Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może głupie pytanie ale gram w tego KCD1 i jednej rzeczy nie rozumiem. Po co te comobsy sie odblokowywuje jak tego nie idzie wyprowadzić? Przeciwnicy albo robią blok albo masterstrike a ja mam bezbłędnie w nich wpakować kombinacje 5 ciosów w odpowiedniej kolejności?

Na pytanie to jak ja gram odpowiem, że buławą i 2 razy walne w łeb i chłop leży więc nie zaprzątałem sobie głowy nauką combosów.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Slayer napisał(a):

Może głupie pytanie ale gram w tego KCD1 i jednej rzeczy nie rozumiem. Po co te comobsy sie odblokowywuje jak tego nie idzie wyprowadzić? Przeciwnicy albo robią blok albo masterstrike a ja mam bezbłędnie w nich wpakować kombinacje 5 ciosów w odpowiedniej kolejności?

Na pytanie to jak ja gram odpowiem, że buławą i 2 razy walne w łeb i chłop leży więc nie zaprzątałem sobie głowy nauką combosów.

Na początek rób te 3 przyciskowe combosy , 5 są duzo trudniejsze i wymagają czesto perfekcyjnego bloku i rozpoczęcia combo od miejsca gdzie przeciwnik nie trzyma miecza

IMG_20250128_122954.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Slayer napisał(a):

Tutaj akurat masz rację, walka w KCD nie jest idealna, zbyt często zdarza się że byle wieśniak to mistrz miecza i paruje wszystkie próby wyprowadzenia combo. W rezultacie najlepszą taktyką jest właśnie Master Strike. Twórcy o tym wiedzą i mówili, że temat zostanie jakoś zaadresowany w dwójce.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
  • Upvote 1