Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy GTA VI wyjdzie na Nintendo Switch 2 ?

Strauss Zelnick, prezes Take-Two Interactive:

"Oczywiste jest, że od dawna współpracujemy z Nintendo i wspieraliśmy platformę, gdy miało to sens w kontekście indywidualnych wydań. Był czas, kiedy platformy Nintendo były naprawdę skierowane do młodszych odbiorców i to znalazło odzwierciedlenie w naszym harmonogramie wydawniczym. A teraz, dzięki Switch i potencjalnie Switch 2, konsola może zapewnić treści dla każdego odbiorcy. Jak zapewne zauważyliście, Civilization 7 (właś. Take-Two Interactive) jest już dostępne na Switchu. Więc chociaż nie mamy nic konkretnego obecnie do ogłoszenia, w pełni spodziewamy się wsparcia dla Nintendo Switch 2."
------------

GTA VI na Switch 2, tak samo jak na PC: wyjdzie później, ale nie możemy jeszcze o tym mówić :E 
W sumie jak wyjdzie na XSS (10GB+4TF), to czemu by miało nie wyjść na Switch2? (12GB+1,7 do 3,1TF+DLSS)

W dniu 7.02.2025 o 19:04, Totek napisał(a):

Apropo konsoli, bo ja właśnie planuje kupić specjalnie na GTA6. Plan mam taki że kupię PS5 digital z drugiej ręki, kupię GTA, pogram sobie z pół roku a potem sprzedam konsole z całym GTA. Plan tani i sprytny, nie chce napędu bo nie będę grał na konsoli w inne gry.

Dobrze kombinuję?? Czy coś przeoczyłem?

Albo opcja nr 2, dopłacić 300zl do Xbox series X, kupić wersję na płycie, ograć jak wyżej i sprzedać wszystko osobno. Chyba nawet lepsza opcja bo gra nie będzie do niczego przypisana. 

Plan tani, ale nie sprytny, z trzech powodów:
- wersje digital trudniej sprzedać w Polsce
- ludzie nie chętnie chcą kupować konta z grą (wiadomo czemu :E )
- ograniczasz się do pakietu

Wersja PS5 Blu-ray + GTA VI pudełko
- PS5 Blu-ray sprzedasz szybciej w Polsce
- GTA VI pudełko szybciej sprzedasz
- możesz sprzedać jako komplet, lecz..
- szybciej sprzedaż osobno; konsole i osobno grę (i się nie ograniczasz do pakietu)

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
18 godzin temu, Pawcio napisał(a):

Nic nowego.  Prawie wszystkie gry (poza GTA I/II, Max Payne 1 & 2, remasterami Grand Theft Auto: The Trilogy i L.A. Noire: The VR Case Files (2017)) Rockstara miały premierę najpierw na konsolach, a wersje na PC pojawiały się później.  Niestety i w tym przypadku będzie tak samo. 

• Sad 1
Opublikowano

Dlaczego GTA 6 trafi najpierw na konsole? Okazuje się, że PC generuje tylko 8% przychodów Take-Two

Najnowsze dane finansowe Take-Two Interactive ujawniają ogromną przepaść między dochodami generowanymi przez gry na PC a tymi pochodzącymi z konsol i urządzeń mobilnych. Według raportu, zaledwie 8% całkowitych przychodów firmy pochodzi z gier na PC, podczas gdy konsole i urządzenia mobilne odpowiadają za aż 92% wszystkich wpływów (…)

W tym kontekście PC pozostaje najmniejszym źródłem dochodów, co uzasadnia decyzję o skupieniu się na konsolach przy premierze GTA 6.

Opublikowano
19 minut temu, kanon7 napisał(a):

W tym kontekście PC pozostaje najmniejszym źródłem dochodów, co uzasadnia decyzję o skupieniu się na konsolach przy premierze GTA 6.

A dlaczego na PC zarabiają tak mało bo gry wychodzą z opóźnieniem ponad rok. Błędne koło. :boink:

Opublikowano

Oni głównie najwięcej zarabiają na różnych mikropłatnościach. Dla tego też tyle koszą z gier mobilnych.

Na PC w takim GTA V online połowa to na czitach leci :E i mało skłonnych do pompowania hajsów w micropłatności.

• Upvote 1
Opublikowano

Gdyby byli w stanie jakiegos dobrego anty cheata miec to problemu by nie bylo a tak to jaki sens pompowac kase w online jak ci ktos wbije na sesje i wszystko usunie :D do tego dochodza mody czy serwery RP gdzie nic nie trzeba kupowac. Na konsolach nie maja nic poza tym co R im da wiec tam kupno waluty ma jakis sens.

Opublikowano
3 godziny temu, Stjepan napisał(a):

Zanim to wyjdzie na PC, to ja ogram Stalkera 2 połatanego z DLC i Civilization VII tak samo, poczekam, ale chciałbym bardziej GTA IV Remaster.

Raczej prędzej zrezygnują niż to połatają...

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Zanim to wyjdzie na PC, to ja ogram Stalkera 2 połatanego z DLC i Civilization VII tak samo, poczekam, ale chciałbym bardziej GTA IV Remaster.

Optymista 🙂

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano
W dniu 12.02.2025 o 13:24, Phoenix. napisał(a):

Moze jakis trailer dzis na pokazie sony?? :D 

gra niby ma wyjść w 2025, zostalo do FALL około 8 miesięcy, a tu hype już nie jest kręcony żadnymi zajawkami, więc trochę słabo to wygląda na premierę w tym roku, czy jeśli premiera faktycznie miałaby być w tym roku do około 8 miesięcy to przecież maszyna hajpowa powinna już ruszać pełną parą, mylę się? jak tak to proszę mnie poprawić 

Opublikowano

Ostatnio pojawiła się kolejna plotka dotycząca premiery gta 6.

Szef firmy corsair powiedział:

Cytat

Podczas omawiania wyników finansowych Corsair, Andy Paul, CEO Corsair Gaming, powiedział: "Tak, GTA 6 to prawdopodobnie to, o czym wszyscy mówią. I myślę, że zobaczymy to na własne oczy pod koniec roku na konsolach. Wedle mojej wiedzy gra ukaże się jesienią na konsolach, a na początku 2026 roku na PC"

Nie wiem jak wy, ale ja po gta 5 za bardzo nie czekam na szóstkę, fajnie ze wyjdzie ale bez emocji.