@MaxaM, to nie ja robię wywody tylko wy nie mając pojęcia nawet o podstawowych rzeczach. Piszesz, że to co pokazałem nic nie wnosi a to ty nie potrafisz wyciągnąć z tego sensownych wniosków. Np. drugi i czwarty etap z tych zaznaczonych przeze mnie. W 1080p nie odczytują z VRAM, ponieważ przetwarzane dane mieszczą się w cache. W 4K podczas tych dwóch etapów trwających 1,2 ms odczytywanych jest z pamięci VRAM około 130 MB danych. Czy wpływa to negatywnie na wydajność? Oczywiście, że nie, nawet w najmniejszym stopniu. To właśnie obala hipotezę @musichunter1x'a, że trzeba coś blokować w cache, że są jakieś niby przycięcia jak dane nie mieszczą się w cache, itp.
Cała wielka i bardzo głupia narracja konfederacji dot. ukraińskich emerytur rozbija się o 1,3 mln zł rocznie.
Ta kwota jest mniejsza 6 czy 7-krotnie od tego co rocznie dostaje konfederacja jako partia. To wolę żeby kasa szła do ludzi, którzy pracowali w Polsce niż do tych tępych nierobów.
Nieroby lubią konfe
+1 czy +2 obniża zasięg światła.
Bardziej kwestia wyraźnego odcięcia gdzie świecą lampy a gdzie nie. Wystarczy mały wybój na drodze, hopka, nierówność i samochód się buja a razem z nim buja się zakres świecenia lamp.
Zawsze obniżało. Nawet w Audi 80 z lat 80'tych. Ta korekcja jest po to, że jak załadujesz samochód to siada tył przez co przednie lampy zaczynają świecić w niebo.
Rekomendowane odpowiedzi