Alek_M 3 Opublikowano 30 Października Udostępnij Opublikowano 30 Października Często zaglądałem do tego tematu na PCLab, więc miło będzie poczytać co tam polecacie. Kontynuacja https://forum.pclab.pl/forum/25-Film-i-muzyka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daerragh 25 Opublikowano 30 Października Udostępnij Opublikowano 30 Października (edytowane) Podziele sie kilkoma starszymi tytulami, ktore niedawno nadrobilem: The Age of Adaline (2015) - 10/10 - lekki drama/romance z watkiem fantasy IMO na poziomie takich klasyków, jak np. The Notebook (2004). FilmWeb: "Urodzona na początku XX wieku piękna Adaline jako dwudziestolatka ulega wypadkowi, na skutek którego przestaje się starzeć. To co wydaje się spełnieniem marzeń o nieśmiertelności, z czasem przynosi dramatyczne konsekwencje. Adaline musi się ukrywać przed władzami, które chcą poddać ją eksperymentom. Wciąż podróżując, zmieniając tożsamość traci kontakt z najbliższymi, którzy starzeją się na jej oczach. Ta pełna przygód i dramatycznych wydarzeń podróż przez życie Adaline trwa przez cały niemal XX wiek. To życie jest fantastycznie wręcz interesujące, kolorowe, niezwykłe ale także bardzo samotne. W końcu Adaline znajduje miłość, dla której warto wyrzec się nawet nieśmiertelności. Ale czy to możliwe?" Archive (2020) - 7.5/10 - sci/fi i tu mile zaskoczenie, bo dobrych sci-fi w ostatnich latach jak na lekarstwo. Troszeczke wolny, prawie bez akcji, za to z fajnym twistem na koncu. Polecam. FilmWeb: "W 2049 roku George Almore (Theo James) pracuje nad odpowiednikiem sztucznej inteligencji człowieka. Kiedy prototyp jest już prawie gotowy i wchodzi w ostatnią fazę testu, wypływają prawdziwe przesłanki jego pracy. To chęć połączenia sztucznej inteligencji ze wspomnieniami tragicznie zmarłej żony. Od tego momentu rozpoczyna się wyścig z czasem, podczas którego będzie musiał stanąć przed wyborem przekroczenia granic naukowych i etycznych, aby ocalić osobę, którą kocha najbardziej na świecie." Happy Accidents (2000) - 10/10 - bardzo malo znany comedy/romance/sci-fi z Marisa Tomei i Vincent D'Onofrio. Przezabawny film. FilmWeb: "Po kolejnym zawodzie miłosnym Ruby Weaver (Marisa Tomei) postanawia dać sobie spokój z mężczyznami. Trwa w tym do czasu, gdy spotyka Sama Deeda (Vincent D'Onofrio), jedynego odpowiedniego kandydata, który w końcu przynosi jej szczęście. Lecz harmonia nie trwa długo. Sam daje bowiem dziewczynie do zrozumienia, że jest podróżnikiem, który przywędrował na Ziemię z 2470 roku. Tego już dla Ruby za wiele. Wybiera się więc do terapeuty, by rozwiązać problem..." Edytowane 30 Października przez daerragh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKU 10 Opublikowano 31 Października Udostępnij Opublikowano 31 Października Ostatnio ogladalem Znachora, zajebisty jak dla mnie. https://www.filmweb.pl/film/Znachor-2023-10030489 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekRTX 6 Opublikowano 31 Października Udostępnij Opublikowano 31 Października Wybieram się na Venoma 3, mam nadzieję że będzie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODIN85 209 Opublikowano 31 Października Udostępnij Opublikowano 31 Października 40 minut temu, MAKU napisał: Ostatnio ogladalem Znachora, zajebisty jak dla mnie. https://www.filmweb.pl/film/Znachor-2023-10030489 Jutro na Stopklatce prawilna wersja a nie to coś. Obejrzę po raz kolejny z przyjemnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek 48 Opublikowano 1 Listopada Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Dnia 31.10.2024 o 09:49, ODIN85 napisał: prawilna wersja a nie to coś. zanim napiszesz to obejrzyj, to nie jest remake, to całkiem inaczej opowiedziana historia też byłem bardzo sceptycznie nastawiony, a film bardzo dobry, warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODIN85 209 Opublikowano 1 Listopada Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Oglądałem i to nie to jak dla mnie. Dnia 31.10.2024 o 09:17, JacekRTX napisał: Wybieram się na Venoma 3, mam nadzieję że będzie warto I jak? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekRTX 6 Opublikowano 1 Listopada Udostępnij Opublikowano 1 Listopada @ODIN85 jeszcze nie dotarłem do kina, może w niedziele. Za dużo luda, nie lubie jak ktoś jest przede mną 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bourne2008 31 Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Hrabia Monte Christo (2024) - fabułę pewnie każdy zna, było już sporo ekranizacji ale mimo wszystko bardzo polecam, zrobiony w starym stylu bez lewackiej propagandy i hollywodzkich gwiazd a mimo to widowiskowy i wciągający. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekRTX 6 Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Venom 3: Ostatni taniec - Fajny film, tylko krótki. Można się pośmiać, a na koniec wzruszyć - szkoda trochę Venoma, ale wynika z tego że może będą kręcone wątki poboczne. 7/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N 166 Opublikowano Piątek o 21:32 Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:32 Jak ktoś lubi ciężki klimat polecam "possum" z 2018r może wydawać się trochę nudny ale klimat miażdży, tydzień temu oglądałem, z tego roku polecam np Caddo Lake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawyer1916 24 Opublikowano Piątek o 23:46 Udostępnij Opublikowano Piątek o 23:46 (edytowane) Fanem platform streamingowych nie jestem, ale ostatnio dałem się kobiecie namówić na Netflixa, filmy wybrane raczej losowo. Czasem trzeba odpuścić - Przyzwoicie i rozsądnie przedstawiona historia rozpadającej się rodziny. Rozwód wiszący w powietrzu, mały syn i dorastająca, buntownicza córka. Rodzinny wyjazd ostatniej szansy i poznawanie się na nowo. Obejrzałem z zainteresowaniem, poważna fabuła. Lubię skandynawskie kino. Bilet do raju - Tu już kompletnie strata czasu. Clooney i Roberts jako przerysowane, pozornie nieznoszące się byłe małżeństwo, przyjeżdżające na wesele córki. Film zupełnie o niczym, banalny. A fanom Netflixa polecam serial LOST, od lata jest dostępny. Dla mnie GOAT 😉 Edytowane Piątek o 23:47 przez Sawyer1916 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N 166 Opublikowano Sobota o 05:55 Udostępnij Opublikowano Sobota o 05:55 (edytowane) LOST to 3 razy obejżałem wszystkie sezony, dla mnie zawsze nr1 jak DB wśród anime Zacząłem oglądać w 2004 gdy wszedł do TVP po jednym odcinku tygodniowo (najgorzej) i tak dociągnąłem do końca wszystkie przez 6 lat, pózniej w 2015 poszło wszystko na raz w 2 tygodnie po czym kolejny refresh zrobiłem w 2021 z ostatnim seriali polecam FROM (stamtąd) serial petarda dla mnie nr3 ever po zagubionych i z archiwum X. @Sawyer1916 już wiem skąd ten nick Edytowane Sobota o 05:57 przez Send1N 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawyer1916 24 Opublikowano Sobota o 18:17 Udostępnij Opublikowano Sobota o 18:17 @Send1N Ja LOST też oglądałem w tvp przy pierwszej emisji, jakoś 2005 rok chyba. Podobało mi się bardzo, ale gdzieś od 4tego sezonu trochę, w moim wówczas mniemaniu, zaczęło się "wydziwianie". Nie oglądałem już regularnie i się pogubiłem z wątkami. Dopiero jakoś w 2020 roku wróciłem i obejrzałem wszystkie sezony od nowa. I co tu dużo mówić - nic lepszego dla mnie nie ma. Klimat, wielowątkowa fabuła (wydaje się zagmatwana, ale jest spójna), charyzmatyczni bohaterowie, muzyka, zwroty akcji, zagadki - no mam wielki sentyment do tej produkcji. Myślę, że w przyszłym roku znów zacznę oglądać na nowo 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_s 158 Opublikowano Sobota o 19:09 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:09 Ja chyba odpadłem na którymś etapie, no ale ja w ogóle mało telewizji oglądałem, wiem tylko że gdzieś czytałem o zakończeniu które dla wielu fanów serialu było mało satysfakcjonujące. Ale to samo można powiedzieć o Twin Peaks, tam też chyba w pewnym momencie sami twórcy się pogubili w tych wszystkich wątkach. Może wrócę do Lost skoro tak zachęcacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SylwesterI. 16 Opublikowano Sobota o 19:40 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:40 Z ostatnio oglądanych fajnie wypadł "idź przodem bracie" gorąco polecam "Pingwina" no i 2 sezon "Old man" (pierwszy ofc też) z filmów "strefa interesów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N 166 Opublikowano Niedziela o 08:38 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 08:38 No w lostach to w pewnym momencie sami twórcy się pogubili fakt wczoraj na ognisku ze znajomymi którzy też oglądali po raz kolejny po pijaku były teorie na temat zakończenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi