Jaycob 1 934 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Ponownie ten rakowy wczesny dostęp.:/ Pewnie można zrobić uppgrade z GP za dopłatą tak jak było w przypadku S2.
ODIN85 3 502 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Już się przemęcze te dwa dni bez grania i ogram za 15zł potem
azgan 1 127 Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia W dniu 9.01.2025 o 11:28, Jaycob napisał(a): Nie, ale to oczywiste. Topowe GPU wymięka. Mam na myśli optymalizację, a Ty mi tutaj wyskakujesz z PT. W dniu 9.01.2025 o 11:29, ODIN85 napisał(a): No bez śmiga dobrze Z PT będzie kwik podobnie jak w Indianie Jones
Jaycob 1 934 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Wiadomix. Jeszcze tak nie zgłupiałem, aby dopłacać do GP. 1 minutę temu, azgan napisał(a): Z PT będzie kwik podobnie jak w Indianie Jones Ja w optymalizację nie wliczam PT, bo przy tym topowe GPU wymiękają.;) Zobaczymy jak poradzą sobie nowe RTXy.
michaelius33 354 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 13 godzin temu, azgan napisał(a): To że wyjdzie na PS5 nie ma znaczenia bo "XBOX" to teraz praktycznie wszystkie urządzenia zresztą gry od Sony też mają trafiać na konsole Series https://ithardware.pl/aktualnosci/xbox_playstation_gry-37396.html Przecież to są brednie od fanboja xboxa udającego dziennikarza (windows central ) . To nawet nie są przecieki tylko jego "przewidywania" oparte na myśleniu życzeniowym. Plus mogą nie zdążyć bo za kilka lat może już nie być xboxa. Albo będzie w formie konsolo pecetów third party od Asusa , MSI itp więc i tak sobie ze steama odpalą ludzie. 1
azgan 1 127 Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia 2 godziny temu, Jaycob napisał(a): Ja w optymalizację nie wliczam PT, bo przy tym topowe GPU wymiękają.;) Zobaczymy jak poradzą sobie nowe RTXy. Pełna zgoda tylko w takim razie po co nam te nowe RTX5080 i 5090 🤭? 53 minuty temu, michaelius33 napisał(a): Przecież to są brednie od fanboja xboxa udającego dziennikarza (windows central ) . To nawet nie są przecieki tylko jego "przewidywania" oparte na myśleniu życzeniowym. Plus mogą nie zdążyć bo za kilka lat może już nie być xboxa. Albo będzie w formie konsolo pecetów third party od Asusa , MSI itp więc i tak sobie ze steama odpalą ludzie. Najbardziej to się chyba martwi o to tylko fanbaza PlayStation i nikt inny bo na PC to już norma że Sony wydaje swoje tytuły i to od dawna 😉
GTM 65 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Nie wiem, nie wiem, mam pewne wątpliwości co z tego wyjdzie, tarcza, bloki, kontry, 3 bronie białe, open world, czy to na pewno jeszcze Doom czy już raczej Elden Doom, ile w tej grze będzie strzelania a ile machania maczetą i tarczą? Poza tym oni tam mówią że w grze będą glory kills i że będą "lepsze", ale ja tam widzę niestety jeden schemat, czyli kopniak i tyle, trochę słabo. Szacunek za to, że za każdym razem próbują czegoś nowego a nie kopiuj/wklej jak w grach ubisoftu, nie wiem tylko czy kierunek zmian jest dobry, mi osobiście najbardziej podobał się Doom z 2016r. Mam tylko nadzieje, że ta gra nie będzie taka generyczna, powtarzalna, pusta i nudna jak w przypadku Diablo 4 którego właśnie kończę ogrywać. 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Już chyba to skakanie bym wolał niż większe mapy. Zobaczymy jak wielkie faktycznie będą.
Zas 287 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Jestem ZACHWYCONY tym, jak ma - wedle zapowiedzi - wyglądać rozgrywka w tej odsłonie. Swoboda w użyciu broni, koniec z oszalałym bieganiem i skakaniem po całej mapie, konkretne pi...e wielu pukawek. Widocznie Eternal zniechęcił i zniesmaczył wystarczająco wielu fanów 2016 i Dooma 3 brawo id Software, tak trzymać. Jedynie ten mech i smok trochę niepokoją. Edytowane 25 Stycznia przez Zas 1
sideband 1 775 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Mam zupełnie inne odczucia Dla mnie to słabiutko wygląda od strony rozgrywki. 2016 to było coś świeżego, a kolejne odsłony to już bieda. 3
lukadd 2 913 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Podobnie dla mnie. Nie mam ochoty tego ogrywać. Ale kiedyś za grosze może wezmę do testów, albo po prostu w passie zerknę 1
kptEnter 27 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Dla mnie tak samo - 2016 sztos, a od Eternala sie odbiłem dość szybko. A ten najnowszy sprawia wrażenie jeszcze bardziej przekombinowanego. Chciałbym, żeby zrobili coś podobnego do trójki, w nowoczesnych szatach. Czyli mniej sportu, a więcej fabuły i klimatu. 1
Tankietka 218 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Mówisz? A dla mnie właśnie głupie przekombinowanie Eternala tutaj zmienili na "soulsową" tarczę i kontrę pod 2 przyciski. To może się udać.
Zas 287 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Chyba rozumiem, o co wam chodzi. i poniekąd się zgadzam, wolałbym klimaty 2016, albo - jeszcze lepiej - trójeczki. Ale tu chyba trzeba oddzielić pewne dostępne narzędzia, bronie czy wręcz animacje od faktycznego feelingu i balansu rozgrywki. Z tego, co mówią, to będzie znacznie lepszy shooter, skupiony na swobodnym strzelaniu i staroszkolnym (vide nawet DOOM 3 - patrz choćby Impy) unikaniu wrogów, tyle tylko, że z dodanymi kontrami czy tarczą/ostrzem/whatever jako dodatkową opcją, która jednak wydaje się znacznie mniej inwazyjna niż wymuszone użycie konkretnej broni, wymuszone użycie miotaczy ognia/rakiet czy elementy platformowe w Eternalu. Mogłoby być lepiej, ale i tak zapowiada się w teorii wyraźnie lepiej niż Eternal, nawet pomimo głupot typu smok czy "mech".
kptEnter 27 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 10 godzin temu, Tankietka napisał(a): Mówisz? A dla mnie właśnie głupie przekombinowanie Eternala tutaj zmienili na "soulsową" tarczę i kontrę pod 2 przyciski. To może się udać. Nie załamuj mnie :-) To jeszcze soulsowy pierwiastek się pojawi? Z deszczu pod rynnę :-) Gry oparte na mechanice Soulsa to zjawisko, którego mój prosty chłopski organizm nie jest w stanie przyswoić :-) Ale rozumiem co mówisz, że to jednak będzie uproszczenie tych przekombinowań z Eternala. 7 godzin temu, Zas napisał(a): Chyba rozumiem, o co wam chodzi. i poniekąd się zgadzam, wolałbym klimaty 2016, albo - jeszcze lepiej - trójeczki. Ale tu chyba trzeba oddzielić pewne dostępne narzędzia, bronie czy wręcz animacje od faktycznego feelingu i balansu rozgrywki. Z tego, co mówią, to będzie znacznie lepszy shooter, skupiony na swobodnym strzelaniu i staroszkolnym (vide nawet DOOM 3 - patrz choćby Impy) unikaniu wrogów, tyle tylko, że z dodanymi kontrami czy tarczą/ostrzem/whatever jako dodatkową opcją, która jednak wydaje się znacznie mniej inwazyjna niż wymuszone użycie konkretnej broni, wymuszone użycie miotaczy ognia/rakiet czy elementy platformowe w Eternalu. Mogłoby być lepiej, ale i tak zapowiada się w teorii wyraźnie lepiej niż Eternal, nawet pomimo głupot typu smok czy "mech". Gdyby blokowanie tarczą. czy miecza, było opcjonalne (jak choćby używanie piły we wcześnieszych doomach) to ok. Ale zdaje się, że to będzie obowiązkowa mechanika (czy może się mylę?).
azgan 1 127 Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia W dniu 26.01.2025 o 00:07, Zas napisał(a): Jestem ZACHWYCONY tym, jak ma - wedle zapowiedzi - wyglądać rozgrywka w tej odsłonie. Swoboda w użyciu broni, koniec z oszalałym bieganiem i skakaniem po całej mapie, konkretne pi...e wielu pukawek. Widocznie Eternal zniechęcił i zniesmaczył wystarczająco wielu fanów 2016 i Dooma 3 brawo id Software, tak trzymać. Jedynie ten mech i smok trochę niepokoją. Mam podobne odczucia i przemyślenia 😁😉
z1k 43 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Ja mam tak samo i też jestem zachwycony tą zmianą wróci stara rozwałka jak z lat 90, niestety eternal mnie tak zniechęcił, że go nawet nie ukończyłem 1
lamparcicho 697 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia W sumie to zero zaskoczenia: https://www.dsogaming.com/news/doom-the-dark-ages-will-use-the-denuvo-anti-tamper-tech/ 1
Zas 287 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 17 godzin temu, kptEnter napisał(a): Gdyby blokowanie tarczą. czy miecza, było opcjonalne (jak choćby używanie piły we wcześnieszych doomach) to ok. Ale zdaje się, że to będzie obowiązkowa mechanika (czy może się mylę?). Trudno powiedzieć, ale iMHO na razie wygląda bardziej jak dodatkowa opcja/ułatwienie. Może nie da się grać zupełnie bez tego (odpieranie niektórych ataków, oszczędzanie amunicji?) - ale z tego, co mówią, raczej w marginalnym stopniu. No i mam wrażenie, że te bloki/ataki tarczą/ataki innym dodatkowym orężem są jakby wymienne - możesz pomagać sobie tym, a możesz tym... Rzecz jasna jest ryzyko, że po premierze zobaczymy zupełnie co innego, ale póki co jestem dobrej myśli i jakoś mnie te dodatki nie niepokoją. Zresztą - jakby co, będą suwaczki jak w FIFIE
STALKER 75 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia A Ja nie kupuje gier z denuvo bawta się dobrze.
lamparcicho 697 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Nie trzeba kupować, wystarczy abonament na miesiąc i zapewniam, że niejeden będzie się dobrze bawił
Kadajo 7 412 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Skoro to bardziej będzie przypominać Doom'a 2016 to gra znacznie zwolni
sideband 1 775 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Gra będzie posiadać regulacje tempa rozgrywki w opcjach 1
azgan 1 127 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia https://www.eurogamer.pl/fani-dooma-nie-moga-sie-doczekac-the-dark-ages-odtworzyli-nowa-czesc-w-pierwszej-odsonie-serii
Rekomendowane odpowiedzi