Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Pavoy napisał(a):

Kiedyś każdy się jarał trailerem nowego GTA bo były nowości, dyskusja o możliwościach, co będzie można robić, jak duża będzie mapa itp a obecnie 99% postów to ile FPS, shadery rendery i kto wie co jeszcze :E Tak jakby w tej grze grafika grała pierwsze skrzypce :heu:

gta-vi-mapping-project-just-updated-v0-4en3glr6jfze1.webp.37579f99ec229ddd254f374509eb366b.webp

Aktualny stan na stronie GTA VI mapping project. Do tego na trailerze i screenach są auta z rejestracjami z Gloriany czyli jakiegoś innego fikcyjnego stanu i Liberty City ale wątpię, żeby szykowali takiego kolosa. Może przywiązanie do detali, że do Vice też ktoś przyjeżdża a może coś będzie do online jako dlc.

Ja bym chciał na pewno bardziej interaktywnego świata co już w sumie w RDR2 było na wyższym poziomie niż w poprzednich GTA. Rozwinięcia pomysłu z piątki gdzie można było kupić jakiś biznes ale były to tylko proste misje poboczne, liczyłbym bardziej coś na wzór co jest w obecnym online.

Edytowane przez KamcioGF
Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Pomyśleć, że minęły zaledwie 23 lata i postacie w grach ruszają się lepiej niż część ludzi na rzeczywistym parkiecie :E

Jedno to gameplay, drugie to trailer :E 

• Upvote 2
Opublikowano
12 godzin temu, Sheenek napisał(a):

Jak to na PCMR przystalo, wszystko w prawo :E

Lubię ostrość :P Zwłaszcza w dobie DLSSów :E

Na Samsungu max ostrość wcale nie jest jakaś przesadzona w przeciwieństwie do LG gdzie max ostrość jest wywalona poza skalę i przeostrza obraz okrutnie.

Opublikowano

Możnaby tez wrzucić przykłady na to, jak postacie się poruszały te 23 lata temu w grach, gdzie zrobiono to lepiej niż w GTA VC. 

Np. Dead or Alive, Ninja Gaiden już wtedy wyglądały jak z innej ery, gdy obok tego ludzie grali w Gothica z drewnianą animacją.

Poza tym to po prostu motion capture. To trochę jakby mówić w 1993r. że grafika jest tak dobra jak rzeczywisty świat, bo w jakiejś grze ktoś dał fotografię w wyższej rozdziałce. ;)

Mieli ponoć 2 miliardy. Mogli napakować tego motion capture pod korek. I to zrobili. I bardzo dobrze zresztą, że to zrobili. :)

Ale jeśli już się tak zachwycać, to trzeba poczekać aż każdy ruch będzie losowo generowany przez AI, tak jak dziś AI potrafi samo od zera się nauczyć jak wbiegać pod górkę, jak zmieniać nagle kierunek itp. Tylko czy z godzin treningu da się zejść do 1-3ms to wątpię.

PS. Nie znam się na gówno-upscallerach od AMD (czyli wszystko poniżej FSR4).

Czy FSR1 nie niszczy obrazu w ruchu tak jak FSR2/3 lub TAA? Ponoć jest FSR1 w tym trailerze.

• Upvote 1
Opublikowano
42 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli na początku 2026 trzeba będzie kupić PS5 Pro :P 

Też mam ten plan, może do przyszłego roku coś potanieje :hmm:

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, kanon7 napisał(a):

Poczytaj w jakim kontekście pisaliśmy.

Ja się śmieję, że nie wymieniono FAT(nie łapie się) w przypadku downgradu.
Tak rozmawialiście o przejściu z rtx 3080 na slima, ale i tak będzie te 30fps, tzw console experience i pewnie z FSR z 720p w górę.

Opublikowano
4 godziny temu, Pavoy napisał(a):

Kiedyś każdy się jarał trailerem nowego GTA bo były nowości, dyskusja o możliwościach, co będzie można robić, jak duża będzie mapa itp a obecnie 99% postów to ile FPS, shadery rendery i kto wie co jeszcze :E Tak jakby w tej grze grafika grała pierwsze skrzypce :heu:

Kiedyś GPU nie kosztowało 18 tys :E

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli na początku 2026 trzeba będzie kupić PS5 Pro :P 

Bardzo lubię GTA, od pierwszej części :lovin: Ale kupować konsolę przez jedną grę to nie, u mnie nie ;)  Spokojnie poczekam na wersję PC :)  Może dożyję :E

• Like 1
Opublikowano
Teraz, maras2574 napisał(a):

Bardzo lubię GTA, od pierwszej części :lovin: Ale kupować konsolę przez jedną grę to nie, u mnie nie ;)  Spokojnie poczekam na wersję PC :)  Może dożyję :E

Mam aktualnie PS5, więc akurat upgrade się przyda. Chyba, że zapowiedzą na 2027 PS6. Ale coś wątpię.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, maras2574 napisał(a):

Ja kupilem specjalnie pod GTA i ogranie kilku gier, ktorych bym na PC nie ogral :) Ogolem poszedlem w uzywke, gry uzywki i na premiere kupie tylko GTA, nawet uwzgledniajac roczny abonament w promce, to wyjde na 0 albo lekki minus po sprzedaniu wszystkiego. Abonament trafil sie przypadkiem, nie planowalem, a na konsole z grami troche musialem polowac i walczyc ze scamerami OLX - 3 miesiace ale bylo warto :D Chociaz PRO i naped sa juz w takiej kwocie, ze kusi mocno sprzedanie FATa i dorzucenie troche kaski do prosiaka.

46 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mam aktualnie PS5, więc akurat upgrade się przyda. Chyba, że zapowiedzą na 2027 PS6. Ale coś wątpię.

Koncowka 2027, a to dobre 1.5 roku po premierze GTA.

• Upvote 1