Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Áltair napisał(a):

Chyba naukowy Bełkot podawał, że 50% ludzi na świecie jest homo/ze skłonnością do bycia homo (skala Kinsleya).

No to ma dobrą nazwę kanału.

A te 20% w zetkach to ile gejów i lesbijek, a ile aseksualnych atencjuszy? 🤔

Opublikowano

Z aseksualnymi to jest zagwozdka. Nigdy nie udało mi się spotkać takiej osoby, ani na żywo ani w sieci. Więc albo się ukrywają, albo to jakaś ściema, że 1,5% ludzi na świecie to asy. Chyba robiona była ankieta pod tym względem, więc można ją było wypełnić dla jaj.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.04.2025 o 14:32, Kamiyanx napisał(a):

No a jaki jest ratunek, hmm? Biali nie chcą się rozmnażać – fakty.

No tu masz pełną piramidę, a nie proporcje

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Birmingham#/media/File:Population_pyramid_of_Birmingham_by_ethnicity_in_2021.svg

Łatwo zobaczyć co by było jak by zostało tylko niebieskie - 30% populacji w wieku produkcyjnym pracuje na 20% nieletnich i 50% emerytów.

Edytowane przez 209458
Opublikowano
6 godzin temu, Áltair napisał(a):

Z aseksualnymi to jest zagwozdka. Nigdy nie udało mi się spotkać takiej osoby, ani na żywo ani w sieci.

Ja na studiach miałem jednego kolegę. W ogóle nie obczajał nikogo. Ani kobiet, ani mężczyzn. 

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Áltair napisał(a):

To może jeszcze nikogo odpowiedniego nie spotkał? Asy normalnie się zakochują i nawiązują relacje, ale nie są kompletnie zainteresowane seksem albo w bardzo niewielkim stopniu.

Widocznie tak było albo nie był zainteresowany towarzystwem, część ludzi lubi samotne życie 

Opublikowano
8 godzin temu, Totek napisał(a):

Albo już się dość nawkurzał w relacjach, im starszy jestem tym bardziej aseksualny się staje.

Kwestia dobrego dobrania się , jak ktoś się dobierał po wyglądzie to zazwyczaj skończył rozwodem

• Upvote 2
Opublikowano

Dlatego jestem za tym by faceci przechodzili szybciej, w wieku 60 lat tak jak kobiety. Wystarczy rzucić tym tekstem na imprezie rodzinnej i można spokojnie wyjść na papierosa i obserwować zadymę przy stole :hihot:

• Like 2
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.pulshr.pl/prawo-pracy/mlodzi-polacy-chca-zeby-kobiety-pracowaly-dluzej-albo-mezczyzni-krocej,111467.html

W 2023 roku w Polsce wskaźnik dzietności wyniósł 1,158, co oznacza, że na 1 000 kobiet w wieku rozrodczym urodziło się 1 158 dzieci. Jest to znacznie poniżej poziomu zastępowalności pokoleń, który wynosi 2,1. 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Tego kryzysu już nie da się cofnąć, już dawno jest za późno na działanie. 

Trzeba nie widzieć tego jako kryzysu, tylko jako jeden z etapów ewolucji cywilizacyjnej. I do tego dostosować gospodarkę, a nie łkać i walczyć z wiatrakami lub udawać, że się to robi.

• Upvote 2