Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Kabor napisał(a):

Jak się czytało temat po premierze to gra objawienie.

Teraz czytam ostatnie strony i wynika z tego, że gra to badziewie.

To jak to jest? Widać hype ostro wpływa na na ocenę.

Niektórzy wystawiają oceny po zobaczeniu kilku minut gameplay lub po ograniu 3 godzin 🙂 , a nawet po oglądaniu jakiś znanych tuberów... a później mimo tego że im dalej to gorzej to już się nie przyznają :E

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
Godzinę temu, Kabor napisał(a):

To jak to jest? Widać hype ostro wpływa na ocenę.

Początek jest super, ale im bliżej końca tym większa nuda. Nie zrozum źle, gra to nadal dla mnie solidne 8/10 (tylko u mnie 10/10 nie istnieje,  9/10 to gra życia :P

Opublikowano

Nie zgodziłbym się tak do końca że nuda, ale na pewno zakończenie nie satysfakcjonuje, a część trzecia wcale nie musi powstać bo w teorii mamy jakieś zakończenie i domknięcie wątków z jedynki.

• Like 1
Opublikowano

Ja mam nadzieję że trzecia część będzie z inną historią, nie mogę już patrzeć na Ptaszka :E A i Henryk mnie znudził z biadoleniem jaki to był biedny i jego ojciec zginął.

Inne czasy, inni bohaterowie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Kabor napisał(a):

To jak to jest? Widać hype ostro wpływa na ocenę.

Te uwagi negatywne o grze są niewielkie w stosunku do ogólnego zachwytu nad grą. Nie są w stanie grze zaszkodzić i bardzo dobrze. Ja nie odzywałem się negatywnie, bo widziałem, że gra ma się dobrze i nie ma co mącić. Ale skoro parę osób się podzieliło uwagami to ja też.

Nie ukrywam, że nie mam ostatnio szczęścia do kontynuacji ulubionych gier :-)

Najpierw Dying light 2 mnie rozczarował po przegenialnej jedynce, a teraz KCD2. Jeszcze tylko zawiodę się GTA6, Wiedźmina spisałem trochę na straty (Ciri zamiast Geralta) i pozostanie mi tetris :-)

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, galakty napisał(a):

Ucieczka z zamku była extra, mimo że nie lubię skradanek.

Dla mnie wręcz odwrotnie. Na początku skradałem się ale dość szybko stwierdziłem - a walić to i pobiegłem uwolnić gostka. W pełnym pościgu uwolniłem go, spokojnie pogadałem (mimo, że w tle było widać jak mnie szukają) a później kontynuowałem ucieczkę do samego finału przy wozie. Tam skrypty aż bolały.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Miał ktoś może problemy z crashami? 

Po ok. 30 minutach grania, gra się zawiesza i crashuje.

Wyłącza się karta, w menadżerze urządzeń wyskakuje kod 43. Po ponownym uruchomieniu komputera wszystko wraca do normy. 

W podglądzie zdarzeń pojawia się błąd nvlddmkm.

Wszystko wskazuje na błąd sterów karty. Sprawdzałem najnowszą wersję i inne, z mają była dla mnie najlepsza ogólnie, ale tym razem nie jest.

Problem występuje tylko w KCD2. 

Z modami czy bez, niezależnie od ustawień grafiki. 

Ktoś, coś? 

Odpukać, ale wygląda na to, że UV+OC karty było przyczyną. Przywrócenie domyślnych ustawień w AF pomogło.

Blokada na 90 klatek i tylko do 60 stopni dobija. xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.07.2025 o 11:22, skypan napisał(a):

Mi w tej grze brakuje czegoś co bym zapamiętał, co wywarło by na mnie jakieś wrażenie. Filmiki nastawiają gracza, że będzie to coś doniosłego, epickiego a wypada słabo. Finał to porażka. Zrobili dobrego średniaka. Obecnie w mojej pamięci pozostała ogólna fabuła ale zero ciekawych wydarzeń. To już z jedynki pamiętam imprezę z księdzem. Chociaż jedynka też jakoś wybitna pod tym względem nie była. Tam był chociaż efekt zaskoczenia "hardkorową" grą w średniowieczu.

Ograniczenie silnika plus konsolę mocno niszczą dobre wrażenie z bitew o zamek , jest za mało atakujących i broniących w tle i sam zamek jest za mały , nie czuć tej epickości oblężenia lub szturmu które są opisywanie np w książkach 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Gram szósty dzień, z czego pierwsze dwa dni nie grałem dużo, ponieważ walczyłem z crashami. Mam ponad 42h i prawie skończone wszystkie zadania na pierwszej mapie. We wtorek po 14, jak ogarnąłem crashe, miałem jakieś 6-7h... Były bardzo długie sesje, aż się przypomniały dawne czasy, jak się naparzało też tyle i więcej jednego dnia. Żadnych bóli nie mam, więc tego mi było trzeba. :hihot:

Jeśli chodzi o wspomnianą nudę, to tak, gra jest, w pewnym sensie, nudna i monotonna, ale o to chodzi. Nieraz miałem wrażenie jakbym grał w pierwszą część, mimo, że dwójka wygląda znacznie lepiej, ale to te same tereny. 

Są pewne niedoróbki, głównie w zachowaniu NPC i tylko raz musiałem przez to wczytać sejwa, jednakoż to nie przeszkadza za bardzo.

Z modami na poprawione oświetlenie i dynamiczną mgłę (plus kilka innych), jeszcze bardzie klimatycznie się zrobiło.

Teraz, aż się chce z Orzechem iść w ludzi. :lol2:

onH3o9N.thumb.jpeg.293b3bb36001f7073aa2243cc66bcf7a.jpeg

No nic, czas na powrót do lasów. xD

Edytowane przez Kakarotto
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 8.07.2025 o 06:26, Kabor napisał(a):

Tak to jest, jak się ludzie sugerują recenzjami youtuberów.

Zawsze mówię - czekajcie na ludzi, przejdą to Wam powiedzą jak jest.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.07.2025 o 07:26, Kabor napisał(a):

W dupie byli, gówno widzieli. Ta gra to majstersztyk i najlepsza gra od czasu Baldurs Gate 3. Tylko teraz takie czasy nadejszły że gra musi być szybka i krótka żeby można było ją skończyć i dawać następną. Taki wyścig szczurów w świecie gier komputerowych.

Edytowane przez Grolshek
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

Ta gra jeżeli chodzi o wyzwanie ma sens tylko na hardkor mode z wszystkimi dziesięcioma negatywnymi perkami i z modami better combat na trudniejszą walkę

Stojąc na rękach, grając nogami. :pozdro:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Stojąc na rękach, grając nogami. :pozdro:

Grając na zwykłym poziomie trudnośći nie da się doświadczyć wielu dobrych rzeczy które gra oferuję 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano
18 godzin temu, voltq napisał(a):

Ta gra jeżeli chodzi o wyzwanie ma sens tylko na hardkor mode z wszystkimi dziesięcioma negatywnymi perkami i z modami better combat na trudniejszą walkę

Większość jednak gra dla przyjemności a nie żeby się męczyć.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Większość jest tu ode mnie dużo młodsza i dużo lepsza w granie w gierki , dla mnie starego dziadka męczarniom jest poziom zwykły w tej grze , bez hardkoru z negatywnymi perkami i modami na trudniejszą walkę ta gra mnie właśnie męczy i nie sprawia przyjemności 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.07.2025 o 13:18, ODIN85 napisał(a):

absolutnie racja z tym graniem dla przyjemności, ja nigdy nie grałem w gry żeby się meczyć czy mordować i rzucać k...

jak się daje to nawet daję trochę niższy poziom. 

właśnie pykam w Control i tam świetnie można dostosować poziom trudności poprzez regemrację broni, mnożnik obrażen zadawanych i obrywanych. 

Edytowane przez samsung70