Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja znów będę nudny i powiem, że gadacie o rzeczach mało istotnych z punktu widzenia przeznaczenia gry do jeżdżenia.

kupiłem kierownicę DD i to zrobiło dopiero postęp i dlatego dyskutowałem o wpływie ustawień FF na czucie gry. 

Sam obraz mimo że robi fajną oprawę, jest dyskusyjny. Bo dla obrazków kolekcjonujecie wiele gier, ale do immersyjnego jeżdżnia nadaje się tylko kilka z nich.

Opublikowano

Jak w każdym topicu dyskutuje się co do grafiki, a sama gra mało kogo obchodzi czyli norma. Co do słabej optymalizacji to się też nie zgodzę. Forza ma duże wymagania ale też grałem sporo i to na średnich teksturach na leciwym i5 2500k i gtx 970 mając 50-60fps w multi. 

Opublikowano

Kontynuując dodam, że po nowym update 15, na kierownicy DD czuć różnicę w ilości dochodzących informacji, a tym samym w jakości FF i czuciu gry, kiedy zmienia się tryby RT. Może to zależeć od różnych czynników. Na moim konfigu RTGI lekko obniża jakość FF. Przy RTAO jest znacznie "żywiej".

Opublikowano

No tak ale nie zawsze masz ochotę grac na kierownicy, tak jak mi nie zawsze chce się szarpać z wolantem jak gram w MFS, czasem po prostu łapię pada i sobie latam dla widoczków rozwalony na kanapie :)

Najlepsze ze mam, grając padem znacznie lepsza kontrole nad kamera niż na wolancie.

Opublikowano

Ja jak chce pojeździć to zawsze na kierownicy, chyba że to jest jak FH to może być pad. 

Ale jakbym nie miał kierownicy to żeby sobie chwilę pograć to bym pewnie grał w coś innego.

Ja jak zacząłem grać na kierownicy to już do pada nie wróciłem.

W FM jak na kierownicy na początku było słabo to nawet na padzie nie grałem bo już za bardzo do kierownicy jestem przyzwyczajony i to nie jest to.

Ale jeszcze jedna kwestia, żeby ustawienia graficzne miały wpływ na działanie ffb to już jakaś nowa magia dla mnie ;)