Zas 462 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Ja tam nie cierpię psiarzy bez względu na to, czy są dzieciaci, czy nie, tych z dziećmi nie cierpię nawet bardziej, bo to okropne trzymać w domu kundla i małe dziecko. Także hejt na psiecka popieram w całej rozciągłości.
Kamiyanx Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 34 minuty temu, Zas napisał(a): Ja tam nie cierpię psiarzy bez względu na to, czy są dzieciaci, czy nie, tych z dziećmi nie cierpię nawet bardziej, bo to okropne trzymać w domu kundla i małe dziecko. Także hejt na psiecka popieram w całej rozciągłości. Hmm? Dla dziecka dobrze mieć zwierzaka od małego.
huudyy Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 39 minut temu, Zas napisał(a): bo to okropne trzymać w domu kundla i małe dziecko.
Klakier1984 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Jak dasz jakieś badania, które jednoznacznie potwierdzą przewagę twojego twierdzenia nad moim to przyznam Ci rację.
huudyy Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): Jak dasz jakieś badania, które jednoznacznie potwierdzą przewagę twojego twierdzenia nad moim to przyznam Ci rację. Proszę https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=5656231 A tak serio - co znaczy JEDNOZNACZNIE w kontekście statystyki?
Klakier1984 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) W tym kontekście co najwyżej tyle, że twierdzenie iż ludzie posiadający koty i psy mają częściej dzieci jest nie do obronienia. Jakby to doprecyzował, że częściej od bezpłodnych to można by się zgodzić. Edytowane 5 Kwietnia przez Klakier1984
Kamiyanx Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Ekhm, ale ogólnie zwierzęta też się trochę zachowują jak dzieci, więc nawet na twój "chłopski rozum" wychodzi, że ktoś ze zwierzęciem domowym z większym % będzie też rodzicem. Ogólnie nawet jak pamiętam lata szkolne, to w sumie mało kto nie miał zwierząt w domu. Zresztą w ogóle wiązanie zwierząt domowym z dzietnością... no to trzeba mieć naprawdę niskie IQ albo za dużo Iksa używać. Głównym problemem w demografii jest brak partnera. Edytowane 5 Kwietnia przez Kamiyanx
Klakier1984 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 33 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Zresztą w ogóle wiązanie zwierząt domowym z dzietnością... no to trzeba mieć naprawdę niskie IQ albo za dużo Iksa używać. To teraz zgadnij kto to napisał ?? Cytat Nie żeby coś, ale ludzie mający koty/psy częściej mają dzieci Piłeś- nie pisz. 34 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Ekhm, ale ogólnie zwierzęta też się trochę zachowują jak dzieci, więc nawet na twój "chłopski rozum" wychodzi, że ktoś ze zwierzęciem domowym z większym % będzie też rodzicem. To już Ci Twój chłopski rozum podpowiada i jak najbardziej ma do tego prawo. Teraz czekam na jakiś inteligentny wywód ta temat błędu poznawczego. 37 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Ogólnie nawet jak pamiętam lata szkolne, to w sumie mało kto nie miał zwierząt w domu. Aaa to przepraszam - z tym nie ma co dyskutować. Przekonałeś mnie. Niedługo jakaś partia odpali nowy program- "pies plus" Edytowane 5 Kwietnia przez Klakier1984
Zas Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Nie no, mamy najwięcej w Europie w przeliczeniu na gospodarstwa domowe, wolałbym jednak "pchlarz minus".
Klakier1984 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Nie marudź, dzięki temu jest szansa no rozwiązanie naszych problemów demograficznych
Tomik83 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Nie ma jak to brak dzieci upatrywać w posiadaniu zwierząt, to już są naprawdę fikołki logiczne.
Klakier1984 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia @Tomik83 Nikt czegoś takiego nie napisał. Dyskutujemy o dokładnie odwrotnym stwierdzeniu
Kamiyanx Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Nie dyskutujemy, tylko ty pierdzielisz głupoty, bo coś tam ci się wydaje, mimo że badania/statystyka sugerują odwrotnie. Swoją drogą, zabawne, że argumentację opierasz na chłopskim rozumie, a jak sam daję ci przykład anegdotyczny, to już ci się nie podoba. Edytowane 6 Kwietnia przez Kamiyanx
Klakier1984 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Aaaa czyli twój chłopski rozum to nagle przykład anegdotyczny. Dobry z ciebie analityki nie powiem . Ponadto w dalszym ciągu nie przedstawiłeś nawet pół badania na potwierdzenie swoich fantazji. Na koniec w dalszym ciągu nie jesteś się w stanie odnieść do swoich przeciwstawnych wypocin. Więc przypomnę ci ponownie. Cytat Zresztą w ogóle wiązanie zwierząt domowym z dzietnością... no to trzeba mieć naprawdę niskie IQ Cytat Nie żeby coś, ale ludzie mający koty/psy częściej mają dzieci Teraz możesz się wygłupiać dalej. Edytowane 6 Kwietnia przez Klakier1984
Kamiyanx Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Wydaje mi się, że masz duże problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem, więc szkoda mojego czasu. Wskażę tylko, że komentowałem określony post. No i polecam przejść korektę płci w twoim przypadku, bo dla kobiet emocje to fakty.
Klakier1984 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Niczego więcej się nie spodziewałem po tobie tylko uszy po sobie. Skomentowałeś określony post hasłem w stylu chłopskiego rozumu, który tak często wyśmiewasz nie popierając tego żadnym konkretem. Tylko tyle i aż tyle. Edytowane 6 Kwietnia przez Klakier1984
Keller Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) A tak btw fajny filmik, kiedyś każdy miał kota choć to akurat było narzędzie. Dziś bardziej "do kochania". Edytowane 6 Kwietnia przez Keller
Klakier1984 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia @up też już te wnioski w netach znalazłem ale czekałem czy prowodyr jakoś ze swoich mądrości wybrnie.
janek25 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia W dniu 18.02.2026 o 11:07, lokiju napisał(a): Moja babcia jest bardzo chora i ostatnio trafila do szpitala. Będąc już w szpitalu odmawiała jakiegokolwiek ruchu przez co dodatkowo doszło do zapalenia płuc sprawdzcie czy jej nie zarazili bakterią ropy błekitnej Zycie pokazuje ze do polskiego szpitala sie nie chodzi
Klakier1984 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Jest nas w skali świata dużo za dużo. Temat do zamknięcia, można się rozejść https://www.national-geographic.pl/nauka/populacja-ziemi-przekroczyla-mozliwosci-planety-nie-jest-w-stanie-wyzywic-wiecej-ludzi/ Edytowane 8 Kwietnia przez Klakier1984
kubikolos Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia to dlaczego nie ograniczamy rozrodu na czarnym ladzie? zamiast promowac psiecka tam gdzie i tak sie nie rodzi? XD
kubikolos Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) to nie ma zwiazku z przeludnieniem ze beda miec gigantyczna ilosc dzieci zamiast kosmicznej ilosci wszelkie projekcje 2050-2100 to jest gigantyczna ofensywa czarnego ladu nawet USA utrzymaja sie na plusie (co prawda wymienia biala populacje ale to inny temat), z przeludnieniem walczy dopiero Europa, ktora zmniejszy populacje offtop: ciekawe co zrobia chiny, teoretycznie mocno zmniejsza populacje ale sa w stanie mocno sterowac populacja jesli bedzie potrzeba na narodowego chinczyka+ Edytowane 8 Kwietnia przez kubikolos
Zas Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia W teorii jak tak dalej będzie w Afryce, to albo na poważnie zamkniemy granice, albo arrivederci Roma... tzn. Europa. Aj-Aj twierdzi, że demografia w Afryce nie hamuje. Ale ja tam mimo wszystko obstawiam bardziej optymistyczny scenariusz, że na Czarnym Lądzie wytłuką się między sobą. W ogóle to jest fascynujące w jakich warunkach chce i jest w stanie żyć odpowiednio niewykształcony człowiek. Nigeria 200 mln, Bangladesz 160 mln, Etiopia 115 mln, Kongo 110 mln, Tanzania, RPA, Kenia - 60 mln...
Slayer Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 8 godzin temu, Klakier1984 napisał(a): Jest nas w skali świata dużo za dużo. Temat do zamknięcia, można się rozejść https://www.national-geographic.pl/nauka/populacja-ziemi-przekroczyla-mozliwosci-planety-nie-jest-w-stanie-wyzywic-wiecej-ludzi/ Ja pierdziele, ogień ; D to by trzeba było jakąś globalną kontrolę populacji wprowadzić ; D
Rekomendowane odpowiedzi