Czekaj, ja też czekam, choć bliżej mi byłoby ku 7900GRE, to jednak wersja 9070XT ma mieć poprawione RT, plus FSR 4, to już kilka dni, 6 stycznia będzie wiadomo na czym się stoi. Zapewne 7900xt może też spaść z ceny przy premierze nowej karty w razie W.
Sterownik akurat to pewnie masz Microsoft. Zresztą te kontrolery to już wcześniej sobie całkiem wyłączyłem i to nic nie dało. Najwięcej korzyści przyniosły te opcje w bios SVM i ogarnięcie timingów RAMu. Wkurza mnie tylko to, że tyle rzeczy trzeba ogarniać. Albo my mamy pecha albo większość świata ma wywalone na ścięcia lub tego nie widzi, bo patrzyłem na jakieś wykresy w necie czy logi i tam ludzie mają spadki w grach do 20 FPS nawet. Black z xkom gdzie wrzucał coś z wiedźmina właśnie tylko nie pamiętam gdzie i też były duże dropy.
No nie miałem. Niejednokrotnie oglądałem film w ciemnym pomieszczeniu na OLEDzie, ale tak żebym miał na własność to nie. Jednak wydaje mi się, że 1000 nitów będzie tak samo dawać w oczy na OLEDzie czy VA, tak samo 400 nitów będzie słabsze na OLEDzie czy VA.
Chyba nie ma tutaj żadnej magii, bo rodzaj matrycy nie zmienia tego jak jasne jest podświetlenie - poprawcie mnie jeżeli nie mam racji
W sumie jest promka w apollo.pl na monitor MSI MPG 271QRX QD-OLED (2699zł) https://www.apollo.pl/produkt/monitor-27-msi-mpg-271qrx-qd-oled-2560x1440-wqhd-0-03ms-360hz-hdr400-pivot-usb-c-qd-oled,309752.html
A na rtings.com określili go mianem najlepszego monitora 1440p.
Rekomendowane odpowiedzi