Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Napisałem swoje zdanie, ty mnie atakujesz i wklejasz obrazki bo umiejętność normalnego komunikowania u Ciebie zanika.

no a ja skomentowałem, z czym masz znowu problem

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Za dużo wykopu, redpilla i całej reszty tych incelskich bzdur.

to przestań tam wchodzić 

Opublikowano (edytowane)

Jak ten program się wystabilizuje, koszt pozyskania pojedynczego zdrowego płodu powinien spaść poniżej 10 tysięcy zł. Natomiast tak jak to jest teraz, to dziecko oprócz tego kosztu generuje także koszt osiemsetplusowy. Czyli te osiemsetplus tak samo tu bruździ jak i w przypadku kosztu dzieci nie z in vitro (wiadomo, że to już nie działa, a płacić trzeba).

Co do demografii - rynek próżni nie znosi. W poniższym materiale zostało zasygnalizowane zjawisko, które rozwinie się bardzo mocno w nadchodzących latach. Będzie sporo działań pozornych, trochę też rzeczywistych, bo na odsunięcie od władzy geriatrii się nie zanosi, lecz zjawisko będzie narastać lawinowo, co jest wstępem do umożliwienia formalnie eutanazji z przyczyn w zasadzie ekonomicznych.

Porzucenia seniorów

Edytowane przez adashi
Opublikowano
W dniu 29.01.2026 o 14:06, trepek napisał(a):

Z rządowego programu in-vitro urodziło się już 10 tys dzieci. Wow!

Są to niewątpliwie jedne z najlepiej wydanych pieniędzy przez obecnie nam mości rządzących. Blisko 5% urodzeń.

Ciekawe, jaki promil kasy przewalonej na 500/800+ poszedł na to in-vitro.

W dniu 30.01.2026 o 10:27, adashi napisał(a):

Porzucenia seniorów

Coś się naprawdę zmieniło na gorsze? Mój wuj już dobre 30 lat temu (albo i więcej) za łapówki przechowywał teściową w szpitalu, gdy wyjeżdżał z żoną do sanatorium albo na święta... :E