GordonLameman 8 432 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Nie, ale ty strasznie przeżywasz te rytuały. Pewnie sam byś taki chciał
nozownikzberlina 497 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca (edytowane) 6 minut temu, GordonLameman napisał(a): Nie, ale ty strasznie przeżywasz te rytuały. Pewnie sam byś taki chciał Tak reasumując, to mój kilkuletni bratanek ma więcej wigoru w ripostach niż Ty w tych wysrywach. W średniej jak chodziłem na wolontariaty to miałem dziewczynę pod opieką która ciągle odpowiadała coś w twoim stylu "nie, bo Ty!" czy tam "chyba Ty!" (już nie pamiętam) w każdym razie chodziło o takie prymitywne odbijanie piłeczki, tylko ona była trochę upośledzona intelektualnie. A Ty masz coś na swoją obronę? Bo mimo innego szyku wypowiedzi, czuje się jakbym rozmawiał z nią Edytowane 29 Lipca przez nozownikzberlina 2
GordonLameman 8 432 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Nie będę marnował energii na bezsensowne przekomarzanki z incelostwem Dostajesz tylko tyle na ile zasługujesz, czyli bardzo, bardzo niewiele.
kubikolos 1 324 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca na ta dajcie 3000+ z tablicy alimentacyjnej XDDDDDDDD 1 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca @GordonLameman 3 dni postoju, miałeś się nie przyczepiać do osób, tylko co najwyżej argumentów @nozownikzberlina 24h postoju bo też widać że swędzi klawiaturka @kubikolos 24 h postoju za przeklinanie w raporcie. Hough, rzekłem. 5
crush 3 575 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Ale frustracja się wylewa Fakt, że znalazło się tyle szonów jak najbardziej powinien być frustrujący. Bo to w pewnym stopniu świadczy o degradacji społeczeństwa. A już w szczególności jak trzeba później przeznaczać podatki na brązowego bękarta. 3
huudyy 2 837 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 10 godzin temu, Winter napisał(a): Kobiety to idiotki. ludzie to debile, wsadzanie wszystkich kobiet do jednego worka jest durne. Bo chyba mi nie powiesz, że taki Jaś Kapela, Bąkiewicz, psueudokibice czy płaskoziemcy nie są debilami. 1
Dimazz 565 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 40 lat, 2 emerytury wojskowa i olimpijska i żyje jak chce. Można, można https://sportowefakty.wp.pl/la/1201386/ma-dwie-emerytury-i-przeprowadzil-sie-do-tajlandii-po-roku-trudno-go-rozpoznac 1 1
Dimazz 565 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca jak wygląda system emerytalny w Polsce. Do zeszłego roku przechodziło się w wojsku po 15 latach na emeryturę
huudyy 2 837 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca @Dimazz niepełnej emerytury jak już, bo ledwo 40% uposażenia, no i żeby dostać się na takie warunki, trzeba było być zatrudnionym w Wojsku przed 1999 rokiem, wszyscy przyjęci po 1999 mają minimum 25 lat stażu do zrobienia.
Dimazz 565 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca A ja widziałem coś takiego Cytat Tak, żołnierze zawodowi mogą przejść na emeryturę po 15 latach służby wojskowej, jeśli rozpoczęli służbę przed 1 stycznia 2013 roku. Emerytura w wojsku to nie tylko podstawa pensji tak jak w reszcie mundurówki. Tam są różne dodatki nie przewidziane dla normalnych emerytów
huudyy 2 837 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 17 minut temu, Dimazz napisał(a): A ja widziałem coś takiego odnoszę się do tego: 17 minut temu, Dimazz napisał(a): Emerytura w wojsku to nie tylko podstawa pensji tak jak w reszcie mundurówki. Tam są różne dodatki nie przewidziane dla normalnych emerytów jakie to dodatki ma wojskowy na emeryturze? sprawdźmy: Dodatki za pracę w szkodliwych warunkach? za narażanie życia i zdrowia? jest to poświęcenie, na które myślę, że nas stać.
Camis 5 886 Opublikowano 30 Lipca Autor Opublikowano 30 Lipca (edytowane) Godzinę temu, huudyy napisał(a): no i żeby dostać się na takie warunki, trzeba było być zatrudnionym w Wojsku przed 1999 rokiem, wszyscy przyjęci po 1999 mają minimum 25 lat stażu do zrobienia. Małachowski w 1999 miał 16 lat więc raczej nie pracował w wojsku. Z resztą on ważył większość dorosłego życia ponad 150kg więc do wojska i tak średnio się nadawał Edytowane 30 Lipca przez Camis
huudyy 2 837 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 27 minut temu, Camis napisał(a): Z resztą on ważył większość dorosłego życia ponad 150kg więc do wojska i tak średnio się nadawał 17 lat służył łącznie z zetą wg googla i przeszedł do rezerwy. 1
Paarthurnax 410 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca Wojsko zawsze ściągało sportowców w ten, czy inny sposób... Druga sprawa, że nawet za średnią emeryturę pobieraną w Polsce można lepiej żyć za granicą niż w Polsce.
Badalamann 982 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca Bo Polska to już dość bogaty kraj. Także można jechać do jakichś biednych i żyć za polską emeryturę.
Dimazz 565 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca Przy obecnej sytuacji demograficznej szybko nas będzie stać na coraz mniej a zapowiadają dzietność poniżej 1 na 2026 rok a żeby system się trzymał potrzeba dzietność 2,3 W 2024 mięliśmy 156 tysięcy wojskowych emerytów Ale myślę że jak prawica wróci do władzy to jakimś sposobem podwyższy wiek emerytalny dla zwykłych ludzi. Najwyżej dobrze nakręcą że Unia kazała.
Bono_UG 322 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 4 godziny temu, Dimazz napisał(a): jak wygląda system emerytalny w Polsce. Do zeszłego roku przechodziło się w wojsku po 15 latach na emeryturę Ktokolwiek, komukolwiek broni podobnej kariery? Jak tak patrzę, to te wcześniejsze mundurowe jakieś super nie są. Wiele takich emerytów robi na ochronie, kokosów w takiej branży nie ma. Z tych emerytur chyba też nie, skoro dorabiają. 1
galakty 3 312 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 35 minut temu, Dimazz napisał(a): Przy obecnej sytuacji demograficznej szybko nas będzie stać na coraz mniej a zapowiadają dzietność poniżej 1 na 2026 rok a żeby system się trzymał potrzeba dzietność 2,3 W 2024 mięliśmy 156 tysięcy wojskowych emerytów Ale myślę że jak prawica wróci do władzy to jakimś sposobem podwyższy wiek emerytalny dla zwykłych ludzi. Najwyżej dobrze nakręcą że Unia kazała. A czemu? W sensie na emeryturze czy w ogóle? Bo mnie co rok stać na coraz więcej.
Dimazz 565 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca (edytowane) W sensie państwo. Albo coraz większe podatki, obciążenia albo podwyższenie wieku emerytalnego i sprowadzanie imigrantów albo zapaść. Polski system świadczeń wszelakich opiera się na zastępowalności pokoleń Edytowane 30 Lipca przez Dimazz
galakty 3 312 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca Aj spokojnie, dadzą radę. Teraz podatek od telefonów, potem od oddychania, jakoś się kasa znajdzie, a że Kowalski będzie biedny, co za problem? Był i będzie.
Badalamann 982 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca @Dimazz Nie będzie żadnej zapaści systemu emerytalnego. Miejsca pracy są i będą obsadzone. Bo jesteśmy właśnie już na tyle bogatym krajem, że migranci chcą do nas przyjeżdzać do pracy. I od lat przyjeżdzają. Natomiast podniesienie wieku emerytlanego, jak i wyrównanie wieku kobiet, to faktycznie konieczność. Niestety to trudna zmiana i gdy PO ją wprowadziło to PiS doszedł do władzy i cofnął reformę emerytalną. By ktoś to znowu wdrożył to tak KO jak PiS muszą się dogadać że to poprą i utrzymają, niezależnie kto z nich będzie przewodził większości sejmowej. Bez takich ustaleń nikt tego nie ruszy ;/
Kamiyanx 1 244 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 5 minut temu, Badalamann napisał(a): Nie będzie żadnej zapaści systemu emerytalnego. Miejsca pracy są i będą obsadzone. Bo jesteśmy właśnie już na tyle bogatym krajem, że migranci chcą do nas przyjeżdzać do pracy. I od lat przyjeżdzają. Stek bzdur, które albo sobie wymyślasz, albo ktoś ci płaci XD Łakomy wielokrotnie mówił, że fizycznie nie będzie tylu migrantów, żeby nasycić rynek. Prognozy z roku na rok też coraz gorsze.
Badalamann 982 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca @Kamiyanx Sama prawda. Jest i będzie tylu ile potrzebuje i będzie potrzebował nasz rynek pracy. Przecież to działa od lat. 1
Rekomendowane odpowiedzi