Skocz do zawartości

BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - dyskusja o dużych ekranach w roli monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, azgan napisał(a):

A ja dalej mam tego OLED'a od LG i to są już lata korzystania dzień w dzień :E

20200727-112134.jpg

Jak kupiłem wtedy cały ten zestaw

20200918-095337.jpg

Tak do dzisiaj gra 😁

20260622-113212.jpg

I nadal pięknie to wygląda 🤩👍

Aaa i kupiony był na premierę jeszcze dodam 😅

Pamiętam nawet jak go kupowałeś na Labie ;) A patrzyłeś z ciekawości na jakieś testowe plansze ?

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

To odpal żółty obrazek i sprawdź krawędzie a powód się znajdzie:E

.

21 minut temu, skunRace napisał(a):

Pamiętam nawet jak go kupowałeś na Labie ;) A patrzyłeś z ciekawości na jakieś testowe plansze ?

Na pewno są jakieś po tylu latach ale nie szukam specjalnie, gdyby była lipa to już myślałbym o wymianie 😉. Kiedyś robiłem przesiadki nawet z OLED'a na nowszy model ale już z B9/C9 nie miało to specjalnie sensu i od tamtej pory wyleczyłem się z tego 😅. OLED to OLED, mam AMOLED w drugim lapku i smartfonie różnic jakiś wielkich tutaj już nie ma i nie będzię 🤭

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Tyle lat na starym CX 55", który ledwo świeci w HDR? :E

Świeci tak że w słoneczny dzień wszystko pięknie widać 😎

Gościu z ekipy Digital Foundry też ma CX'a tego co ja od lat i nadal "siedzi" na nim od lat wyspominając często o nim przy jakiś analizach nowych gierek 😁

Screenshot-20260624-043823-Samsung-Brows

Opublikowano
Godzinę temu, azgan napisał(a):

Świeci tak że w słoneczny dzień wszystko pięknie widać 😎

Gościu z ekipy Digital Foundry też ma CX'a tego co ja od lat i nadal "siedzi" na nim od lat wyspominając często o nim przy jakiś analizach nowych gierek 😁

Czekasz, aż się zepsuje. :przytul:

Zrzutekranu2026-06-24053034.thumb.png.9ba7eabe2f11f6d155812d10c92eef7a.png

Zrzutekranu2026-06-24053303.thumb.png.b821450b67026de2c21a58718ac917bf.png

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Doamdor napisał(a):

Czekasz, aż się zepsuje. :przytul:

Dokładnie 🤭😉

Nie musisz mi tego wklejać bo ja od lat siędzę w temacie TV oraz HDR i przewaliłem tego tony więc doskonale wiem jak to wygląda w praktyce i to na różnych sprzętach. Oczojebnego QLED'a z certyfikatem VESA HDR 1000 miałem jako jeden z pierwszych na forum (na Labie jeszcze) zakładając ten temat (Philips Momentum) gdzie dopiero inni po mnie kupowali np. ODIN85, lukadd, Alek i inni znajomi zresztą z OLED'ami podpinanymi do kompa wyglądało to podobnie ✌️

Edytowane przez azgan
Opublikowano

W B9 byłem wręcz zszokowany jakie cmentarzyska pikseli są na brzegach. Jeszcze bardziej mnie dziwi fakt, że w ogóle tego nie widać już metr od TV, a są ich tam naprawdę grupy idące w dziesiątki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zdzichon napisał(a):

W B9 byłem wręcz zszokowany jakie cmentarzyska pikseli są na brzegach. Jeszcze bardziej mnie dziwi fakt, że w ogóle tego nie widać już metr od TV, a są ich tam naprawdę grupy idące w dziesiątki.

Ja byłem jeszcze w większym szoku że tv nawet 1000h nie miał:E

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.06.2026 o 05:55, azgan napisał(a):

Dokładnie 🤭😉

Nie musisz mi tego wklejać bo ja od lat siędzę w temacie TV oraz HDR i przewaliłem tego tony więc doskonale wiem jak to wygląda w praktyce i to na różnych sprzętach. Oczojebnego QLED'a z certyfikatem VESA HDR 1000 miałem jako jeden z pierwszych na forum (na Labie jeszcze) zakładając ten temat (Philips Momentum) gdzie dopiero inni po mnie kupowali np. ODIN85, lukadd, Alek i inni znajomi zresztą z OLED'ami podpinanymi do kompa wyglądało to podobnie ✌️

Akurat wywołałeś wilka z lasu z tym Philipsem :E bo ja na nim dalej siedzę i właśnie dzisiaj wszedłem tu zapytać na co warto zmienić :E 

wpadł mi w oko LG C5 42” (setup mam na biurku 80 cm głębokości ), jest teraz na polskim amazonie za 3600 PLN. Ewentualnie C6 ale to już 5699 za w zasadzie 45 hz więcej co jakoś nie bardzo mi się kalkuluje. Co sądzicie o tych propozycjach?

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, misieq napisał(a):

Akurat wywołałeś wilka z lasu z tym Philipsem :E bo ja na nim dalej siedzę i właśnie dzisiaj wszedłem tu zapytać na co warto zmienić :E 

wpadł mi w oko LG C5 42” (setup mam na biurku 80 cm głębokości ), jest teraz na polskim amazonie za 3600 PLN. Ewentualnie C6 ale to już 5699 za w zasadzie 45 hz więcej co jakoś nie bardzo mi się kalkuluje. Co sądzicie o tych propozycjach?

Brałbym OLED'a 🥰👍

Opublikowano
Godzinę temu, misieq napisał(a):

Za 3600 to był 55.

Za tyle to tak

https://www.morele.net/telewizor-lg-oled42c51la-oled-42-4k-ultra-hd-webos-25-15265924/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=c6e60c4a-6b34-1bb7-29a6-fd78c088ba2a

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra dzięki. Biorę C5. Cena dobra, zanim C6 stanieje do rozsądnych cen będzie już C7.

EDIT:
Rzadko coś wieszam na ścianie dlatego dodatkowe pytanko zebym się upewnił. C5 ma VESA 300x200

Mam taki uchwyt
https://www.amazon.pl/dp/B0CN6722GV?th=1

Domówiłem do niego ten adapter
https://www.amazon.pl/dp/B0CM61GZ4T

Co prawda w opisie nie ma VESA 300x200 ale dobrze myślę że bez problemu taki pośredni standard montażowy obsłużę tym adapterem?

Edytowane przez misieq
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Daryzda67 jeżeli nie jesteś e-sportowym spoceńcem to w tych pieniążkach nie dostaniesz nic lepszego. Kapitalny jako monitor do giercowania, tak samo do filmów i seriali. Jeżeli masz odpowiednio "głębokie" biurko albo możliwość ustawienia podłogowego statywu pod to cudo za biurkiem to nie ma się nad czym zastanawiać. Ten model ma pewną przypadłość ale nie będę o niej pisał bo możliwe że jej w ogóle nie wyłapiesz więc ja w 100% polecam :D

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1