Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Czyli jednak to będzię taki Death Stranding 2 Director's Cut

Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Zainteresowanie jest prawie zerowe. Strzelili sobie w stopę premierą w tym samym czasie co Crimson Desert, a wisienką na torcie jest cena 339 zł na Steamie. Ciekawe, jakie będzie CCU. :D 

Dokładnie tak

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Serio cutscenki takie długie są? Bez opcji skipowania? Pytam, ponieważ nic a nic o tej grze nie wiem :) obiło mi się o uszy że to symulator chodzenia i tyle, nawet chyba żadnego filmiku nie widziałem. 

Jeden ma ponad 50 minut, reszta mniej.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

Kojima to taki trochę Tarantino gier, ale momentami jeszcze bardziej odklejony :E (w tej grze chodzisz po górach z dzieckiem zamkniętym w słoiku, które wykrywa duchy lol)
Kilkudziesięciominutowe cutscenki w ogóle nie przeszkadzają, bo są genialnie zrealizowane.  Jedyne przerywniki (za Yakuzą), których nigdy nie chcę skippować. 

• Upvote 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Teraz wszystko ma sens.    
    • Dlatego tego aoca się uzywało na 0-10%  bez żadnych udziwnien hdr hehehe  
    • Cztery frakcje, w domkach jeszcze piąta i raz w miesiącu gabaryty. U mnie są obszary, gdzie każdą frakcję wywozi inna ekipa i tak jest w wielu większych gminach i miejscowościach. W mniejszych owszem, zespół przesiada się do innej śmieciarki i jedzie jeszcze raz w tą samą trasę, albo innego dnia po inną frakcję w zależności od wielkości gminy.  Widziałeś kiedykolwiek inny harmonogram wywozu śmieci niż u siebie? Albo w ogóle jak to się odbywa w innych gminach lub czy miałeś okazję widzieć taki proces "od kuchni"? Czy znów idziemy w narrację "bo u mnie tak jest" i na tej podstawie twierdzisz, że to ja nie znam realiów gmin? Przywołałeś Słupsk, proszę: Harmonogram wywozu odpadów z domów jednorodzinnych miasto Słupsk Harmonogram wywozu odpadów z zabudowań wielorodzinnych, tu akurat dla przykładu ul Wita Stwosza Ulica wybrana totalnie przypadkowo, dopiero po wklejeniu harmonogramu przyszło mi na myśl, żeby w ogóle sprawdzić co to za ulica na mapach i wiesz co? To ulica, która ma 200 metrów i dosłownie kilka zabudowań nie wyższych niż 4 kondygnacje. Powiesz mi że nie da się zoptymalizować wywozu i np. niektórych odpadów wywozić raz w tygodniu, a w zamian po prostu dać więcej pojemników w śmietnikach? Dla domków też po metale i tworzywa musi jeździć śmieciarka specjalnie w tygodniach, w których nic innego nie jest wywożone?    Wiesz doskonale, że ja chętnie mogę przegrzebać w tym kierunku masę innych miast i gmin jeżeli tylko takie dane będą dostępne.    No i jeszcze tak dla porównania ul. Bitwy Warszawskiej w Słupsku. Ulica łącznie ma około 500 metrów, 8 czteropiętrowych bloków.  Tu nagle było miejsce do optymalizacji? W sumie to dalej jest, bo częstotliwość wywozu plastików można zmniejszyć, jeżeli nie jest obsługiwany śmieciarką wielokomorową. Tym bardziej jak spojrzysz na legendę, że Słupsk oprócz frakcji żółtej (metale i tworzywa sztuczne) ma w tym przypadku jeszcze kolor fioletowy (bioodpady, metale i tworzywa sztuczne, papier oraz szkło) co tutaj może oznaczać np. obsługę śmieciarką wielokomorową. Choć czterokomorowej Słupsk nie posiada, a na stronie nie podają więcej szczegółów do fioletowego oznaczenia. Co do śmieciarek to ogólnie czterokomorowe są, widziałem nawet taką na żywo, ale nie wiem czy mogłaby zbierać szkło. Raczej dostosowane są na cztery frakcje typu: bio, zmieszane, papier, metale i tworzywa. Dlatego większym zainteresowaniem cieszą się dwu i trzykomorowe.    Oczywiście mam świadomość, że wybrane ulice to część harmonogramu i przytoczone harmonogramy obejmują jednocześnie również inne ulice w danej okolicy. Nie zmienia to faktu, że dalej jest miejsce do optymalizacji harmonogramu by dostosować częstotliwość wywozu do ponoć znacznie mniejszej liczby plastików we frakcji żółtej, bo przecież o to się cały czas rozchodzi. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...