Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapowiadanie gier lata przed premierą to rak branży. I niech nikt nie pisze, że przecież można olać i się zainteresować dopiero po premierze, gram w gry to się interesuję na bieżąco. Najbardziej idiotycznym trendem dla mnie jest to, że dochodzimy do momentu gdzie częściej wymienia się sprzęt niż wychodzi sequel jakiejś gry bądź kolejna gra jednego studia.

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

a te screeny wyzej to nie jest czasem AI fake? gdzies na fb mi sie cos takiego obilo, chociaz dla mnie one calkiem w stylu gta wygladaja tbh

Tak to fake, pełno tego 

Opublikowano (edytowane)

Szczegóły i oddech DEI (obecnie przemianowanego na DIB, Diversity, Inclusion and Belonging) są w studiu oszałamiające:

- Kluczowi pracownicy, w tym założyciel, odeszli w 2021 roku. Dan Houser, Unsworth i Laslow Jones, ci, którzy sprawili, że Rockstar jest tym, czym jest, nagle wszyscy odeszli.
- Wkrótce potem w studiu zainstalowano mnóstwo DEI w dziale HR i pozyskiwania talentów. Endymion wymienia nazwiska, publikuje paragony w wideo.
- Podobnie jak w Activision/Blizzard, Rockstar wkrótce wdrożył szkolenie DEI, w którym biali pracownicy zostali wymienieni razem z Azjatami. Mikroagresja, szkolenie z nieświadomego uprzedzenia, koło przywilejów, każde modne słowo, jakie można wymyślić dla wirusa obudzonego umysłu.
- Pracownikom, którzy ukończyli szkolenie, wydano certyfikaty potwierdzające ich biały przywilej i nieświadome uprzedzenia (tak, podobnie jak Blizzard, o czym informowałem wcześniej).
- Wszyscy kluczowi pracownicy zajmujący się pozyskiwaniem talentów koncentrują się na DEI, w tym na profilach LinkedIn. Każde zatrudnienie jest filtrowane przez szefa ds. pozyskiwania talentów DEI.
- Ogromny napływ nowych pracowników z Behavior Interactive. Dead by Daylight itp. Omówiliśmy wcześniej to studio i ich szkolenie DEI „Wheel of Privilege”.
- Konsultanci związani ze szkoleniem propagują ideologię trans wśród dzieci. 
- Wśród pracowników zajmujących się pozyskiwaniem talentów jest anty-Trump, który chce, aby wszyscy zwolennicy Trumpa „padli trupem”. Naciska na DEI w grze. 
- Menedżer ds. operacji w miejscu pracy jest liderem DEI.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Z jednej strony jestem w stanie uwierzyć, patrząc na całokształt tej branży...

Z drugiej ten Endymion to ściemniacz i clickbaiter. Źródła, przecieki i informatorzy z dupy, bez żadnego potwierdzenia. Masa przecieków które okazały się fejkiem.

Opublikowano (edytowane)

Jakby GTA 5 wyszło w tych czasach, to raczej Trevor byłby grzecznym tęczowym onem, misji z torturowaniem by nie było i można wymieniać dalej... 

Ogólnie mam 0 hajpu, a przy GTA 5 to nawet specjalnie konsolę kupiłem aby ograć premierowo, do tego żarówkę UV aby popatrzyć co na tej mapie widać :)  

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 01:41, Element Wojny napisał(a):

Szczegóły i oddech DEI (obecnie przemianowanego na DIB, Diversity, Inclusion and Belonging) są w studiu oszałamiające:

W dniu 5.12.2024 o 07:12, JeanPepin napisał(a):

Przecież to wygląda jakby to AI wymyśliło :E Uwierzę jak zobaczę.

Ktoś z was oglądał ten filmik czy niezbyt?