leven 773 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Ja próbowałem smooth motion w grze bordderlands3 i też lipa. Nie wiem, po co to w ogóle wprowadzono. A byłem przekonany, że beż DLSS + FG będzie można przyśpieszyć grę, która tych technik nie ma (np. Borderlands3) EDIT: właśnie jeszcze raz spróbowałem smooth motion w B3 i taki efekt Edytowane 4 godziny temu przez leven
JohnyWol 116 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Mi się w jakiejś grze gryzło z RTSS i wywalało przy starcie. Gdy wyłączyłem dzialalo bez problemów. 1
maxmaster027 1 124 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W dniu 19.02.2026 o 12:18, caleb59 napisał(a): Czyli nadal nie wiadomo który wybrać bo każdy z nich ma swoje plusy i minusy. L ma lepsza jakosc, Ale i tak w wielu kwestiach preset K i DLAA bedzie superior, mimo że czesto preset M czy L wydaje sie fajniejszy szczegolnie w ruchu i ilosci detali. To sa takie rzeczy jak cut scenki gdzie tło jest w ruchu ale w blurze i tam DLSS Q B P UP nawet 4.5 sobie nie radzi i DLAA wyglada znaczaco lepiej i naturalniej (w zasadzie jakiekolwiek)
caleb59 1 802 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, leven napisał(a): Ja próbowałem smooth motion w grze bordderlands3 i też lipa. Nie wiem, po co to w ogóle wprowadzono. A byłem przekonany, że beż DLSS + FG będzie można przyśpieszyć grę, która tych technik nie ma (np. Borderlands3) EDIT: właśnie jeszcze raz spróbowałem smooth motion w B3 i taki efekt Bo coś jest nie tak ze Smooth Motion na sterownikach 591.xx, zauważyłem to w Escape from Tarkov - tam pojawia się losowo dziwny stuttering oraz ALT+TAB powoduje crashe gry. Jedyny workaround z prawdziwego zdarzenia to cofnięcie sterowników Nvidia do wersji 581.94. Edytowane 3 godziny temu przez caleb59
sideband 2 273 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, JohnyWol napisał(a): Mi się w jakiejś grze gryzło z RTSS i wywalało przy starcie. Gdy wyłączyłem dzialalo bez problemów. A nie miałeś włączonego limitera z Reflexem?
leven 773 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 23 minuty temu, Kadajo napisał(a): O tez używam RTSS może to to. Hmm, może wyłączę Rive i spróbuje. Borderlands3 ruszył po wyłączeniu Afterburnera (riva też) ale nie widzę FPS Ale numer. Edytowane 3 godziny temu przez leven 1
Phoenix. 5 530 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 48 minut temu, Kadajo napisał(a): O tez używam RTSS może to to. Ludzie czesto nie aktualizuja msi ab, a to wazne w przypadku tej aplikacji
JohnyWol 116 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 37 minut temu, sideband napisał(a): A nie miałeś włączonego limitera z Reflexem? Raflex automatycznie przełącza się na tryb Ultra jak wybierałem Smooth Motion. Limit klatek ustawiony w sterowniku/apce Nvidii na 237 (monitor 240hz) ale poza menu gra nie dobijała nawet do takich wartości (to był Avatar na full detalach jeszcze przed aktualizacją która dodała Frame Gen Nvidii). RTSS używam tylko do wyświetlania danych z Afterburnera, nie ustawiam tam limitera klatek Edytowane 2 godziny temu przez JohnyWol
Kadajo 8 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ludzie czesto nie aktualizuja msi ab, a to wazne w przypadku tej aplikacji Mam najnowsze nie bete. 1
sideband 2 273 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, JohnyWol napisał(a): Raflex automatycznie przełącza się na tryb Ultra jak wybierałem Smooth Motion. Limit klatek ustawiony w sterowniku/apce Nvidii na 237 (monitor 240hz) ale poza menu gra nie dobijała nawet do takich wartości (to był Avatar na full detalach jeszcze przed aktualizacją która dodała Frame Gen Nvidii). RTSS używam tylko do wyświetlania danych z Afterburnera, nie ustawiam tam limitera klatek LLM to nie reflex poza tym LLM nie działa w DX12/VK 2
leven 773 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Dobra. Benchmark w Borderlands3 jest (jego podsumowanie) jest krótki. 1. Benchmark bez Smooth Motion. 2. Benchmark z włączonym Smooth Motion. Ustawienia grafiki w grze: 1. 2. Gra nie ma wsparcia DLSS, jeżeli ma to znaczenie.
leven 773 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ciężka sprawa. Jak to sprawdzić, jak to wszystko wybucha, biega, itd. Ale bez Smooth Motion jest płynniej. Benchmarki lubią szarpać, bez SM jest o wiele płynniej, niż z SM. Może tylko dotyczy to tej gry ? EDIT: masz porównanie statyczne w obu koncepcji Edytowane 2 godziny temu przez leven
Kadajo 8 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu W domu pomyśle na czym to przetestować, wczoraj wymusiłem ReBAR na grach i jakież było moje zdziwienie, nawet zalecają przyprowadzić bencharki jeszcze raz bo wynik może skoczyć z 10%. Się wyjaśni jakim cudem niektórzy kręcili tak wysokie 3Dmarki przy podobnych konfiguracjach.
leven 773 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu ReBAR powiadasz https://www.google.com/search?q=gry+obslugujace+rebar+nvidia&client=firefox-b-d&hs=DR39&sca_esv=ba586742f70b6987&sxsrf=ANbL-n4AYCpHtPQOpG6mbEyTSWAGN8-dRw%3A1771608677841&ei=ZZqYaeWMM-nHwPAP8cCOwAI&biw=1728&bih=810&ved=0ahUKEwil07HPzOiSAxXpIxAIHXGgAygQ4dUDCBM&oq=gry+obslugujace+rebar+nvidia&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiHGdyeSBvYnNsdWd1amFjZSByZWJhciBudmlkaWFIAFAAWABwAHgAkAEAmAEAoAEAqgEAuAEMyAEAmAIAoAIAmAMAkgcAoAcAsgcAuAcAwgcAyAcAgAgA&sclient=gws-wiz-serp Wiesiek u mnie obowiązkowy. Hmm... statycznie mogę zrobić porównanie
Kadajo 8 400 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Coś tam czytałem ze Nvidia nie włącza tego domyślanie bo może powodować "problemy" w grach nieprzystosowanych i starszych.
leven 773 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Tam Nvidia ma mi mówić, co mam robić Wiesław 3 bez ReBAR: Wiesław 3 z ReBAR: Wydajność = 0 % po obu stronach. Troszkę niefortunnie wybrałem miejsce się okazuje na fotkach kurde. HDR na minimum. EDIT: a do bani. Fotki zmieniają wszystkie ustawienia grafiki. Edytowane 1 godzinę temu przez leven
Rekomendowane odpowiedzi