Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ja tam wykułem coś takiego :D 

20250211235847_1.thumb.jpg.23cc4b7b057e1572631a40e4c6c7205c.jpg

To jest aktualnie chyba najlepszy miecz w grze , tylko nie wiem kiedy go przekuć żeby miał najlepsze stary i czy perk do kowalstwa zmieni jego jakość na M

Pytanie też czy rękawice i fartuchy Kowalski coś zmieniają oprócz +5 do rzemiosła 

Dużo rzeczy jest nieodkrytych jeszcze 

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Oczywiście że lepsze niż większość gier jak mówimy o Far Cry, Assasynach itp :E 

Ale do W3 to dalej przepaść. 

Cdpr to jednak inny poziom trochę 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@voltq Przekuj go gdy masz poziom mistrzowski w kuciu. Drugim najlepszy ale krótki miecz można znaleźć w misji pobocznej. Też trzeba go wykuć. Po wykuciu niczego lepszego nie znalazłem.

Edit.

Wspomniałeś o fartuchu. Kurcze. Jeszcze raz go wykuje i zobaczę czy będzie jeszcze lepszy 

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Fartuch i rękawice trzeba zakładać które dostajemy od kowala w wiosce

Ja już przekułem , pierwsze przejście gry traktuje jako rozgrzewkę, dopiero drugie na PC będę robił na spokojnie

Ta jakość M chodzi chyba o Henryka drugiego ojca Marcina 

Czekam na tryb hardkor i na pc wgram sobie kilka modów

Warhorse musi przygotowywać jakiś wielki patch bo to jest niemożliwe żeby tak długo po premierze była cisza i zero aktualizacji 

Do tej pory nie mogę ukończyć tylko jednej aktywności 

Spoiler

Gdyby ktoś miał problem w turnieju z przeciwnikiem który znajduję się poza arena można go bić pojedynczymi ciosami przy belce , miałem taki błąd w ostatniej walce

Te nagrody z pierwszego turnieju to śmieszne trochę xD , może na kolejnych będzie coś lepszego

Ktoś ogrywa gierkę na PS5/ps5 Pro i brał udział w turnieju ?

Też macie ściny przez słaby procesor w konsoli ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Te miecze co wykułem i są mistrzowskie robiłem w normalnym odzieniu :) 

Edit.

Ubranie się we wdzianko kowala nic mi nie zmieniło w statystykach miecza. Jedynie może się przydać gdy komuś (chyba) brakuje punktów by wykuwać mistrzowskie oręże. Jedyne nad czym mogę teraz ubolewać to, że miecz Radzika wykułem nie posiadając odpowiedniego poziomu kowala. Nie jest mistrzowski :/ Niestety nie idzie go przekuć ponownie i ma gorsze staty.

W sumie szkoda, że nie możemy wykuć sobie zbroi. Chyba, że w tym DLC o rozbudowie kuźni dadzą taką możliwość.

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, skypan napisał(a):

W sumie pokrywa się z tym co dają w opisie. Wersja podstawowa. W opcjonalne się nie bawiłem. Nie jest to jakaś mega zmiana ale idzie to odczuć.

Nie no, te opcjonalne zmiany jak redukcja melee o 40%, na pewno idzie odczuć. Tylko nie wiem czy to nie jest przesada w drugą stronę, bo już obecnie walka dwóch zakutych w zbroje czołgów potrafi być dość długa. Za to wyższa agresywność przeciwników i częstsza zmiana stref in plus - powinno to wyraźnie poprawić dynamikę pojedynków i zwiększyć inicjatywę przeciwników. Jak to z modami, trzeba instalować i testować. Pewnie też się pobawię, ale to ewentualnie w drugim podejściu.

13 minut temu, galakty napisał(a):

Ale do W3 to dalej przepaść. 

Bez przesady, sporo aktywności pobocznych w W3 też stało na średnim poziomie. Przechodziłem grę 3 miesiące temu, więc mam to świeżo w pamięci. ;) Zadania są różne, jedne lepsze inne gorsze. Mamy fajną misję z rycerzem w podziemiach, szukanie kamienia księżycowego czy zadanie z inkwizycją. Często w takich aktywnościach wykorzystywane są dostępne w grze mechaniki, z reguły można je rozwiązać na różne sposoby (kradzież, retoryka, buzdygan przez łeb). Mogą się na pewno wydawać mniej epickie, ale to częściowo wynik settingu. W3 z pewnością był pod tym względem atrakcyjniejszy.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W wiedźminie mamy gotowego bohatera fantasy napisanego i opisanego przez mistrza Sapkowskiego 

Gdyby powstała gra na podstawie np książek trylogii husyckiej to też wyglądało by to lepiej 

Wg mnie po tych ponad 170h gra jest warta zakupu za pełną cenę i ogrania przynajmniej dwukrotnie 

• Upvote 1
Opublikowano

Co do iskier i kucia, trochę zmarnowany potencjał. Wykułem kilka szerokich długich mieczy, każdy schodzi za 450 groszy, koszt materiałów pewnie koło 100 groszy. Mamy więc 350 na czysto. Kuje się szybko, przy dobrym rytmie nie trzeba nawet ponownie korzystać z pieca, wystarczy raz zrobić obrót głownią. Niby można się dorobić, ale szału nie ma. Problemem jest to, że istnieje mnóstwo innych sposobów na zarabianie. Ogólnie ekonomia w grze ponownie została pokpiona. Prawie 20k w kabzie, a żaden rzemieślnik nie oferuje lepszych elementów pancerza niż to co mam. Żadnego nie kupiłem, wszystko zdobyczne.

• Like 1
Opublikowano

Ja mam 4k teraz, ale sporo kupowałem... Wystarczy dobrze kraść i 1-2k wpada momentalnie :E 

W ogóle fajne jest to, że nawet jak nam się nie uda z NPC dogadac, to można okraść, dostać klucze, wejść i zajumać to co potrzebujemy :E 

• Like 1
Opublikowano

Swoboda jest faktycznie spora i fajnie, że obejmuje też zadania poboczne. Ostatnio tak miałem w zleceniu od spłukanego winiarza, gdzie okazało się, że jestem zbyt cienki w piciu, żeby zaimponować ekspertowi. Za to nieźle radzę sobie z otwieraniem zamków. 😏

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Vulc napisał(a):

Z walką jest taki problem w tej serii, że twórcy nie mogą się wstrzelić w taki sweet spot. W jedynce byle wieśniak blokował kombosy, blokował riposty i sam ripostował. Co sprowadzało walkę tylko do HP. W dwójce znów została wyraźnie ułatwiona, choć nadal trzeba się trochę nagimnastykować przy kilku oponentach.

W 2 nadal tak jest. Mam wrażenie że każda postać ma takie same umiejętności walki, a ich trudność różni się tylko w zależności od ekwipunku. ;) Ogólnie po 65 godzinach twierdzę że walka jest jedyną rzeczą która wypada moim zdaniem gorzej niż w KCD1. Wszystko inne na razie na plus. Ale nie jest to jakaś duża przepaść. Po prostu jest jeszcze sporo do poprawienia.

Co do trudności to od dłuższego czasu jej nie czuję. Prawdopodobnie już w pierwszych 10-20 godzinach stałem się niezniszczalną maszyną (a właściwie puszką :E) śmierci. Umiejętność walki mieczem mam już tak wylevelowaną, że w pewnym obozie, w pojedynku z

Spoiler

Zawiszą Czarnym

Jak doszło do rundy gdzie walczyliśmy na długie miecze, to wystarczyło walnąć go 2 razy i się poddał. Pokonałem go w tej rundzie w jakieś 4 sekundy. Ale za to w pierwszej rundzie na broń drzewcową męczyłem się aż mi się prawie cała halabarda zniszczyła, bo miałem niski lvl dla tego typu broni.

28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Tylko nie kończ gry zbyt szybko;)

A ja właśnie po 65h stwierdziłem że nie chce mi się na razie dalej cisnąć pobocznych. Na pewno sporo ciekawych się trafiło i wiele z nich łatwo jest przeoczyć, bo nawet nie wyświetlała się ikonka na mapie. Ale co za dużo to niezdrowo. Pewnie i tak jeszcze nie raz zagram w tę grę, a mam ochotę dalej ruszyć główny wątek, bo też bardzo wciąga.

Jestem już dość daleko, więc może w weekend uda się skończyć. Mam nadzieję że przez posunięcie dalej głównych questów nie przepadnie mi zbyt wiele pobocznych. Większość chyba już zrobiłem...

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Tylko nie kończ gry zbyt szybko;)

Jestem gdzieś chyba w połowie :) zrobiłem sobie przerwę i ostatni tydzień w ogóle nie ruszałem gierki. 

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pominąłem tylko dwie aktywności 

Spoiler

Quarrel of the Horse Dealers w trosky

Seeking Justice w kuttenbergu 

I tak dobry wynik

Spoiler

Jedno.zadanie jest niewymienione w poradnikach i nazywa się the magic Arrow 

Dobych historyków mają w warhorse xD , jedna z postaci mówi o handlu przez portugalską prowincje Ceuta tymczasem 

Portugalczycy pod wodzą Henryka Żeglarza zdobyli Ceutę 22 sierpnia 1415 r.

Spoiler

Spoiler

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Vulc napisał(a):

Ostatnio tak miałem w zleceniu od spłukanego winiarza, gdzie okazało się, że jestem zbyt cienki w piciu, żeby zaimponować ekspertowi. Za to nieźle radzę sobie z otwieraniem zamków. 😏

O tym zadaniu właśnie myślałem xD 

• Like 1