Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) W pompie mam warsztat, kiedy jej/jego/ich(?) widok zaburza moje poczucie estetyki. Nie ma nic do tej osoby jako aktorki (nie powiem pani, bo ona się przecież sama nie identyfikuje się jako kobieta), ale ono/onu po prostu nie pasuje do tej roli i tyle. Niedawno było tyle szumu, że osoby reprezentujące różne płcie powinny być grane przez osoby, które takową reprezentują. Więc dlaczego ono/onu gra postać kobiecą, skoro sama/same taką nie jest? ps. sorry ale nie wiem jak poprawnie odmieniać kogoś, kto się identyfikuje jako osoba bezpłciowa. Edytowane 27 Lipca przez Element Wojny
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) A, ta ładna co w TLOU2 gra babochłopa i ją muszą ubrzydzać? Jakiś pokiereszowany mentalnie typ musiał robić casting do tego serialu. Edytowane 27 Lipca przez Element Wojny
kubikolos 1 324 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca ja nie ogladam, jesli serial ma wywolywac obrzydzenie to szkoda mojego czasu 7 minut temu, ODIN85 napisał(a): Kierowali się warsztatem a nie wyglądem. tu akurat sie mylisz, z cala pewnoscia kierowali sie wygladem i to nie jest przypadek, po prostu poszukiwali innego wygladu niz gracze oczekiwali z tego samego powodu napastuja ludzi lesbijskimi pierdami w tym serialu
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) Pytanie - czy Bill z gry, ten co miał kolegę Franka co się walnął na linę, to jest ten sam Bill, o którym czytałem że w serialu zbierał truskawki i zapinał kolegę od tyłu? Edytowane 27 Lipca przez Element Wojny
ODIN85 3 501 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Tak. 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): A, ta ładna co w TLOU2 gra babochłopa i ją muszą ubrzydzać? Jakiś pokiereszowany mentalnie typ musiał robić casting do tego serialu. 3
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) Ale Ty wiesz że tej dziewczyny ze zdjęcia już nie ma? Ładnych parę lat temu stwierdziła że jest facetem, nawet jej żona tego nie wytrzymała i ją zostawiła. Wyobraź to sobie - jesteś lesbijką, ukrywasz się, robisz coming out, znajdujesz sobie żonę, jesteście szczęśliwe, a ta któregoś dnia wraca do domu i mówi że od teraz jest facetem. Przecież to na łeb można dostać. 6 minut temu, ODIN85 napisał(a): Tak. Tak czułem. Jednak wolę to co jest w grze, bo za uja pana nie wiem gdzie w tym co widzę ktoś miałby się bawić w truskawki i zapinanie kolegów. W ogóle gra jest bardzo aseksualna, tego typu motywy kompletnie tutaj nie pasują. Edytowane 27 Lipca przez Element Wojny
ODIN85 3 501 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca No mówiłem że już jest facetem ale gdyby nie była to by pasowała do tej rolí.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Widziałem inne dziewczyny, które też by pasowały. A Bella to by seryjnie na tego babochłopa z TLOU2 pasowała.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) Przecież to byłby casting prawie idealny - prawie, bo ja zamiast Pedro dałbym tutaj Jackmana. Edytowane 27 Lipca przez Element Wojny
sideband 1 772 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Z FSR sypie się co 20min, DLSS 30min to teraz czas TAA
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) 18 minut temu, sideband napisał(a): Z FSR sypie się co 20min, DLSS 30min to teraz czas TAA Parodia. A rady rodem od Janka z budki z piwem: zrób downgrade sterów, zmień ustawienia na mobo, wyłącz rebar, a najlepiej zjedź z wszystkim na low - czy ich już doszczętnie popier...ło? Edytowane 27 Lipca przez Element Wojny 2
Keller 727 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) Jak miałem złe UV grafiki też mi sypało. Jak miałem za mocno podkręcony RAM - również (testowany za krótko). Jak miałem za mało pliku stronicowania - również. Po przejściu cmentarza już 0 crashy. Niestety nie wiem czy to tak ma być ale u mnie włączę grę i już virtual ram zapełniony w 90% przy 12gb pliku stronicowania. Więc trzeba było więcej. Monitoruję to w hwinfo Edytowane 27 Lipca przez Keller
sideband 1 772 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca 30 minut temu, Element Wojny napisał(a): Parodia. A rady rodem od Janka z budki z piwem: zrób downgrade sterów, zmień ustawienia na mobo, wyłącz rebar, a najlepiej zjedź z wszystkim na low - czy ich już doszczętnie popier...ło? RB jest wyłączone w sterach dla Part1 i Part2 ze względu na problemy z wydajnością. Włączałem RB, ale nic nie zmienia. Żeby było śmieszniej w Part2 Blackwell strasznie obrywa po wyłączeniu RB w miejscach procesorowych gdzie włączenie RB daje wzrost 2x TAA działa nieco dłużej 40min, ale to nadal niczego nie zmienia Powiem to tak to jest jedyna gra od n-lat z którą miałem takie problemy Mniej więcej od połowy gry zaczynają duże problemy i chyba tak pozostanie do końca gry za mną już 3/4 gry.
tomcug 2 440 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca 3 minuty temu, sideband napisał(a): Żeby było śmieszniej w Part2 Blackwell strasznie obrywa po wyłączeniu RB w miejscach procesorowych gdzie włączenie RB daje wzrost 2x Na pewno? Bo w Part I po włączeniu RB leci CPU-FPS na pysk Jeżeli w Part 2 jest odwrotnie, to jaja jak berety Ale na AMD też się takie akcje zdarzają. RX 7000 duże problemy od strony CPU w Black Ops 6 oraz Part I z RB, na RX 9000 brak problemu
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Ja mam spore problemy we wszystkich tytułach, które mają przy pierwszym włączeniu te wgrywane shadery. Z czego to się bierze? Pojęcia nie mam. Grafa 16GB, 32Ramu, pamięć wirtualna na poziomie 30-40GB.
sideband 1 772 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca @tomcug Part2 i tak popsuli od pewnego momentu popsuli działanie SMT i wydajność poleciała na pysk Trochę podobnie jak z Part1 im dalej w las tym bardziej zaczęli psuć grę RB mogło psuć wydajność od któregoś patcha i stąd decyzja o wyłączeniu RB. U mnie w Part1 nie wpływa na wydajność zupełnie. W Part2 jak sprawdzałem był boost z RB Skoro NV wprowadziła osobny wpis dla Intela, który wyłącza RB jeżeli rozpozna platformę Intela to chyba jednak musi być więcej problemów z Intelem. RB OFF RB On Na 5090 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Ja mam spore problemy we wszystkich tytułach, które mają przy pierwszym włączeniu te wgrywane shadery. To akurat może być wina sterów jak wszedł Blackwell to niektórzy zaczęli mieć te problemy. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca 2 minuty temu, sideband napisał(a): To akurat może być wina sterów jak wszedł Blackwell to niektórzy zaczęli mieć te problemy. Nie sądzę, bo nieraz zmieniałem je ze 4 razy do jednej gry używając DDU, i też nic nie dało.
sideband 1 772 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca (edytowane) Musisz cofnąć się do 560 lub dalej Ps. jeżeli grasz w dużą liczbę gier to może masz ustawiony zbyt nisko limit rozmiaru dla shader cache i zmień na bez limitu Part1 pięknie widać jak DLSS v4 nadal nie daje rady pojawia mocny aliasing i shimmering zwłaszcza tam gdzie np. pada słońce na niektóre powierzchnie. Dopiero DLAA robi robotę w Part2 nie ma takiego problemu. Ale to i tak progress gdzie starszy DLSS miał tragiczną jakość w tej grze. Edytowane 27 Lipca przez sideband
tomcug 2 440 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca 21 minut temu, sideband napisał(a): Skoro NV wprowadziła osobny wpis dla Intela, który wyłącza RB jeżeli rozpozna platformę Intela to chyba jednak musi być więcej problemów z Intelem. Niby tak, ale patrząc na Inspectora, to NVIDIA od lat tej opcji nie stosowała
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Pograne ze 1,5h. Żadnych anomalii. Stery najnowsze. 1
sideband 1 772 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Dobra problem rozwiązany. Całkowite wyłączenie AF+RTSS oraz LLM+limit klatek ze sterownika rozwiązuje sprawę crashy Niezła parodia 1
Rekomendowane odpowiedzi