Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

raczej dużo osób spodziewało się czegoś innego niż dostało.. zupełnie nie wiem czego.. to miała być i jest epopeja a nie jeden 3 godzinny pocięty przez producentów film, jak pierwotna wersja tańczącego..

ja dostałem dokładnie to czego oczekiwałem i o czym Kostner opowiadał, to tylko pierwsza częśc, a miało ich być cztery

Nie mogę przeżyć i stale wertujemy ze znajomymi filmowymi o jakiś znakach na niebie i ziemi, że jednak część druga też ujrzy światło dzienne.. 

Są szczęśliwcy którym udało się obejrzeć, nap na zeszłorocznej Wenecji

Amazon powinien wrzucić na Stream i zarobiliby swoje,,,  miejmy nadzieję

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

sinners-original-motion-picture-score-b-

Sinners/Grzesznicy

Kurcze, nie wiem. Jak na horror o potworach, to chyba mało tutaj horroru. Bardziej wyszedł z tego całkiem przyjemny (na początku) film sensacyjny z twistem. Kiedy już pojawiły się potwory, to zacząłem żałować, że nie jest to film o muzyce. Moim zdaniem zmarnowany potencjał. Nie żałuję, że obejrzałem, ale tańczy to na granicy 5/10. Mogło być o wiele lepiej.

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Send1N napisał(a):

@Stona to samo pisałem kilka stron wcześniej na temat tego filmu ;) porównując nawet żartobliwie do pierwszej części gry Far Cry - do momentu pojawienia się potworów/mutantów było ok :E 

A widzisz, cofnąłem się tylko o stronę, nie widziałem wzmianki, to napisałem. Dobre porównanie do FarCry'a :D

• Like 1
Opublikowano

Sinners to quasi musical o American Folk Magic/Magic South. 

Wśród dzieł będacych dookoła tego motywu, jak Shadow Man, Alone in the Dark, South of Midnight (gry), czy True Detective (serial) to jest to coś bardzo fajnego, co wpisuje się też w konkretny rodzaj kina. i jako taki gatunkowy film na pewno się wybija, bo jeszcze zaden tego typu nie miał takiej realizacji

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

F1 - pomimo długości filmu, płytkiej fabule i zatrważającej liczbie głupot dość dobrze się ogładało . Takie 6,5/10. Do Le Mans 66 niestety nie miało podejścia :( 

Edytowane przez SweetDreams
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Thunderbolts, oglądam mało Marvela tego nowoczesnego, opuściłem dużo filmów jakości zerowej, ostatnio oglądałem Deadpoola 3, teraz dopiero to dzieło, nie było źle, parę razy się nawet uśmiałem, takie 7/10 można dać. 

Opublikowano

The Gorge 2025 6/10

Wąwóz to taka mieszanka sci-fi, horroru i romansu. Fabuła zapowiadała się ciekawie, w połowie filmu jednak dostajemy hollywoodzki schemat z masą głupot. Początek klimatyczny, szczególnie widoczki na te dwie wierze. Potem dostajemy zwykłą jatkę w krainie rodem z obrazów Beksińskiego, do tego mamy TLoU i trochę Returnala. Ogólnie ogląda się przyjemnie jeśli uznany, że to typowa jatka do piwa, a nie jakiś ambitniejszy projekt.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

F1 (2025) jest świetny :thumbup: co roku w sierpniu robimy z kumplem 2 dniowy maraton, w pierwszy dzień jest chlanie i oglądanie horrorów w nocy a na drugi zawsze musi być coś dobrego 2 lata temu puszczałem rush (2013) rok temu top gun maverick i teraz mówił że na taka okazje to musisz załatwić coś równie dobrego więc padło na f1 ;) Tak jak pisałem już kilka razy nie jestem fanem tego sportu i nie oglądam normalnych wyścigów mimo to oglądało się to bardzo przyjemnie, śmiało mogę dać 8/10 i to tylko dlatego że nie znam się na zasadach i kilka razy nie wiedziałem o o co chodzi :E :lol2: Pitt po 60tce śmiało może rywalizować z wiecznie młodym Tomem a nawet Ibiszem xD 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Immaculate (2024) 5,5/10

Sydney Sweeney w roli cycatej zakonnicy. Ona chyba już zawsze będzie grać w średniakach. Ten film akurat ujdzie. Jest nawet dobry klimat i kilka dość brutalnych scen. Klasztor we Włoszech robi robotę.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 28.08.2025 o 12:20, Stona napisał(a):

sinners-original-motion-picture-score-b-

Sinners/Grzesznicy

Kurcze, nie wiem. Jak na horror o potworach, to chyba mało tutaj horroru. Bardziej wyszedł z tego całkiem przyjemny (na początku) film sensacyjny z twistem. Kiedy już pojawiły się potwory, to zacząłem żałować, że nie jest to film o muzyce. Moim zdaniem zmarnowany potencjał. Nie żałuję, że obejrzałem, ale tańczy to na granicy 5/10. Mogło być o wiele lepiej.

obejrzalem dawno temu , pierwsza połowa filmu duzo lepsza niz druga, a jak juz zaczyna sie "akcja" to film robi sie z kazdą minutą coraz gorszy.

• Upvote 2
Opublikowano

Weapons (2025) 8/10

Niezły, ciekawe sposób na pokazanie historii z perspektywy rożnych osób. Film w stylu Longlegs, Hereditary czy It follows. Czyli nowoczesne podejście do horroru, gdzie stawia się na klimat i trochę miesza gatunki. Nie każdemu będzie się podobał.

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Send1N napisał(a):

nawet  świetny Rush (2013)

26 minut temu, Send1N napisał(a):

się chowa

Hmmm

:hmm:

W dniu 6.09.2025 o 22:49, ghostdog napisał(a):

Weapons (2025)

Bardzo podobała mi się rola tej blondynki w Ozark. Co odpalam Sky, to się patrzy na mnie, ale jak zobaczyłem, że jest to horror, postanowiłem odpuścić. Skoro mówisz, że dobre, może spróbuję. 

Opublikowano
W dniu 28.08.2025 o 08:25, bourne2008 napisał(a):

Obejrzał bym dalsze perypetie pana Costnera

Kurcze no, wielka szkoda, że tak to się potoczyło. Czekałem z ogromną nadzieją na tę produkcję, ale nawet nie zaczynam oglądać, nie widzę sensu.

Przy każdej okazji będę przypominać o Hell On Wheels. Jeżeli ktoś jest fanem westernów, jest to pozycja obowiązkowa. 

Opublikowano
18 godzin temu, j4z napisał(a):

Hmmm

:hmm:

Bardzo podobała mi się rola tej blondynki w Ozark. Co odpalam Sky, to się patrzy na mnie, ale jak zobaczyłem, że jest to horror, postanowiłem odpuścić. Skoro mówisz, że dobre, może spróbuję. 

To nie jest typowy horror. To taka mieszanka kryminału, thrillera i horroru, nawet pojawia się czarny humor. Do Weapons bardziej pasuje opis "Mystery".

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ghostdog napisał(a):

To nie jest typowy horror. To taka mieszanka kryminału, thrillera i horroru, nawet pojawia się czarny humor. Do Weapons bardziej pasuje opis "Mystery".

Dzięki, właśnie miałem pytać czy ten film straszy  bo ja takich co straszą nie oglądam sam ani na trzeźwo ;) czyli śmiało mogę odpalić na tygodniu :E :thumbup:

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1