sideband 1 772 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Jak rzeczywiście sobie radzi DLSS to wyjdzie w innych grach gdzie poprzednik potrafił generować tragiczny obraz czy to z DLSS czy DLAA.
Kadajo 7 408 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 41 minut temu, skypan napisał(a): Piłeś ? Nie więcej niż zwykle 3 1
JohnyWol 81 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Kto by pomyślał, że przy Premierze nowej serii kart najlepszym upgrade będzie nowe, poprawione DLSS 2
SebastianFM 344 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, Sheenek napisał(a): Jak to najprosciej ogarnac? Dziala ze wszystkimi grami ktore mialy dlss? W katalogu gry podmienić pliki na te z Cyberpunk 2077 2.21. Biblioteka nvngx_dlss.dll odpowiada za DLSS i DLAA, nvngx_dlssd.dll za Ray Reconstruction a nvngx_dlssg.dll za Frame Generation. W przypadku DLSS i DLAA trzeba dodatkowo zmienić ustawienia tak, żeby gra korzystała z Preset J. Można wymusić stosowanie tego presetu za pomocą NVIDIA Profile Inspector, globalnie lub dla danej gry. Godzinę temu, ryba napisał(a): Dobra, z tego co ogladam testy i przegladam Wasze wyniki - nowszy DLSS na tej samej jakosci = spadek wydajnosci lekki, ale znacznie lepszy obraz (mniej baboli). Ale mozna obnizyc jakosc na nowym = lepszy FPS, ale obraz dalej lepszy? Jeżeli chodzi o RTX 40x0 to niewielki wpływ na wydajność, dla RTX 4070 Ti to 0,5 ms na klatkę w rozdzielczości 1440p, dla RTX 4090 podobnie w rozdzielczości 4K. Edytowane 25 Stycznia przez SebastianFM 1 1
cichy45 607 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 2 godziny temu, ryba napisał(a): Dobra, z tego co ogladam testy i przegladam Wasze wyniki - nowszy DLSS na tej samej jakosci = spadek wydajnosci lekki, ale znacznie lepszy obraz (mniej baboli). Ale mozna obnizyc jakosc na nowym = lepszy FPS, ale obraz dalej lepszy? Mi na RTX 3090 wyszło ~12% spadku wydajności na transformerowym Ray Reconstruction. Samo skalowanie rozdzielczości jest tylko ~3.4% wolniejsze od starego modelu. W 1440p przynajmniej tak jest. 1
z1k 43 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Wrociłem na 3.5 i 3.8 i działa , musze poczekać na oficjalne stery Edytowane 26 Stycznia przez z1k
Kadajo 7 408 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Panowie a jakie u was wyniki w benchu CP2077 ?
galakty 3 312 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 15 godzin temu, Kadajo napisał(a): Lipa tylko ze w MFS ekrany w kokpicie nadal smużą, może trochę mniej, ale nadal przeszkadza. Jak dla mnie to nie ma żadnej różnicy w 1440p, a szkoda bo w VR bez DLSS nie da się grać, nie ma FG, do tego rozmywa kokpit... Swoją drogą czemu FG nie działa w VR? Ktoś wie?
Kadajo 7 408 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Wczoraj po kilku godzinach grania w CP2077 i Wiesia 3 stwierdziłem ze z nowym DLSS nie potrzebuje już zwiększyć skalowania do 1080 1
z1k 43 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) chyba nie tylko ja mam problemy a kij wie czemu, jazdy się znaczył od sterów 561.09 ostatnie które działy, w 571.96 np naprawili god of wara rangorank dying light itp z dlss 310 i smiga zaś teraz CP crashe latają, jedyny trop też mnie prowadzi do physicX w Thron and Liberity crashe odpowiadały za physics po zmianie 561.09 smigało jak trzeba Edytowane 26 Stycznia przez z1k 1
leven 538 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia W dniu 24.01.2025 o 23:36, maras2574 napisał(a): Powie mi ktoś dlaczego nie mam DLSS ? Co robię źle ? U mnie też nie ma w tym programiku DLSS
Phoenix. 4 714 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia W dniu 24.01.2025 o 23:40, Kadajo napisał(a): Pobierz ten plik XML https://easyupload.io/d4ceij I wrzuć go do katalogu z inspectorem. @leven Za kilka dni nie trzeba bedzie juz kombinowac 1 1
senac 43 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, z1k napisał(a): chyba nie tylko ja mam problemy a kij wie czemu, jazdy się znaczył od sterów 561.09 ostatnie które działy, w 571.96 np naprawili god of wara rangorank dying light itp z dlss 310 i smiga zaś teraz CP crashe latają, jedyny trop też mnie prowadzi do physicX w Thron and Liberity crashe odpowiadały za physics po zmianie 561.09 smigało jak trzeba U mnie po prostu pomogło zwiększenie napięcia. Karta jest teraz obciążona jak nigdy wcześniej z nowym modelem DLSS + PT Edytowane 26 Stycznia przez senac
z1k 43 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia juz próbowałem na 3090 i 4090 jest same sh it, nigdy takich jazd nie miałem ze sterami jak teraz
SylwesterI. 865 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) @Phoenix. dalej brakuje opcji dlss Edytowane 26 Stycznia przez SylwesterI.
Phoenix. 4 714 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia To juz musisz pytac tych co im to dziala bo ja obecnie bez PC wiec wiecej nie pomoge.
SylwesterI. 865 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Może ktoś, komu to zatrybiło opisać krok po kroku jak podmieniać dlss, i konfigurować profile inspectora ? ja zrobiłem tak: 1. czyszczenie sterów ddu 2.instalacja 571.96 3. pobranie inspectora 2.4.0.8 4. dodanie pliku xml 5. dupa blada opcji dlss brak próbowałem jeszcze niby tego fixa do inspectora pod nowe stery, ale tam to samo, mało tego pokazuje wersję inspectora 2.4.0.1
senac 43 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Może ktoś, komu to zatrybiło opisać krok po kroku jak podmieniać dlss, i konfigurować profile inspectora ? ja zrobiłem tak: 1. czyszczenie sterów ddu 2.instalacja 571.96 3. pobranie inspectora 2.4.0.8 4. dodanie pliku xml 5. dupa blada opcji dlss brak próbowałem jeszcze niby tego fixa do inspectora pod nowe stery, ale tam to samo, mało tego pokazuje wersję inspectora 2.4.0.1 https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases/tag/2.4.0.8 + xml z załacznika do głównego folderu (albo ten co @Phoenix. podesłał) CustomSettingNames.xml Edytowane 26 Stycznia przez senac
SylwesterI. 865 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia to samo co robiłem i efekt ten sam Skąd braliście stery 571.96, bo ja z linka do Mega, który ktoś na forum wrzucał
senac 43 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): to samo co robiłem i efekt ten sam Coś robisz źle. Powinieneś mieć wersję 2.4.0.8 i możliwość wybrania presetu Spoiler Edytowane 26 Stycznia przez senac 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia dobra , ten plik xml trzeba zmienić nazwę na reference, wtedy działa
SebastianFM 344 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia @SylwesterI., ja nie dodawałem żadnego pliku .xml i też działa, tylko opcja jest w Other a nie w 5 - Common. 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia dla zainteresowanych w przyszłości: 1. czyszczenie sterów ddu 2.instalacja 571.96 3. pobranie inspectora 2.4.0.8 4. dodanie pliku xml- https://easyupload.io/d4ceij 5. wywalenie z folderu inspectora pliku reference.xml i zmiana nazwy ściągniętego pliku na reference 1
Rekomendowane odpowiedzi