Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

no i tak to wlasnie wyglada, kolejna gra po ACS ktora nie  dziala na nowch sterownikach :D

Zarówno Shadows jak i TLOU 2 działają poprawnie z najnowszymi sterownikami. Problemem jest RTX 5xxx i sterowniki niedopracowane pod tę serię kart - obecna lista problemów dotyczy tylko RTX 5xxx i ciągnie się od premiery tej architektury.

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nauczcie sie ludzie, ze jesli ga nie ma natywnego DLSS4 to zadna podmiana plikow nie wymusi DLSS4, do tego potrzeba albo apki i DLSS overide lub nvidia inspektora.  Podmiana na nowsze pliki przy DLSS4 sie skonczyla, to dzialao tylko z DLSS3,5.

Nie ma to znacenia jaki sobie wrzucisz plik, trzeba wymusic, zeby jeszcze działal. DlSS4 nie działa z automatu.

@Phoenix. a jak to jest z samą nvidiaapp ? Jak mam tam wymuszony najnowszy preset i widać nawet po ilości poboru prądu, że jest większy na DLSS Jakość niż bez wymuszenia w tej apce to chyba jednak działa ? Bo  na oko ciężko mi stwierdzić mimo, że podoć jest dużo lepszy :E Czy mimo, że w grze pokazuje jak na screenie poniżej to DLSS4 nie działa ? I potrzeba jeszcze ustawień w DLSS Overide lub Inspektorze ? Bo już się pogubiłem ;)

BgGi2EE.png

10 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Słuszna uwaga, nie wiem czemu wiec wyświetla DLSS 3.

Wydaje mi się, że to v3 odnosi się do v310.2.1 a to już są pliki DLSS4 tylko głupio to jest oznaczone.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Kadajo napisał(a):

1 tak ale 2 to gówno na resorach.

Ale wystarczy 4k, ultra detale, HDR, 120 FPS i mamy GOTY. Co tam goty, gra dekady :E Jak każda premiera nowej gry zresztą.

Edytowane przez Necronom
  • Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Zarówno Shadows jak i TLOU 2 działają poprawnie z najnowszymi sterownikami. Problemem jest RTX 5xxx i sterowniki niedopracowane pod tę serię kart - obecna lista problemów dotyczy tylko RTX 5xxx i ciągnie się od premiery tej architektury.

U mnie jak na razie jest ok mam gdzieś 7h gry i zero problemow

Opublikowano
7 minut temu, Necronom napisał(a):

Ale wystarczy 4k, ultra detale, HDR, 120 FPS i mamy GOTY. Co tam goty, gra dekady :E Jak każda premiera nowej gry zresztą.

No fajnie jakby coś innego napisać , np. dlaczego gra jest fajna albo nie jest. Nie mowie ze nie zostało to napisane na temat tej gry by było już milion razy.

Ale jak ktoś pisze za każdym praktycznie razem ze gra jest fajna bo OLED 120 FPS HDR to... no sami wyciągniecie wnioski :E

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Necronom napisał(a):

Ale wystarczy 4k, ultra detale, HDR, 120 FPS i mamy GOTY.

Zapomniałeś o OLEDzie! Diametralnie to podbija wrażenia z gry! Te kolory i czerń sprawiają, że człowiek może się zatracić…
Arcydzieło 10/10 bawię się tak samo fantastycznie jak za pierwszym razem!

Finalnie Wy znowu narzekacie a ja znowu bawię się świetnie. Szczerze wolę moje podejście i czerpanie radości z tej pasji niż bieganie po tematach aby ciągle tylko narzekać.  Ale kto co lubi. Mi zwyczajnie szkoda byłoby czasu ma coś co ewidentnie nie sprawia mi przyjemności w życiu. 🤷

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kadajo napisał(a):

No fajnie jakby coś innego napisać , np. dlaczego gra jest fajna albo nie jest.

Ludzie pisali, ja też. Bardzo dobra fabuła, emocje, odważne decyzje twórców...

Za to od ciebie widziałem, że gra to ''gówno na resorach''

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Ludzie pisali, ja też. Bardzo dobra fabuła, emocje, odważne decyzje twórców...

Za to od ciebie widziałem, że gra to ''gówno na resorach''

Bardzo trafny argument trochę jak by ktoś szmatą w twarz dostał tylko aby zaraz bany się nie posypały bo ktos ciśnienia nie wytrzyma. XD

Ja jeszcze dodam te smaczki typu otwieranie sejfu na słuch. Kapitalna sprawa! Czy nawet animacje chodzenia w bok gdzie nie skręca się całe ciało jak w innych grach. Grymasy na twarzy Eli coś pięknego jak chwilę ją poobserwujemy. No i ta tryskająca krew przy cichym zabójstwie na OLEDzie magia!

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

chciałbym, aby rozwiną myśl i jakoś to uzasadnił

Musiałby Ci zaspojlerować. To, co się wydarzyło to dla mnie świetny twist, w dodatku jak najbardziej zrozumiały i później dobrze uzasadniony. Jednak płaczki z neta uznali to wydarzenie za świętokradztwo.

• Like 1
Opublikowano

No gra się wam podoba. W porządku, dla mnie to gówno ze względu na biednie skonstruowana historie które opiera się na tanich chwytach próbujących wywołać szok. Kiepsko napisane postaci. Wszytko poprowadzone tak aby obrzydzić co to co podobało się w części pierwszej. Mówię czysto z perspektywy postaci i historii. Nikt nie musi się ze mną zgadzać . Natomiast osób które zmieszały za te aspekty tą grę z błotem było na tyle dużo że 3 szybko nie zobaczycie. Jeśliw ogóle i broń Boże spod ręki tego pseudo amatora Drunkmana.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jeden rabin powie tak a drugi inaczej. XD

Naprawdę Kadajo znajdź sobie inne hobby. Życie jest za krótkie aby narzekać na coś co od lat nie sprawia Ci radości. 
Poważnie i z troską to piszę… ;)

• Like 1
Opublikowano

@userKAMIL

Ty myślisz, że jak Ja coś krytykuje to muszę mieć smutne życie.

Równie dobrze mogę napisać ze ty jesteś chyba wiecznie naćpany jak tobie się wszytko podoba.

W trosce o ciecie ;)

Zostało już wielokrotnie udowodnione ze nie mieli pomysłu na kontynuacje TLOU, które miało być pojedynczą historią Ellie i Joela, ale odniosło taki sukces ze Sony kazało im jechać dalej.

Sklecili na szybko tanią jak najbardziej szokującą historyjkę no i wyszło co wyszło. Wszytko co zostalo w tej historii totalnie położone to zasługa tylko i wyłącznie Neil Druckmann'a.
Gra już w czasie produkcji z tych właśnie powodów budziła wśród ekipy kontrowersje do tego stopnia ze ludzie odchodzili albo byli zwalniani.

Opublikowano

Już abstrahując od tego, czy part 3 powstanie, lub nie. Chciałbym by kontynuacja dwójki była chociaż w formie serialowej.

Patrząc w jakim miejscu kończy się part 2 to potencjał i punkty wyjścia bohaterów są wg mnie znacznie ciekawsze, niż po jedynce.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No może i nie ma gender look ale jako druga płeć może będzie można zrobić, Osobę Amazonska, teraz przecież to takie modne
    • Wolałbym nowy, 128GB może być. 
    • To skoro wiesz, czym są testy CPU, to powinieneś wiedzieć, że taki test nie powinien być ograniczany przez kartę graficzną Dla Ciebie to, że kilka osób chce sobie porównać proce i swoje konfiguracje w jakimś bęcmarku jest bezużyteczne, dla mnie w sumie też, choć z innych powodów, ale ja nie wyskakuję jak Filip z konopi, pisząc niczym Pan Maruda, że "nie, nie, nie, tak nie wolno testować!"  Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać, ale to akurat nie rozdzielczość w tym przypadku decyduje o tym, że te porównania są mało przydatne, ale jak chcą sobie sprawdzić, kto ma dłuższego we wbudowanym bęcmarku Tomb Raidera, to co w tym złego? Przecież nie musisz sugerować się ich wynikami. W wielowątkowych obciążeniach jest to możliwe, w grach nawet taki kasztan łapie wyższe zegary od 9800X3D. Loteria krzemowa była zawsze, nic się na to nie poradzi, można co najwyżej zwrócić CPU do sklepu
    • MG HS2:   Dawid Kulinicz Strespnoodmggmgc3ua8h947lfil3lnf610f2la00amgh2ig06h 36fl122m  · Witajcie, mam ogromny problem z moim Mg HS2. Mianowice radio/prawy wyswietlacz - wlacza sie i wylacza losowo, czasami dziala normalnie caly czas, a czasami w ciagu 10 mibut wlaczy sie kilka razy. Czesto wylaczaniu towarzyszy taki zaciety bardzo nieprzyjemny dzwiek. Aaa i dodam rowniez ze bardzo czesto rowniez - radio wcale nie sie uruchamia. Serwis gezet z zielonej gory twierdzi ze bie ma solucji jeszcze na aktualizacje oprogramowania w momencie w ktorym radio sie nie wlacza. Moim zdaniem to nie kwestia softa a sprzetu. Ktos juz tak mial?   MG HSHS2 Klub Polska Facebook.mp4     Sija Skwierczyńska Nam się robiło coś takiego,,,, priv   Kamila Jarzmicka A może to kwestia modułu?   Sija Skwierczyńska Serwis.... Moduł sterowania elektroniką, taka płytka przy silniku.... Czas oczekiwania na cześć ok. 1,5 tygodnia,,, w moim przypadku auto na serwisie drugi raz... teraz namierzyli usterkę ,,,oddane 19.01 jutro odbieramy 02.02   ***************   Wrócmy do Chery Tiggo 9 PHEV sprzed około miesiąca:   Paweł Woliński ptdorosSne34n268i8f1950t3g0mi04l41af7fu22025a uud7l188a7 57r  · Czy Tiggo 9 ma radio FM? …i TAK i NIE - znaczy ma na wyposażeniu wg specyfikacji, ale nie działa w 75%, więc Hmm… Dla osób, które słuchają radia (nie myślić z audio/spotify) to będzie ogromny problem… Zdrowych i Wesołych Świąt — bez siły. Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4   Błażej Wasiak Jest to jakiś problem ale do przeżycia   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak zgadzam się , jeśli nie słuchasz radia to jest do przeżycia   Błażej Wasiak Paweł Woliński możesz odpalić internetowe z apki. Poza tym w garażu nie słucham   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak poza garażem jest nie wiele lepiej   Błażej Wasiak Paweł Woliński wiem że nie jest różowo bo mam J7 ale to najmniejszy problem dla mnie   Adam Tee no i dobrze, i tak nie słucham radia, same głupie reklamy i polityka. lepiej powiedz jak działa apple carplay , czy nie muli lub czy nie rwie połączenia ?   Grzesiu Kravvczyk A czy w Twoim egzemplarzu jest pletwa na dachu?   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk no racja, Chińczycy zapomnieli założyć płetwę - dzwoniłem już do serwisu i płetwa ma przyjść po nowym razem z brakującą roletą     Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński nie wiem czy to tak działa ale w mojej Omodzie 9 jest pletwna i radio działa idealnie (FM i DAB) ale wiem że inne modele samochody z początku produkcji mają z tym problem.   Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński     Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk zobaczysz że będziemy dokupować te płetwy na AliExpress do samodzielnego montażu wesołych świąt życzę   Grzegorz Dobry Paweł Woliński nowy podłokietnik tylnej kanapy też ma przyjść, elektryczna regulacja kierownicy także, do samodzielnego montażu;);)   Michał Świderek Ja mam aplikacje w telefonie. I to działa bezbłędnie   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek rozumiem, a ja mam też fiata Doblo z 2015 roku i tam radio działa normalnie PS - 2 rozwiązania problemu widzę : 1. Płetwa (antena) do samodzielnego montażu 2. Darmowa aplikacja RADIO w sklepie online chery   Michał Świderek Paweł Woliński oooo. O darmowej aplikacji nie wiedziałem   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek ja też nie - bo nie istnieje 😂😂😂   Michał Kopeć Ktoś jeszcze słucha radia? Nawet jeśli to w aplikacjach jak TuneIn radio działa lepiej   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Kopeć no tak, pewnie właśnie dlatego dali radio niedziałające , bo i tak nikt nie słucha   Czarek Cezary Jak dla mnie to żadna strata od lat nie słucham tego badziewia.Chodzi mi o te Komercyjne z Fm   Rafał Kaz Co to znaczy "zapomnieli dodać płetwy i radio nie działa"   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Rafał Kaz taki żart , po prostu dali radio które nie działa (w sensie tuner) identycznie jak w omoda na początku, ale pomimo to powielili ta samą usterkę… czemu nie   Rafał Kaz Paweł Woliński całe szczęście bo ja radia słucham z telefonu   Michał Szymczak Paweł Woliński udało Ci się jakoś ogarnąć radio? Ojciec (jest wiekowy i niefejsbukowy) właśnie odebrał swojego Tiggo 9 i też już zauważył problemy z radiem, a on w przeciwieństwie do mnie słucha przede wszystkim radia a nie tidala. Tak sobie myślę, że chyba będzie się do serwisu zgłosić z usterką radia - słaby zasięg i kiepska jakość. Jestem ciekaw czy już może to zgłaszałeś? Sama aplikacja "radia" jest bardzo zbliżona wizualnie (i tak samo ułomna) do tego co mam w moim Leapmotor B10, ale mam wrażenie, że u mnie jednak więcej tych stacji łapie.   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Szymczak nie ogarnąłem , do serwisu nie zgłaszałem… boję się że jak zgłoszę to mi wymontują całe radio na ekspertyzę   Michał Szymczak Paweł Woliński funkcjonalność to chery aktualizacją może ogarnąć, natomiast za kiepski zasięg odpowiada zapewne brak anteny lub jej rozmiar czy umieszczenie, a tutaj to już serwis mógłby coś z tym zrobić, aczkolwiek jeżeli to występuje we wszystkich egzemplarzach to może (tak jak z wieloma punktami z Twojej listy - dzięki wielkie za nią) uderzyć do chery polska żeby jakąś akcję serwisową w tej kwestii zrobili. ************* Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...