Skocz do zawartości

BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - dyskusja o dużych ekranach w roli monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

A skąd wiem że jest? 

Ten sam model code (OLED42C66LB) masz też w UK, bez żadnego "Pro" i specjalnej ceny.

https://pricespy.co.uk/product.php?p=16596345

Możliwe że to jakaś regionalna wersja różniąca się pilotem, dekoderem czy co tam jeszcze...

Przydałby się ktoś ze znajomościami w fabryce, żeby to odkodować, bo chyba wszystkie te TV wyjeżdżają z Polski :hihot:

Opublikowano

E tam, nie zauważysz tego, chyba że postawisz obydwa TV obok siebie.

Aby w HDR faktycznie była różnica która nie wymaga pokazywania z lupa albo pomiarami to skok jasnoci musi być bardzo wysoki.

Pogadamy jak jasność skoczy do 2000-3000 nit

Ideolo będzie jak 4000 osiągniemy stabilne, bo to zalecane dla większości masteringu.

HDR swój peak pokazuje dopiero na 10000, ale mało w tej chwili jest nawet kontentu który jest w stanie to wykorzystać.

Opublikowano (edytowane)

@some1 nie sprawdzę już kodu producenta bo oddałem tv ze względu na dithering. Szkoda bo panel faktycznie lepiej radzi sobie z refleksami. Porównywałem z c3 a nie ze zwykłym c5 więc nie będę się tutaj produkował bo każdy widzi co innego. 

Będzie na półkach c6 to mogę tutaj wkleić part # z kartonu. 

Aha, ten model Pro miał też inny kolor ramki i podstawy - drewniano - brązowy 🤣 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano

@DżonyBi ja wymienię sobie na ten model Pro. Różnica w jasności między C3 a tym C5 Pro była widoczna gołym okiem ale porównywałem w naprawdę jasnym pomieszczeniu. Możliwe że ta powłoka ma na to wpływ bo po prostu więcej widziałem i najzwyczajniej bardziej komfortowo się przy tym panelu siedziało. 

Od razu napiszę jednak że dla mnie nawet C3 jest wystarczająco jasny w zaciemnionym pomieszczeniu. Ja nie usiedzę długo w zupełnej ciemnicy przy jasności 100% i włączonym trybie HDR. Ale mimo wszystko treści HDR miały większą głębie. Specjalnie oba TV miałem ustawione tak samo a więc Filmmaker/BT 709/Dynamic Tone Mapping On/. Profil kolorów w nvidia panel ten sam, ustawienia i temperatura barwowa na tv'kach te same. 

Opublikowano

Aa, ok. Dopiero teraz zwróciłam uwagę, że pisałeś o C5 Pro, a nie C6 Pro. Ja się raczej zdecyduje na C6, ale jak stanieje do poziomu poniżej 4K. Też jestem zadowolony z C3, ale będę miał zastosowanie dla niego w innym miejscu, a do gier wleci C6.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.06.2026 o 00:55, Fenrir_14 napisał(a):

Najtaniej po przeliczeniu jakieś 3900 pln. Teraz zwykłego C5 42" można kupić w sklepie za jakieś 2700 pln. 

To spoko cena, premierę 42" C6 Pro zapowiedzieli?

14 godzin temu, Tooth napisał(a):

Tak sie zastanawiam nad wymiana obecnego LG C3 48 na LG G5 55 cena jak dla mnie spoko tylko pytanie czy jest sens ? 

Do czego ten telewizor ma służyć? 

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
43 minuty temu, Tooth napisał(a):

Do grania i oglądania filmów :)

Jak masz miejsce, to bierz większy 65". 

31 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Tak, dokładnie w 616 rocznicę zwycięstwa polskiej potęgi krwi nad teutonami 💪 a więc 14 lipca 😀 

To jest w czym wybierać. U mnie dopóki C2 nadal żyje i ma się dobrze, to nie wymieniam, wolałbym zrobić upgrade gdy będzie 8K. :E