Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

12 rozdziałów za mną i ogólnie max jaki póki co dałbym tej grze to też 4/10, także moim zdaniem kiepsko. Fajne jest wyrzucanie ciał ogłuszonych czy też zabitych wrogów do skrzyń. Nieważne gdzie się toczy misja, czy to pole, farma czy elegancka willa, zawsze znajdzie się skrzynia do wyrzucenia ciała :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Technicznie ta gra to dno, stutter i spadki fpsów non stop, jedynie w jakiś zamkniętych lokalizacjach jest lepiej ale na boga ta gra wygląda mocno średnio a wymagania są z kosmosu ! 

Nie wiem czy przetrwam ten festiwal stutteru bo odechciewa mi się w to grać, no i jeszcze to doczytywanie tekstur i przycinki przy zmianie kamery w przerywniku filmowym bleeee

Opublikowano

Ja w sumie jakiegoś większego stutteru nie widzę, w sensie jest, ale nie jakiś straszny, na pewno nie taki, który sprawia, że nie mogę grać. Za to im jestem dalej w fabule, to tym częściej pojawia mi się "doczytywanie roślinności wszelakiej". Jadę sobie samochodem, wokół mnie zielona trawka i nagle na tę zieloną trawkę wskakują kwiatki czy też drzewa, słabo to wygląda. Za to fabularnie, a na pewno jeśli chodzi o "akcję" to rozdziały 10, 11 i 12 narazie najlepsze. 

• Upvote 1
Opublikowano
22 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

12 rozdziałów za mną i ogólnie max jaki póki co dałbym tej grze to też 4/10, także moim zdaniem kiepsko. Fajne jest wyrzucanie ciał ogłuszonych czy też zabitych wrogów do skrzyń. Nieważne gdzie się toczy misja, czy to pole, farma czy elegancka willa, zawsze znajdzie się skrzynia do wyrzucenia ciała :E 

Podobno nie ma sensu chować ciał, bo ścieżki strażników się nie zazębiają i można legitnie zostawić zwłoki na środku.

Opublikowano
35 minut temu, Gordek napisał(a):

Podobno nie ma sensu chować ciał, bo ścieżki strażników się nie zazębiają i można legitnie zostawić zwłoki na środku.

Hmm, czyli brzmi to jak kolejna mechanika wprowadzona trochę bez sensu. Chociaż ja jak zostawiłem zwłoki w tym samym miejscu to strażnik, który był w oddali je zauważył i do nich podszedł, ale może to był wypadek przy pracy :E 

Opublikowano

Ciekawe czy w ogóle coś z tego poprawią. Niestety, z fabułą i schematycznością misji nic się już zrobić nie da - "Figgh'i Buttana" :E Pojeździłem sobie wczoraj po okolicznych wsiach i tam się nic nie dzieje, w sensie ludzie sobie chodzą, czasami gadają, ale praktycznie żadnej interakcji z Enzo 

Opublikowano
W dniu 25.08.2025 o 15:46, Pavel87 napisał(a):

Pytanie do tych co grają lub też ograli. Czy ta gra się jakoś rozkręca później? Skończyłem 8 rozdział i ogólnie wieje nudą, nawet fabularnie mnie tu nic mocno nie zachwyca ani nie wciąga. Histgoria Enza jest sztampowa, kompletnie nie czuć tutaj "brutalności" tamtych czasów. Już nie mówiąc o schematyczności każdego rozdziału i milionów custscenek. To już samograje Sony mają więcej "gry" w "grze" niż nowa Mafia...Pierwsza i druga część bardzo mi się podobały. Do tej pory pamiętam jak ogrywałem pierwszą Mafię te ponad 20 lat temu, to było coś pięknego, remake też im wyszedł, ale tutaj? Ogólnie wieje nudą, schematyczność aż wylewa się z ekranu. Gra jest krótka, więc pewnie ją skończę, może potem się trochę poprawi ale ogólnie nie o taką Mafię nic nie robiłem (poza kupnem poprzednich części poza 3 :E). Jedyne co to widoczki są fajne, jest czasami na czym zawiesić oko jeśli chodzi o krajobrazy, góry itp. 

Ja juz od 6 sie nudziłem i wypatrywałem konca :D

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Gra mogła zebrać wyższe noty, ale niestety ma zdecydowanie za mało drewnianych i generycznych walk na noże z bossami. 

Edytowane przez TmK
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem, 12 godzin mi zajęło. Ogólnie te rozdziały od 10 zdecydowanie lepsze niż do 10. Tempo akcji się zwiększyło, może nie była to jazda bez trzymanki ale dało się odczuć różnicę. Natomiast końcowa sekwencja (już po finałowym bossie) była według mnie zbędna. Mimo wszystko, grę oceniam na 5/10, czyli raczej kiepsko.

Edytowane przez Pavel87