Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Pamiętajcie, że na tym "cudzie" powstaje W4. Także no... :E

Nie do konca na tym, to jest chyba 5.1, a wiedzmin pojedzie na wersji conajmniej 5.3, dodatkowo wersja wiedzmina ma miec poprawki co do strumieniowania obiektow, a to wplywa w glownej mierze na stuttering. 

Opublikowano
W dniu 22.11.2024 o 08:19, Doamdor napisał(a):

Ja tam czekam na nowego Tomb Raider i to jak będzie wyglądała Lara.

W epoce DEI i sweet baby na pewno nie będzie wyglądać tak, jak na to liczymy :E 

Opublikowano

Nie dość, że w Wieśku 4 będą problemy wynikające z silnika gry to jeszcze będą problemy wieku dziecięcego. Ja się nie dam w 🍆 zrobić jak przy Cyberpunku. CP przeszedłem raz i chyba od stycznia 2021 nie grałem. Jedynie odpalałem na testy. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

UE od zawsze był znany i używany przez deweloperów, ale jakoś na tą piątą wersję tak się wszyscy rzucili jakby to był jakiś mityczny cud techniki, a jest g...

Bez przesady. 5.5 podobno wymiata.
I jest ponoć spory skok z 5.4 vs 5.5.

4 godziny temu, sideband napisał(a):

Coraz większa liczba developerów ma dwie lewe ręce do programowania i stąd na tak szeroką skalę wykorzystanie UE.

To pewnie też, ale generalnie idzie o standaryzację. 

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Podobno, to jutro mam lot na Marsa. A nawet jeśli tak się okaże, to było dopiero teraz wypuścić ten silnik jako wersję 5.0. Aczkolwiek to taka norma dzisiaj. Wypuszczamy w świat gotową wersję beta i niech ludziska testują na własnej skórze/nerwach. Jak na razie to ten silnik super się sprawuje do generowania demek technologicznych tylko i wyłącznie.

Natomiast taka standaryzacja ma swoje wady i każdy powinien o tym wiedzieć. Wszystkie gry będą wyglądały identycznie. Zero własnej innowacji. Nawet tak zapodam przykład z motoryzacji, koncern Stellantis. Jedne i te same auta w innym opakowaniu, z jednym i tym samym felernym silnikiem 1.2 PureTech. Tym tropem jeszcze bardziej ten growy rynek idzie w stronę "korpo-tabelek". Nie wystarczy już tych "bezpiecznych" gier? Jeszcze na jednym silniku wsio... Serio?

Tak, jadę teraz po tym silniku. Jednakże biorąc pod uwagę obecny rynek, opłacane recki itd., to chyba właśnie wypada protestować, a nie przytakiwać, że jest ok, kiedy wyraźnie nie jest.

Edytowane przez Pawelek6