi ale chce reszte questow skonczyc :E 

Jakoś długo, ja po 20h nie miałem już zadań i poszedłem na wesele ;) Chyba że latałeś po całej mapie i tam wyskakiwały nowe to faktycznie.

Tylko te poboczne w większości są marne niestety...

• Confused 1
Opublikowano

A jak to z pobocznymi czy znajdźkami? NIechodzi o ilość, ale o schemat tzn. w AC było tak że dużo pobocznych rzeczy robiłem przed zadaniem fabularnym, co w końcu kończyło się tym że zadanie fabularne dość często o ile nie zawsze kierowało właśnie w stronę pobocznych questów/znajdziek i można powiedzieć że sztucznie sobie grę wydłużałem. Tutaj też tak jest?

• Like 1