Phoenix. 6 093 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): No w sieci już wrze i raczej słychać negatywny odzew do tego, co pokazali. Jak pokazali RT w 2018r to bylo tez samo narzekanie bo roznice male i ile zjada to fps, a pozniej ci sami ludzie kupuja rtxy i z tego korzystaja
Kadajo 8 946 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ogólnie ciekawe jak to faktycznie będzie wpływało na obraz, bo te przykłady diametralnie zmieniają czasem oświetlenie sceny, czyli realnie wpływają na końcowy efekt artystyczny gry. 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Jak pokazali RT w 2018r to bylo tez samo narzekanie bo roznice male i ile zjada to fps, a pozniej ci sami ludzie kupuja rtxy i z tego korzystaja Kupują, bo nie mają wyjścia w sumie. Ostatecznie ludzie chcą grac w gry, jak gry korzystają z RT/PT i innych bajerów no to nie przeskoczysz tego. I tak tutaj od twórców będzie zależało, jak to wykorzystają. Żeby tylko za chwile się nie okazało, że bez DLSS 5 gra będzie wyglądała tak: 2
Phoenix. 6 093 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Kupują, bo nie mają wyjścia w sumie. Owszem ale nikt nie musi tego wlaczac, miliony ludzi gra dzis na konsolach bez technik nvidia i zyje A jak ktos ma ochote pojezdzic najszybszym samochodem na swiecie i go stac to prosze bardzo, kupuje i sie bawi. To samo mamy tutaj, nie trzeba tego wlaczac, a jak ktos ma zachcianke to sobie kupi 2x 5090 i bedzie sie bawil. Nie musze na cos narzekac tylko dlatego, ze cos mnie nie interesuje.
Kadajo 8 946 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca A jeśli będzie trzeba to wlaczyc aby gra wygadała jak trzeba ? I ja nie narzekam. Ja po prostu nie widzę tylko zalet, ale i wady. Pokaz mi dziś gry które na kartach ze średniej polki nie wymagają DLSS. Nvidia chwali się ze wszyscy korzystają z DLSS z premedytacja, ignorując fakt ze w sumie jak nie włączysz DLSS to wydajność klęknie. 1
Phoenix. 6 093 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Gry nadal beda priorytetowo dostosowywane do konsol Wiec jeszcze dlugo sie to nie stanie.
Phoenix. 6 093 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): A jeśli będzie trzeba to wlaczyc aby gra wygadała jak trzeba ? pewnie kiedys tak bedzie jak karty budzetowe dla mass beda to plynie obslugiwaly ale to jest postep kazdej nowej technolgi. Wczoraj oledy za 5k, a dzis za 2k to samo mamy.
Frog67 432 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Jeżeli to ma być karta przetargowa w promocji przyszłych kart Nvidii to kogoś tam odkleilo i to mocno.
Gothic 147 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 16 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ale Ty sie skupiasz caly czas na modelu postaci, ktory mnie osobiscie najmniej interesuje z takiego powdu jak napisalem wyzej A o calej reszczie juz nikt nie pisze czyli oswietleniu sceny. Ja to widzę tak, że gdyby poniższe nagrania to był oficjalny certyfikowany produkt ze znaczkiem jakości właśnie od Nvidii czy innej korporacji typu "super" technologia od Sony specjalnie dla PS6 to nagle wszyscy pchaliby z zachwytu ale, że to fanowska nisza to tak naprawdę nikogo to nie interesuje. W ostatnim RE zastosowano podobne sztuczki i, że oficjalnie to było tak jak napisałem na górze czyli zachwyty i po części "brednie" o super grafice:
Kadajo 8 946 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Tak czy siak, trzeba poczekać aż to wyjdzie z laba i trafi do naszych kart. Na razie nawet nie chcą pisac na jakich to kartach będzie działać. Jak się okaże ze tylko na 5090 to raczej sukcesu im nie wróżę
Phoenix. 6 093 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 1 minutę temu, Gothic napisał(a): że to fanowska nisza to tak naprawdę nikogo to nie interesuje. Przeciez to nie to samo wiec co ty wgl porownujesz?? 1
azgan 1 373 Opublikowano 16 Marca Autor Opublikowano 16 Marca 2 minuty temu, Gothic napisał(a): Ja to widzę tak, że gdyby poniższe nagrania to był oficjalny certyfikowany produkt ze znaczkiem jakości właśnie od Nvidii czy innej korporacji typu "super" technologia od Sony specjalnie dla PS6 to nagle wszyscy pchaliby z zachwytu ale, że to fanowska nisza to tak naprawdę nikogo to nie interesuje. W ostatnim RE zastosowano podobne sztuczki i, że oficjalnie to było tak jak napisałem na górze czyli zachwyty i po części "brednie" o super grafice: Faktycznie 🤭
sideband 2 553 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 9 minut temu, Kadajo napisał(a): Ogólnie ciekawe jak to faktycznie będzie wpływało na obraz, bo te przykłady diametralnie zmieniają czasem oświetlenie sceny, czyli realnie wpływają na końcowy efekt artystyczny gry. Na razie widzę w tym żadnego zastosowania poza starymi gierkami i wrzucenie tego do RTX Remix. Do tego nie zdziwię się takie filtry zawitają do APP/sterów i będziesz mógł się bawić oczywiście przy odpowiednim spadku wydajności.
Phoenix. 6 093 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Jak się okaże ze tylko na 5090 to raczej sukcesu im nie wróżę Jak wchodzilo RT to nawet na topie slabo dzialalo, kwestia czasu i kolejnych generacji, a to leci na mocy Ai, ktora bedzie juz glownym wyznacznikiem wydajnosci nowych gpu, a jak wiemy moc w Ai bedzie rosla lawinowo jak keidys w rasteryzacji wiec mysle, ze dlugo czekac nie bedziemy na sensowna wydajnosc, zeby to uruchomic.
Kadajo 8 946 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ale uczciwie trzeba im oddać, że bajer niezły 1
tomcug 3 557 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca @VRman Wyraziłem się jasno, ja od wlepiania ostrzeżeń i banów nie jestem, a to, że technicznie mogę takie czynności wykonać, niczego nie zmienia. Piszesz o "plusowaniu wyrzygów" przeze mnie, gdzie jedyne zaplusowane przeze mnie wiadomości są ze "smutnymi ludźmi", a nie z innymi rzeczami, o których piszesz. Uważasz, że coś jest nie w porządku, to zgłaszasz post(y) i tyle, koniec kropka. Walnięcie kolejnych elaboratów na 5 stron A4, w których żalisz się, jaka to fatalna jest moderacja tutaj, niczego nie wniesie.
Ryszawy 655 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Uczciwie trzeba przyznać, że memy najlepsze... 1 2
Kadajo 8 946 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Jak wchodzilo RT to nawet na topie slabo dzialalo, kwestia czasu i kolejnych generacji, a to leci na mocy Ai, ktora bedzie juz glownym wyznacznikiem wydajnosci nowych gpu, a jak wiemy moc w Ai bedzie rosla lawinowo jak keidys w rasteryzacji wiec mysle, ze dlugo czekac nie bedziemy na sensowna wydajnosc, zeby to uruchomic. No na pewno by się tym nie chwalili, gdyby nie byli pewni ze to działa. I mają to udostępnić jeszcze w tym roku co wiec sugeruje ze ruszy na aktualnych generacjach, przynajmniej topowych, czyli 4090/5080 i 5090.
VRman 3 320 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Tak, znowu ja jestem ten zły, ten "co się żali". I mam zgłaszać... żeby mod przybiegł mnie opierdzielić za zgłaszanie. EOT @tomcug
Ryszawy 655 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Teraz wszystko będzie wyglądać jak te gówniane AI filmiki, to ja podziękował. Materiał DF już ma 25 tysięcy łapek w dół, tak to się wszystkim podoba. 1
tomcug 3 557 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 3 minuty temu, VRman napisał(a): I mam zgłaszać... żeby mod przybiegł mnie opierdzielić za zgłaszanie. Mylisz Wasze polityczne Pierre Dol Nicki z legitnymi dyskusjami zgodnymi z tematyką forum. Za zasadne zgłoszenie w takich tematach na pewno żaden mod się do Ciebie nie przyczepi. A już na pewno nie tak, jak Ty do mnie insynuując, że "plusuję wyrzygi" (co nigdy nie miało miejsca).
Kadajo 8 946 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 4 minuty temu, Ryszawy napisał(a): Teraz wszystko będzie wyglądać jak te gówniane AI filmiki, to ja podziękował. Materiał DF już ma 25 tysięcy łapek w dół, tak to się wszystkim podoba. JA bym poczekał na końcowy rezultat, bo pamiętam przy generowaniu klatek tez wszyscy się spodziewaliśmy kupy, a potem się okazało ze to faktycznie działa całkiem sprawnie jak na takie cuda. Jednego jestem pewien, do tego będzie potrzeba znacznie więcej vRAM niż ma większość kart Się okaże ze tylko 4090 i 5090 z tym sobie poradzi
Gothic 147 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ale tak już na koniec dnia i patrząc ogólnie na rynek gier to branża poszła i idzie w złym kierunku, zobaczcie, że teraz każda nowa gra i sprzęt (PS5 PSSR 2, Xbox Project Helix) przed samą premierą jest promowana tylko grafiką i niczym innym nawet Wiedźmin 4, najbliższy Crimson Desert niemalże cała kampania marketingowa oparta jak gra i w jakich detalach będzie chodzić na PC i PS5.
Rekomendowane odpowiedzi