ronaldo864 122 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Metro Exodus Enhanced Edition , Dying Light 2 z Rtx , Ac Mirage , Red dead Redemption 2 , Battlefield V zapewne by zweryfikowało stabilność Undervoltingu . Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV .
Grolshek 516 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 1 minutę temu, ronaldo864 napisał(a): Metro Exodus Enhanced Edition , Dying Light 2 z Rtx , Ac Mirage , Red dead Redemption 2 , Battlefield V zapewne by zweryfikowało stabilność Undervoltingu . Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV . O dziwo to co przechodziło u mnie na Cyberze wywalało na Avatarze. Można dodać do listy. 1 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Teraz, ronaldo864 napisał(a): Metro Exodus Enhanced Edition , Dying Light 2 z Rtx , Ac Mirage , Red dead Redemption 2 , Battlefield V zapewne by zweryfikowało stabilność Undervoltingu . Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV . Czemu BFV? BF6 może być? Bo nie chce mi się grać w V
maxmaster027 882 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 20 minut temu, MarcoSimone napisał(a): Żadna magia Wsjo max z PT i dlss dlaa transformer w 3440x1440. A weż daj MFGx4 i pusc benchmark na tym DLAA, bo na wodzie powinienes wymiatac. 4 minuty temu, ronaldo864 napisał(a): Metro Exodus Enhanced Edition , Dying Light 2 z Rtx , Ac Mirage , Red dead Redemption 2 , Battlefield V zapewne by zweryfikowało stabilność Undervoltingu . Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV . RDR DL2 BFV to nie jest zaden test stabilnosci, MFGx4 i CP z PT jest duzo trudniejsze, deadloop jest dosc dobre. Edytowane 17 Listopada przez maxmaster027
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada @maxmaster027 mfgx4 z 30 paru klatek to nie bardzo powinno się używać 1
ronaldo864 122 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada BFV z włączonym ray-traycingiem jest bardzo wrażliwy i wywala na niskim napięciu . BF 6 nie ma zaimplementowanego śledzenia promieni więc do testu uv nie polecam . 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 13 minut temu, ronaldo864 napisał(a): Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV Oczywiscie ze jest, nic tak nie dociska karty jak cyberek na maxa PT plus wlaczone mfg i transformer. Szczegolnie na blackwell.
maxmaster027 882 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 14 minut temu, MarcoSimone napisał(a): @maxmaster027 mfgx4 z 30 paru klatek to nie bardzo powinno się używać No pusc, po prostu chce zobaczyc czy masz stabilne. Bo wiesz im wiecej rzeczy dodajesz tym GPU ciezej o stabilnosc 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) @maxmaster027 OK. W sumie jak mam wszystko na max/PT/RT/3440x1440/DLSSQ Transformer to robi 30 klatek więcej niż na DLAA, czyli 65. Jak dam MFGx4 to 215 fps średnio leci, ale użycie GPU 97-98%. Dałem DLAA i 125 fps i użycie 98-99%. Edytowane 17 Listopada przez MarcoSimone 1
wallec 800 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 27 minut temu, MarcoSimone napisał(a): @maxmaster027 OK. W sumie jak mam wszystko na max/PT/RT/3440x1440/DLSSQ Transformer to robi 30 klatek więcej niż na DLAA, czyli 65. Jak dam MFGx4 to 215 fps średnio leci, ale użycie GPU 97-98%. Dałem DLAA i 125 fps i użycie 98-99%. No i kozak. Ciekawe czy na AMD też się tak da z 30fps wykręcić 120 z obrazem żyleta, muszę przetestować i zobaczyć. Edytowane 17 Listopada przez wallec
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) @wallec nie zabardzo ale FSR4 jest już bliżej DLSS4 i nawet moje drewiane oko to widzi. Poprzednie FSR dla mnie nieużywalne. Edit: Dodam, że MFGx4 robine z natywnej 3440x1440 z RT/PT, all max i bez DLSS, nie podoba mi się. Wolę DLSSQ dać i wtedy max MFG. Edytowane 17 Listopada przez MarcoSimone 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 31 minut temu, MarcoSimone napisał(a): ale użycie GPU 97-98% To nie ma znaczenia bo samo obciazenie gpu nic nie mowi, mozesz miec w rasterze 100% a wywali sie na 98% jak zacznie mielic caly chip i kazda funkcje kazda karte testowalem co mialem w cyberku i uwazam ze nie ma lepszego testu calej karty jak na maxa z mfg 4.
Send1N 4 162 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) @MarcoSimone To akurat fakt, poprzednie fsr nawet po pudrowaniu wszelkiej maści wyostrzeniami wyglądało do już lepiej było zejść z detali na low i grać bez upscalera jak ktoś miał problemy z klatkarzem @wallec ta 120 z bazowych 30 i lag na myszy jakbyś grał pod wodą Edytowane 17 Listopada przez Send1N
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada @Phoenix. odpaliłem Metro EE i dałem wsjo max, w tym cieciowanie x4 i grzało kartę bardziej na tym UV jak Metro na maxa bez dlss i mfg x4. Aż mi zegarek na 2992 Mhz spadł 1
wallec 800 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada @Send1N musisz sam spróbować. Ja w cyberku w 4k ultra z Path tracing robię sobie z 18fps DLSS balans 40fps na to nakładam GG X2 i ciupie w 75-80fps i w życiu bym nie zauważył że coś kombinowane 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Pobor jest wazny ale nie najwazniejszy, taki speedway leci mi pod korek PL a moge na tym zrobic takie oc gdzie na cyberkuywyspie sie max w 5 sekund 1 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 13 minut temu, wallec napisał(a): @Send1N musisz sam spróbować. Ja w cyberku w 4k ultra z Path tracing robię sobie z 18fps DLSS balans 40fps na to nakładam GG X2 i ciupie w 75-80fps i w życiu bym nie zauważył że coś kombinowane To jest kwestia indywidualna. Ja mimo drewnianych oczu, pewne rzeczy zauważę. Dlatego ociągam się z OLED bo jak znam siebie, na początku będzie WOW a potem "i o co ten szum" Ale to ja
sideband 1 772 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Jak nie jesteś ślepy po przejściu na OLED nie wrócisz do LCD CP2077 i to przy 2160p poniżej DLSS Q aliasing mocno kłuje w oczy 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada @sideband Na codzień grałem w CP2077 na all max z RT/PT oraz DLSS auto/ mfg x3 + gsync i lock na 152 fps (155hz) w sterowniku i nic mnie nie kłuo w oczy. Dlatego piszę, że mam drewniane
Send1N 4 162 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 35 minut temu, wallec napisał(a): Ja w cyberku w 4k ultra z Path tracing robię sobie z 18fps DLSS balans 40fps na to nakładam GG X2 i ciupie w 75-80fps i w życiu bym nie zauważył że coś kombinowane Czyli od tamtego roku tak bardzo to uległo poprawie? w tamtym roku sprawdzałem sobie na rtx 4070Super jak takie coś będzie działać mając bazowo "filmowy fps" i była tragedia Edytowane 17 Listopada przez Send1N
Grolshek 516 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 3 minuty temu, Send1N napisał(a): Czyli od tamtego roku tak bardzo to uległo poprawie? w tamtym roku sprawdzałem sobie na rtx 4070Super jak takie coś będzie działać mając bazowo "filmowy fps" i była tragedia W tym tygodniu Outer Worlds 2 3440/1440 4080S DLSS jakość 38 klatek zrobione FGx2 z tego i myszka pływa. Zero grania, nie da się. Edytowane 17 Listopada przez Grolshek 1
Grolshek 516 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Teraz, wallec napisał(a): Musicie zacząć grać na padzie NIGDY!!! 1 2
MarcoSimone 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Ja jestem z zakonu drewnianych dłoni i nie trawię padów 1
Rekomendowane odpowiedzi