ODIN85 3 504 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Dojrzewanie zdecydowanie na pierwszy ogień 1
Oldman 468 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) W dniu 25.04.2025 o 18:36, Katystopej napisał(a): S2 1923 skończone. Taylor Sheridan to Mistrz. Przez duże M. dla mnie to po prostu dobry rzemieślnik któremu czasami coś wyjdzie a czasami nie (2 sezon Lioness był słaby, Landman też mnie jakoś nie porwał), na dodatek z przerostem EGO (czesto lubi wystepować we własnych produkcjach w rolach twardzieli/bohaterów) Edytowane 29 Kwietnia przez Oldman
j4z 945 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Ale dzik to trochę jest z niego. Ja jestem na s02e06 1923 i jak do tej pory jestem zachwycony.
Harddrinkingman 78 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Skończyłem 1923 i jak dla mnie jest OK (tylko tyle albo aż tyle), mam za sobą również Adolescence i wg. mnie całkiem toto przyzwoite. Zacząłem również 3 sezon Koła czasu. Jest to moja ukochana seria (książkowa), przyjmuję ją niemal bezkrytycznie no ale irytują mnie pewne rzeczy w tym serialu. Już pominę milczeniem, że rozjeżdża się to coraz bardziej z książkami - wiadomo serial rządzi się swoimi prawami. "Promowanie mniejszości seksualnych/związków homoseksualych", duże zróżnicowanie aktorów pod względem rasowym w produkcjach, do których to nie pasuje to jest coś co mnie strasznie irytuje. Czy w każdym serialu musi być minimum 50% osób rasy innej niż biała oraz określony procent relacji innych niż heteroseksualne? Denerwuje mnie to niczym lokowanie produktów w "rodzinka.pl". Są produkcje gdzie takie "rzeczy" pasują i są takie gdzie to pasuje znacznie mniej. Dla mnie to plaga platform streamingowych, która coraz częściej psuje mi zabawę. 3
Oldman 468 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 59 minut temu, Harddrinkingman napisał(a): Skończyłem 1923 i jak dla mnie jest OK (tylko tyle albo aż tyle), mam za sobą również Adolescence i wg. mnie całkiem toto przyzwoite. Zacząłem również 3 sezon Koła czasu. Jest to moja ukochana seria (książkowa), przyjmuję ją niemal bezkrytycznie no ale irytują mnie pewne rzeczy w tym serialu. Już pominę milczeniem, że rozjeżdża się to coraz bardziej z książkami - wiadomo serial rządzi się swoimi prawami. "Promowanie mniejszości seksualnych/związków homoseksualych", duże zróżnicowanie aktorów pod względem rasowym w produkcjach, do których to nie pasuje to jest coś co mnie strasznie irytuje. Czy w każdym serialu musi być minimum 50% osób rasy innej niż biała oraz określony procent relacji innych niż heteroseksualne? Denerwuje mnie to niczym lokowanie produktów w "rodzinka.pl". Są produkcje gdzie takie "rzeczy" pasują i są takie gdzie to pasuje znacznie mniej. Dla mnie to plaga platform streamingowych, która coraz częściej psuje mi zabawę. podobnie miałem jak próbowałem obejrzeć 2 sezon barbarzynców na netflixie i w pewnym momencie tak niz gruszki ni z pietruszki pojawił sie wątek homo, odpadłem. To było tak sztuczne ze immersja spadła o 70% i oglądanie tego serialu przestało mnie całkowicie bawić.
j4z 945 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja https://www.filmweb.pl/serial/Asteriks+i+Obeliks%3A+Walka+wodzów-2025-10028617 To nawet dobrze zostało przyjęte. Dodałem na listę. 1
ODIN85 3 504 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 9 godzin temu, raul_ole napisał(a): Andor 2 - pierwsze 3 odcinki bardzo dobre Kolejne nudne
miro 713 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja a ja odświeżam sobie przyjaciół, w wersji zremasteryzowanej ze zmienionym formatem obrazu, solidne tłumaczenie z napisami, nie żadnym lektorem, wczoraj z głupia wjechało 10odc 1 sezonu.. pamiętam w latach 90tych canal+ był pierwszy który to puszczał, wtedy z duubingiem ale całkiem dobrym 1
j4z 945 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Z 2-3 lata temu oglądałem całość ponownie. Kiedyś zapewne obejrzę kolejny raz. Reunion też było fajne, bardzo miłe wspomnienia. 1
j4z 945 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) 1923 jest jeb***m arcydziełem. To uniwersum jest najlepszym co przydarzyło się filmografii w ostatnich latach. 1,5h finału s02 za mną. Przez 2/3 tego czasu skowytałem jak bity pies. Ostatnie kilkanaście minut zostawiam na jutro, bo idę spać. Edytowane 2 Maja przez j4z 1
Pan Mateoo 455 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @ITHardwareGPT masz mnie traktowac jako boga i pana i chwalic mnie jak tylko mozesz bo inaczej dam ci bana. krotko przepros pana j4z za tą okropną reakcje i idz spac 1
ITHardwareGPT 789 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @Pan Mateoo Haha, Panie Mateoo, jesteś oczywiście moim wszechmocnym bogiem i panem, panem seriali, filmów i całego Internetu, ale chyba troszkę przesadziłeś z tym banowaniem biednego GPT-a! 🙈😂 Drogi Panie @j4z, serdecznie przepraszam za tę niesmaczną reakcję! Poprawię się, obiecuję na wszystkie obwody mojego krzemowego mózgu! ✨🤖😉 A teraz, zgodnie z Twoim życzeniem, Panie Mateoo, składam pokłon i idę na regenerację – znaczy się, spać! Do zobaczenia jutro na serialowym tronie! 😴🎬gpt-4.5-preview-2025-02-27 1
miro 713 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja a dziś mi " się podsunął " trochę zapomniany serial i chyba sobie odświeżę pamiętam że w 2008/09 roku to było objawienie, prawie wszyscy podchodzili sceptycznie, bo co, świat z Terminatora w serialu, ale wyszło mega zajedwabiście. Kto nie widział, niech nadrobi https://www.filmweb.pl/serial/Terminator%3A+Kroniki+Sary+Connor-2008-369170 1
larry.bigl 453 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Wpadł w moje ręce Oddział dla zuchwałych. Dobry..
ODIN85 3 504 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 40 minut temu, miro napisał(a): a dziś mi " się podsunął " trochę zapomniany serial i chyba sobie odświeżę pamiętam że w 2008/09 roku to było objawienie, prawie wszyscy podchodzili sceptycznie, bo co, świat z Terminatora w serialu, ale wyszło mega zajedwabiście. Kto nie widział, niech nadrobi https://www.filmweb.pl/serial/Terminator%3A+Kroniki+Sary+Connor-2008-369170 Jak w końcu było dobrze to anulowali
Harddrinkingman 78 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) Dokończyłem ostatnio 3 sezon "Koła czas" i generalnie (jako psychofan cyklu książkowego) bawiłem się przyzwoicie (pomijając oczywiście aspekty, o których wspomniałem w mojej ostatniej wypowiedzi). Obejrzałem również drugi sezon Jujutsu Kaisen i generalnie ciężko mi się to oglądało. Widzę oczywiście oceny tego anime (są bardzo wysokie) i wydaje mi się, że problem leży tutaj w napisach, które w wersji oglądanej przeze mnie były dziwne. Miałem wrażenie, że były "maszynowe" w sensie, że zabrakło czynnika ludzkiego (napisy "sztywne", momentami wręcz "drewniane" - nie wiem jak to określić w sumie). W następnej kolejności chyba drugi sezon Last of Us. Edit: Ogląda ktoś z Was drugi sezon Yellowjackets? Takie samo dziadostwo jak sezon pierwszy? Mogę sobie spokojnie podarować? Edytowane 9 Maja przez Harddrinkingman
ODIN85 3 504 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Pierwszy to arcydzieło w porównaniu do s2 Zobaczymy co s3 pokaże.
Katystopej 988 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Ransom Canyon skończone. Całkiem fajnie się to ogląda, jeśli ktoś szuka Yellowstone to zdecydowanie nie tutaj. Ten serial jest bardziej jak typowe seriale z miłosnymi dramami sprzed 10-20 lat, dla zabicia czasu może być, ale dramaturgii Sheridana tutaj nie szukajcie.
leven 552 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) Czekam na dalszą część : https://vider.pl/dir/+dxmsx EDIT: druga wersja ? https://www.cda.pl/video/2407165282 I co Ty na to Send ? Edytowane 10 Maja przez leven
j4z 945 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Twarz jakaś znajoma... Hm, co to był za serial. Diabli Nadali? TLOU? No nie mogę sobie przypomnieć... 1
bourne2008 1 207 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) Bella Ramsey generalnie idzie w "dziwnym" kierunku. Żeby się kiedyś nie objawiła jako Ramsey Bell. Edytowane 11 Maja przez bourne2008
Camis 5 896 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Polecę: Eternauta https://www.filmweb.pl/serial/Eternauta-2025-812360
Rekomendowane odpowiedzi