Skocz do zawartości

Gears of War: E-Day - XSX, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chcę drążyć tematu, bo cisną mi się na usta niecenzuralne słowa. Jest to niestety element wojny kulturowej, czego aktywiści pokroju SBI nawet nie kryją. W przypadku The Coalition - poleciało już kilka osób, kolejne zwolnienia w drodze. Najgorsze, że ci aktywiści bez talentu pójdą psuć inne projekty w kolejnych studiach. Co z tego, że gra będzie ładnie wyglądać (nie ukrywam, GOW:E-DAY wyglądają fantastycznie), tylko co z tego, skoro inne elementy są zepsute...komuś się to podoba, mi nie. 
GOW to zawsze była bro-story, z lekkim przymrużeniem oka - napakowani testosteronem goście tłukący obcych, rzucający mięsem i żartami na lewo i prawo. Gracze to pokochali, po co zmieniać coś, co działa dobrze? Po co wciskać wątki i postacie totalnie rozwalające dynamikę relacji znaną z poprzednich części? To mnie irytuję będę przeciwko takiemu psuciu gier protestował. Najgorsze, że aktywiści nie potrafili nawet napisać dobrego back story dla tej kobiecej postacixDNiedoścignionym wzorem jest tu dla mnie Vasquez z "Obcy: decydujące starcie". Vasquez walczyła u boku facetów, nie musiała nikogo poniżać by być cool, poświęciła życie dla ratowania Ripley & Newt. 

• Upvote 3
Opublikowano

Tak, to były żarty z Hudsona, doskonale pamiętam ten film, oglądam go przynajmniej raz do roku - kocham cykl "Aliens". Raz, że była to riposta na docinkę Hudsona i dobrze wpisywało się (w mojej ocenie) w dynamikę grupy, relacji panującej w jednostce itd. Dwa - Vasquez nie musiała podkreślać swojej fantastyczności itd., była częścią grupy i nie musiała udowadniać na każdym kroku, że jest "supreme" etc. :) 

Opublikowano

Miałem zamiar zaproponować eksperyment (GP był rozdawany ostatnio za darmo) tj. zagrać w Gearsy bez wcześniejszego oglądania filmów, w których ludzie mówią jak mamy myśleć i na co zwracać uwagę, ale już za późno :hihot:

Opublikowano
58 minut temu, slafec napisał(a):

Miałem zamiar zaproponować eksperyment (GP był rozdawany ostatnio za darmo) tj. zagrać w Gearsy bez wcześniejszego oglądania filmów, w których ludzie mówią jak mamy myśleć i na co zwracać uwagę, ale już za późno :hihot:

Niektórzy szanują swój czas, dodatkowo jak zwykle naginasz argumenty pod tezę - filmy pokazują czego się spodziewać. To, co ktoś z tym zrobi, jest wyłącznie jego sprawą.