Godlike 880 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 9 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): No homokomando ptaszek, nie chciałem tego wiedzieć, podobno ciężko to wywołać, a teraz będę miał świadomość, że jest ciepły No właśnie ciężko, takze jak sie uda to mozna być dumnym i moze nawet jakieś osiągnięcie na steam za to jest 2
Mar_s 2 226 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Jest FSR natywny czy tylko jakieś mody? Bo niby miał być tylko DLSS, ale może jakąś łatę zrobili jednak... Jak nie ma to Radeon odpada pod KCD 2 1
voltq 1 372 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 6 godzin zajęło mi ukonczenie prologu , "liże ściany" słucham rozmów nad głowami i czytam cały kodeks gra jest wspaniała, szkoda że część tekstów jest nieprzetłumaczone postac coś gada a napisów nie ma polskich i to już w prologu Można robić po 3-4 sznapsy już na początku gry za jednym razem duże ułatwienie Wersja na ps5 pro obraz żyleta na TV 4k i ponad 60 fps cały czas , polecam tą wersję Edytowane 4 Lutego przez voltq 3
zoomehsak 49 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Gracie na kontrolerze czy myszka i klawiatura ?
nalewator 50 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 30 minut temu, Mar_s napisał(a): Jest FSR natywny czy tylko jakieś mody? Bo niby miał być tylko DLSS, ale może jakąś łatę zrobili jednak... Jak nie ma to Radeon odpada pod KCD 2 Jest FSR 1
Vulc 2 191 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 9 minut temu, zoomehsak napisał(a): Gracie na kontrolerze czy myszka i klawiatura ? Tutaj precyzji jako takiej wymaga tylko strzelanie z łuku, więc można grać spokojnie na padzie. Ja grałem na zmianę w jedynkę, w zależności od nastroju. Otwieranie zamków lepiej na myszce i klawiaturze wychodzi. Walka bronią białą dobrze się sprawdza na kontrolerze. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 6 minut temu, raziel88 napisał(a): Jest już save mod na Nexusie. Jest już też na zwiększenie udźwigu 1
Zas 287 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Jaj sobie robicie z tym Ptaszkiem, czy to tak serio? Ktoś z grających przed premierą zdradził tajemnicę? ... mówiłem, że to ładny chłopak, i jeśli nie z nim, to z kim innym? 2 godziny temu, zoomehsak napisał(a): Na 4080Super w @4k z DLSS na jakość i detalami na Bardzo Wysokie gra działa w 65-90 FPS. O kurczę, to chyba naprawdę dobry wynik, biorąc pod uwagę, jak to było z jedynką w FHD (nawet biorąc poprawkę, że karty wtedy były z 3-4 razy słabsze). Edit: na 4070 też widzę bardzo dobrze. Ciekawe, co będzie w Kutnej Horze Edytowane 4 Lutego przez Zas 1
luk21pl 42 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Jak wygląda płynność na Geforce 3070 i Ryzen 78003d na 1080p i 1440p?
Joloxx9 941 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Odpaliłem, gram 20 min o co tu chodzi: - gra działa na bardzo wysokich w ultrahd w 110-130 klatkach i to bez dllss - nie ma stutteringu - gra jest bardzo ładna Jak to jest możliwe, ze się da takie cos zrobić? 1
JeanPepin 333 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 2 minuty temu, Winter napisał(a): Jak dobrze kojarze to dotyczyło to orginalnie Hogwarts Legacy, ale zawsze bawi 1
Zas 287 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 6 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Odpaliłem, gram 20 min o co tu chodzi: - gra działa na bardzo wysokich w ultrahd w 110-130 klatkach i to bez dllss Po prostu sztucznie nie podnieśli wymagań, więc są niewiele wyższe niż 5-6 lat temu (ot, adekwatnie do pewnych usprawnień graficznych) - a karty w końcu mamy sporo mocniejsze. 1
Tomek_ITH 317 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 5,5h za mną i rewelacja. Już po pierwszym filmiku wprowadzającym widać, jak ogromny przeskok jakościowy jest po jedynce. Edytowane 4 Lutego przez Tomek_ITH 1
Wybredniak 12 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Odpaliłem, gram 20 min o co tu chodzi: - gra działa na bardzo wysokich w ultrahd w 110-130 klatkach i to bez dllss - nie ma stutteringu - gra jest bardzo ładna Jak to jest możliwe, ze się da takie cos zrobić? To proste, gra nie jest na UE5 Póki co też jestem pozytywnie zaskoczony optymalizacją. Gram na trzyletnim laptopie z 3070 i 11800H i z DLSS w 4K mam te ~55-60 fps przy średnich detalach (ekran OLED 4K), a gra wygląda dobrze i lepiej niż gdybym zjechał z rozdziałką do FHD i dał wysokie ustawienia. Animacje twarzy mogłyby być troszkę lepsze, niektóre miny jakie robią postaci z gry wyglądają dziwnie xd 2 1
Godlike 880 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Jak ktoś już doszedł do Kuttenberga to niech da znać jak tam dziala gra Bo narazie same ochy i achy jesli chodzi o optymalizację i oby tak dalej. 1
RTX4090 358 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Strasznie bolą znikające odbicia (jednak RT robi to dobrze) Brak HDR - co ? 2025 rok i nie ma HDR ? Drętwe dialogi na początku 30 fps w przerywnikach prawie 15 GB zajętego vram, a to nie 4K (biedne grafiki z 16 GB) to moje minusy Plusy W miarę to ładne Brak przycinek obrazu Widać że bardzo rozbudowana Edytowane 4 Lutego przez RTX4090
lukadd 2 907 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego @RTX4090 Prawie 140W ci procek na 30% obciążenia ciągnie w tej grze?
kptEnter 27 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 19 minut temu, Zas napisał(a): Po prostu sztucznie nie podnieśli wymagań, więc są niewiele wyższe niż 5-6 lat temu (ot, adekwatnie do pewnych usprawnień graficznych) - a karty w końcu mamy sporo mocniejsze. A dla mnie sam las wygląda mniej realistycznie, niby więcej szczegółów, ale jakby krok w tył. Oświetlenie? Jestem na początku, więc wiele nie mogę jeszcze stwierdzić, ale sama ucieczka w nocy, w wąwozie skał, wiała baśniowością, a nie realizmem jedynki. Na pewno jest inaczej, na tę chwilę, dla mnie krok do tyłu (ale tylko las). 1
Zas 287 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Streamy z GeForce Now - jakich czasów myśmy dożyli? 1
RTX4090 358 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 27 minut temu, lukadd napisał(a): Prawie 140W ci procek na 30% obciążenia ciągnie w tej grze? Obciążenie to bym nie patrzył - 24 rdzenie (bez HT) po OC + UV. 30% może spokojnie oznaczać że 8 rdzeni P działa na full obciążeniu. 1
Joloxx9 941 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Dobra to jakie ustawienia dla RTX HDR są najlepsze? 1
Rekomendowane odpowiedzi