Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Komentarze odklejeńców w komentarzach mnie obrzydzają, nawet dzieci od podstawówki do gimnazjum tak się nie podniecały GTA 3 - VC - San Andreas - IV gdy te wychodziły jak dzisiaj stare chłopy 30-40 plus.

Co do sprzedaży to nie sprzeda się tak dobrze gdy w USA ludzie na przysłowiowy chleb już nie mają, a trend się będzie utrzymywał.

• Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Już samo wejście na ppe to samospoliczkowanie, a jeszcze komety czytać... sadomasochizm :) 

99% wszystkich newsow tych takich prawdziwych" a nie jakis z tylka co sobie ppe wymysli laduje na kazdym portalu i jest po prostu powielany. Tu ie ma znaczenia czy to jest ppe czy inny bardziej renomowany jak kazdy robi kopiuj wklej. Wiecej dystansu proponuje ;) 

• Like 1
Opublikowano

Nie polecam oglądać takich materiałów jak te dwa powyższe bo później po premierze taka gra smakuje dużo gorzej, ja tak miałem z Cyberpunkiem gdzie przed premierą każdy zwiastun i inne materiały potrafiłem oglądać nawet po kilka razy.

• Haha 1
Opublikowano

To jest R*, oni nie puszczą nam fejka w trailerze sprzedając później wydmuszkę ;)

Oglądanie takich detali przed premierą to jest jeden z etapów rozkosztowania się takim dziełem, samo granie to za mało  :D

• Upvote 2
Opublikowano
5 godzin temu, Wu70 napisał(a):

To jest R*, oni nie puszczą nam fejka w trailerze sprzedając później wydmuszkę ;)

Oglądanie takich detali przed premierą to jest jeden z etapów rozkosztowania się takim dziełem, samo granie to za mało  :D

Tym gorzej jeżeli wszystko będzie w finalnej wersji gry, a ty już wszystko będziesz wiedział przed premierą.

Opublikowano
2 godziny temu, Gothic napisał(a):

Tym gorzej jeżeli wszystko będzie w finalnej wersji gry, a ty już wszystko będziesz wiedział przed premierą.

A co jest w tym złego? 

Niektóre detale mogą nam umknąć a tak to przynajmniej wiemy na co patrzeć. 

Opublikowano
9 godzin temu, Wu70 napisał(a):

Tak samo pisano o CDPR przed wpadką z CP2077 wiec nie mów hop :hihot:

Opublikowano
9 godzin temu, Gothic napisał(a):

Nie polecam oglądać takich materiałów jak te dwa powyższe bo później po premierze taka gra smakuje dużo gorzej, ja tak miałem z Cyberpunkiem gdzie przed premierą każdy zwiastun i inne materiały potrafiłem oglądać nawet po kilka razy.

Nie mierz wszystkich swoja miara ;)  

Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ile gier wypuścił CDPR, a ile R*?

Ja o GTA się nie martwię. Na pewno nie wszystkie aspekty mi siądą, ale jestem pewny, że gra mnie nie zawiedzie.

2 minuty temu, j4z napisał(a):

Ile gier wypuścił CDPR, a ile R*?

4 vs 47 xd

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

^^
Patrząc że R* wydał / wyda na GTA VI (nieoficjalnie) 2 mld $ i będą chcieli sprzedać nie kilka milionów, nie kilkanaście milionów, a kilkadziesiąt mln kopii gry; najlepiej w pierwszych 1-2 latach, to ktoś tam na górze w R* musi dopilnować jakości / optymalizacji GTA VI, tym bardziej że mają XSS - a wydać ot tak 2 mld $ i wypuścić bubla jak Cyberpunk 2077 na PS4 - byłoby co najmniej głupie / niemożliwe. 
Akurat R* ma u większości graczy pełnej zaufanie, na zakup gry na premierę - bez obaw na jakość / optymalizację.

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Ja nic takiego o CDPR nie pisałem bo nie było ku temu podstaw poza marketingiem ;) a historia ich gier w ogóle nie wskazuje że są znani z wkładania ogromnych ilości detali i mechanik do gier.

Hype na CP to był efekt marketingu i to takiego najgorszego sortu z fejkowymi trailerami, obietnicami cudów itd.

A R*? Solidne podstawy i historia gier, krótki trailer raz na rok z czego już drugi nagrany na PS5 z 50/50 gameplay/cutscenki i dzieje się magia.

Wstyd w ogóle zestawiać te dwie firmy :D

R* to nasz ostatni bastion AAA, jak oni padną to wszyscy będziemy wciskać F to pay respects :D

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi. Ostatni gasi światło 😁

W R* nie będą wiecznie pracować ci sami ludzie a to właśnie te zmiany doprowadzają do tych upadków. 

Widzimy co się dzieje z rynkiem. Dlaczego to samo miało by nie dotknąć Rockstara. Kto dał znaczek "approved" GTA Trilogy które spotkało się z takim negatywnym odbiorem? Rockstar.

Opublikowano

Raczej Take Two.

Mimo, że nie jestem fanem gier R* to trzeba im oddać, że wyprzedzają całą branżę o kilka długości. Jedynie Naughty Dog robią podobnie dopracowane i bogate w detale gry ale oni robią to na o wiele mniejszej skali (liniowe gry).

Jak się popatrzy na RDR2 i jak to działało na PS4/XOne a potem na CP77 jak działał na tychże i co oferują obie gry to nawet nie ma czego porównywać.

W każdej firmie ludzie rotują, to nie odejścia ludzi są kluczowe chyba, że uznamy, że przy poprzednich grach R* pracowali najlepsi z najlepszych w branży i już nigdy takich ludzi nie będzie. Sukces, który stoi na za ich grami to nie ludzie sami w sobie a zarządzenie, budżet, kultura organizacji. To, że nie pracuje tam już 20 czy 30 osób, które pracowały przy wcześniejszych grach nic nie znaczy, w im miejsce mogą przecież przyjść jeszcze lepsi.

Opublikowano

Szefostwo tez się zmienia.

I nie będziemy wiedzieli ze coś jest nie tak dopóki... dopóki właśnie nie wyjdzie gra która miała być hitem a okaże się crapiszczem w ładnym opakowaniu.

Takie mamy czasy.

Zobacz ze po GTA V które wyszło w 2013 R zrobił tylko jedną duża grę, RDR2 w 2018 roku.

I obydwie były jeszcze w że tak powiem "normalnych" czasach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.07.2025 o 13:09, Kadajo napisał(a):

I obydwie były jeszcze w że tak powiem "normalnych" czasach

W GTA6 podobno mają być parady, tudzież gejowska dzielnica. Okej. Pasuje do miejsca czy czasów.

Tylko przy takim RDR2 pamiętam jak jakiś gość nagrał filmik zatytułowany "rzucam irytującą sufrażystkę krokodylom na pożarcie", czy jakoś tak. I na filmiku właśnie to robił - związał proto-feministkę, zawiózł na mokradła, rzucił krokodylom.

Filmik się rozszedł, zaczęły się protesty oraz zgłaszanie do YT i filmik został usunięty... Po czym jeszcze więcej ludzi zaczęło go bronić i przywrócono jego konto i ten filmik.

Swoją drogą pierwszy filmik który ten gość wrzucił po powrocie też był z RDR i to było coś w stylu "deportuję Meksykanina do Meksyku" xD

Ciekawe co tu się będzie działo. Zrobią nieśmiertelnych NPCy w gejowskiej strefie, jak dzieci w niektórych grach?

• Haha 1