Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Zapewne lepiej. Niemniej, nie mam pojęcia, jak zrobili to tak fenomenalnie bez RT.
Mistrzostwo.

Brak cyklu dnia i nocy, wypalone oświetlenie. No i filmowa paleta barw w przeciwieństwie do większości gier gdzie nasycenie barwy jest wywalone poza skalę.

• Like 2
Opublikowano
53 minuty temu, DITMD napisał(a):

Wersja na PC nie ma wszystkich efektów krwi jakie są na konsolach :thumbdown: Mam nadzieję że to tylko jakiś bug, a nie zamierzone działanie i redukcja gore w grze.

Jak nie ma? Strzał  np z pompki w głowę rozwala ja jak arbuza a krew tryska na lewo i prawo coś pięknego nawrt dziś zwróciłem na to uwagę 😍

• Upvote 1
Opublikowano

Zrobiłem cofnięcie sterowników do poprzedniej wersji i nie pomogło.

Od nowa ściągnąłem grę i nie pomogło.

Z czystej ciekawości ściągnąłem Part I i.... chodzi tak samo... 25-35 klatek na niskich.

Opublikowano
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

No chyba nie sadzisz ze ci tu będę teraz wypisywał ile mam gier do ogrania :hihot:

Nie musisz, poprostu patrzac na to jak wiele gier jest dla ciebie gownem zastanawiam sie co tam tak dobrego na ciebie czeka.

Jak bylo tu pisane mozna nie do konca zgadzac sie z fabularnymi decyzjami tworcow, ale nazwanie jej gownem pokazuje poprostu zero jedynkowe myslenie.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Jak nie ma? Strzał  np z pompki w głowę rozwala ja jak arbuza a krew tryska na lewo i prawo coś pięknego nawrt dziś zwróciłem na to uwagę 😍

Ja podobnie - podłożyłem minę i wlazło w nią dwóch przeciwników - zostały tylko krwawe korpusy z urwanymi rękami i głowami a cały pokój zbryzgany krwią, nawet szafki.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, bleidd napisał(a):

Brak cyklu dnia i nocy, wypalone oświetlenie. No i filmowa paleta barw w przeciwieństwie do większości gier gdzie nasycenie barwy jest wywalone poza skalę.

Brak cyklu dnia i otwartego swiata pozwala artystom rozwinac skrzydla. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Będę się wypowiadał gdzie będę chciał, na jaki temat będą chciał i gówno z tym zrobisz :D

Podziwiam, że Tobie się naprawdę chce... Z tematu na temat gdzie w gry nie grasz, nie kupujesz etc... Chodzisz tylko i narzekasz. XD 

16 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Dużą siłą tej gry w wersji na PC są właśnie takie smaczki, których na konsoli się nie dostrzegało (albo ich nie było) 

Opublikowano
5 minut temu, Sheenek napisał(a):

Nie musisz, poprostu patrzac na to jak wiele gier jest dla ciebie gownem zastanawiam sie co tam tak dobrego na ciebie czeka.

Jak bylo tu pisane mozna nie do konca zgadzac sie z fabularnymi decyzjami tworcow, ale nazwanie jej gownem pokazuje poprostu zero jedynkowe myslenie.

Piszesz jakbym każdą grę nazywał gównem. Chyba oczywiste jest ze jeśli jakaś gra jest z jakiegoś powodu kontrowersyjna to będzie się w jej temacie o tym dyskutowało ?

Widzisz tylko jedną stronę medalu czy jak ?

Analogicznie mogę napisać, że broniłem Hellblade 2 ze względu na opowieść gdzie sam GP jest raczej słaby. Czemu mam nie robić w druga stronę ? Czemu mam nie atakować gry, która może i GP się broni, ale jej narracja i sam scenariusz lezy, szczególnie ze w poprzedniej części tego nie było więc należą się baty.

Jak komuś wystarcza do nazwania gry dobra tylko jeden pilar jej podstawy, ma do tego prawo, ale ja tak samo mam wtedy prawo napisać, że jest gównem gdzie mi się ten pilar jeden zgniły nie podoba.

Czy widzisz mnie w temacie Asseto Corsa Evo ? Albo KCD 2 ? Czy pisze ze Atomfall to równania gra ? Czy pisałem ze Indiana Jones jest gówniany ?

Nawet na nowym stalkerze nie wieszam psów, pomimo że mu się dostaje od graczy.

No i mamy druga stronę medalu, czyli chociażby ostatnie wpadki Ubisoftu, co mam na sile szukać w nich czegoś dobrego, bo... bo w sumie co? Żeby sobie usprawiedliwić ich kupno ? Czu moze udawać, że jest wszytko ok i "chodzić uśmiechnięty" jak mi tutaj co poniektórzy sugerują. To są najwzyej przeciętniaki (Shadows), które w mediach próbowano rysować na sukces (co btw. tez będę wytykał i krytykował) ze o totalnej katastrofie, jaka był Outlaws nie wspomnieć.

No i ten nieszczęsny ostatni Dragons Age, którego tez podobno się czepili hejterzy, bo kompletnie nie zasługiwał sobie na to...

Tak ze ty też coś patrzysz zero jedynkowo i widzisz tylko narzekanie.

Jest masa potencjalnie gier dobrych, tylko one nie koniecznie są na rynku AAA, o którym tutaj tak na dobra sprawę dyskutujemy.

No ale chyba nie jest żadnym zaskoczeniem ze mamy ogólny ostry spadek jakości rozrywki growej, jaki i filmowej. To nie jest żadna tajemnica i mówi się o tym już od dobrych kilku lat.

Może ja lubię podyskutować na te tematu, może dla mnie to jest ciekawsze od grania w te gry, bo są płytkie i nudne a kiedyś takie nie były, bo te same firmy potrafiły wykrzesać z siebie, chociaż minimum innowacji czy nowych pomysłów.

No ale nie lepiej napisać ze "pierdolisz pan" jesteś wypalonym starym dziadem i łykać wszytko jak pelikan, nawet jak śmierdzi zgnilizna. Pisać w kolko o 120 fps OLED HDR i GOTY nie potrafiąc nawet minimum napisać, dlaczego gra jest dobra poza grafika.
No ale co się dziwić jak się nawet tych gier nie skończyło :E

A mnie się zarzuca ze ja nie gram. Parodia.

18 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Podziwiam, że Tobie się naprawdę chce... Z tematu na temat gdzie w gry nie grasz, nie kupujesz etc... Chodzisz tylko i narzekasz. XD

A ja podziwem ze tobie się chce ciągle pisać to samo.

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

ja podziwem ze tobie się chce ciągle pisać to samo

To nie jest kwestia chcenia. Ja zwyczajnie czerpie z tej pasji wiele radości od wielu lat. Ty nie 🤷 w życiu bym tyle swojego czasu nie marnował na coś co tej radości mi nie sprawia. Ale jak sam wspomniałeś to Twoje życie i gówno w sumie kogo to obchodzi co robisz z wolnym czasem. Gwarantuje jednak, że można go lepiej sporzytkowac niż tylko narzekać. ;)

6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czy widzisz mnie w temacie Asseto Corsa Evo ? Albo KCD 2 ? Czy pisze ze Atomfall to równania gra ? Czy pisałem ze Indiana Jones jest gówniany ?

Widzę, że moje argumenty, które wcześniej niby nie trafiały teraz sam stosujesz. XD

Opublikowano

Ale ty wiesz ze wszytko nie kreci sie wokol tego forum nie ? Bo mam wrazenieze dla ciebie calym swaitem sa walsnie te gry i to forum. :E

Odbije ci piłeczkę i zpaytam kiedy na tym forum (i zresztą na labie taż) napasłeś jakakolwiek recenzje z gry, którą ukończyłeś. Bo nie przypominam sobie ani razu. A jako taki entuzjasta to chyba nie powinno być to dla ciebie żadnym problemem.

Twoja przyjemność kończy się na 120 fps HDR OLED GOTY, tak wygląda każdy twój post o grze, w którą grasz. Co ci już wielokrotnie wytykano przez wiele osób i na labie i teraz tutaj :D

• Upvote 2
Opublikowano
48 minut temu, Szambo napisał(a):

Zrobiłem cofnięcie sterowników do poprzedniej wersji i nie pomogło.

Od nowa ściągnąłem grę i nie pomogło.

Z czystej ciekawości ściągnąłem Part I i.... chodzi tak samo... 25-35 klatek na niskich.

Spróbuj wyłączyć RB.

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo

Ja gram w wiele tytułów, jak gra mnie zainteresuje, to zawsze kończę, ale grać a pisać recenzje, to dwa różne światy, szczególnie jak ktoś ma umysł ścisły, a nie jest humanistą.

Nie wspominając ze recenzje również Ty mógłbyś napisać, wtedy może bardziej by zrozumiano, co ci się w grze nie podoba.

Dla mnie zawsze ważniejsze są głosy na nie, ale głosy uzasadnione, bo piać peany każdy może, jak się zamierzam za coś zabrać, to szukam opinii, szczególnie tych niepochlebnych, ale dobrze umotywowanych.

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 1
Opublikowano

No ale to wy się czepiacie tych, co śmią coś krytykować co się wam podoba.

Równie dobrze mogę zapytać, czemu tracić czas na czytanie takich postów i odpowiadać na nie. Przejdź obojętnie i odpal następną grę. Po co tracisz czas.

@SylwesterI. jeśli chodzi o TLOU2 to było już tak dużo na jej temat powiedziane ze chyba nie ma większego sensu tego powtarzać.

Co do recenzji, no tak fajnie jakby każdy coś skrobną no ale wiadomo ze to trzeba poświęcić trochę czasu i ruszyć trochę głową, a nie beznamiętnie wszytko, tylko konsumować.

Opublikowano
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

Piszesz jakbym każdą grę nazywał gównem. Chyba oczywiste jest ze jeśli jakaś gra jest z jakiegoś powodu kontrowersyjna to będzie się w jej temacie o tym dyskutowało ?

Widzisz tylko jedną stronę medalu czy jak ?

Analogicznie mogę napisać, że broniłem Hellblade 2 ze względu na opowieść gdzie sam GP jest raczej słaby. Czemu mam nie robić w druga stronę ? Czemu mam nie atakować gry, która może i GP się broni, ale jej narracja i sam scenariusz lezy, szczególnie ze w poprzedniej części tego nie było więc należą się baty.

Jak komuś wystarcza do nazwania gry dobra tylko jeden pilar jej podstawy, ma do tego prawo, ale ja tak samo mam wtedy prawo napisać, że jest gównem gdzie mi się ten pilar jeden zgniły nie podoba.

Nawet na nowym stalkerze nie wieszam psów, pomimo że mu się dostaje od graczy.

No i mamy druga stronę medalu, czyli chociażby ostatnie wpadki Ubisoftu, co mam na sile szukać w nich czegoś dobrego, bo... bo w sumie co? Żeby sobie usprawiedliwić ich kupno ? Czu moze udawać, że jest wszytko ok i "chodzić uśmiechnięty" jak mi tutaj co poniektórzy sugerują. To są najwzyej przeciętniaki (Shadows), które w mediach próbowano rysować na sukces (co btw. tez będę wytykał i krytykował) ze o totalnej katastrofie, jaka był Outlaws nie wspomnieć.

No i ten nieszczęsny ostatni Dragons Age, którego tez podobno się czepili hejterzy, bo kompletnie nie zasługiwał sobie na to...

Tak ze ty też coś patrzysz zero jedynkowo i widzisz tylko narzekanie.

Jest masa potencjalnie gier dobrych, tylko one nie koniecznie są na rynku AAA, o którym tutaj tak na dobra sprawę dyskutujemy.

No ale chyba nie jest żadnym zaskoczeniem ze mamy ogólny ostry spadek jakości rozrywki growej, jaki i filmowej. To nie jest żadna tajemnica i mówi się o tym już od dobrych kilku lat.

Może ja lubię podyskutować na te tematu, może dla mnie to jest ciekawsze od grania w te gry, bo są płytkie i nudne a kiedyś takie nie były, bo te same firmy potrafiły wykrzesać z siebie, chociaż minimum innowacji czy nowych pomysłów.

No ale nie lepiej napisać ze "pierdolisz pan" jesteś wypalonym starym dziadem i łykać wszytko jak pelikan, nawet jak śmierdzi zgnilizna. Pisać w kolko o 120 fps OLED HDR i GOTY nie potrafiąc nawet minimum napisać, dlaczego gra jest dobra poza grafika.
No ale co się dziwić jak się nawet tych gier nie skończyło :E

A mnie się zarzuca ze ja nie gram. Parodia.

A ja podziwem ze tobie się chce ciągle pisać to samo.

Poczekaj, rozpedzasz i rozpisujesz sie a ja poprostu pytam ktore to gry sa wg ciebie takie swietne ktore masz do ogrania?

Piszesz o TLoU2 jako "gowno" wiec boje sie ze raczej lista ta bedzie bardzo krotka.

• Like 1
Opublikowano

No dobra tak na szybko, Seria FF po 8, bo nigdy po tej części żadnej nie ukończyłem.

Seria Deus Ex

Seria Mafia

RDR, 2 rozpocząłem, ale przerwałem jak się dowiedziałem ze 1 będzie na PC mam zamiar ograć obydwie.

Middle erath shadow of war jak i mordor

Wszystkie nowsze tomb ridery po tym pierwszym, bo tylko w niego zagrałem w pełni

STALKERY, bo żadnego nie ograłem

Seria Metro, kiedyś trochę grałem w pierwsza część, ale porzuciłem, trzeba nadrobić

Nawet z gier ubi się coś znajdzie tj. FC5 mam tez 6 ale czuje ze bedzie kibel, chociaż początek był niezły.

Jest tego więcej naprawdę mam dużą kupkę wstydu, jak każdy zresztą.

Z nowszych gier napewno siegne po reamke FFvii jak go wreszcie skoncza

• Like 1
Opublikowano

@userKAMIL

Nie no ja ci przecież nie bronie :D

I żeby było wszytko jasne absolutnie mi to nie przeszkadza :D

Nawet jeśli ktoś odnosi wrażenie takie, nie mam zamiaru się tu z nikim wykłócać, bo nie po to tutaj z wami siedzę, żeby drzeć koty.

Ale podyskutować zawsze będę pierwszy :D

2 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Spoko, sporo swietnych gier ale obawiam sie ze ponad polowa pod wzgledem strony technicznej, artystycznej, gameplayu i prowadzenia opowiesci nawet do stop TLoU2 nie siegnie. 

Masz racje, jako przedstawiciel PCMR mam też problem wracać do starych gier z powodów technicznych. Nie będę temu zaprzeczał.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Czy ja napisałem że nie ma krwi w grze, czy że nie ma wszystkich efektów? Na PC nie masz tego efektu spływania krwi i kapania z ran na podłogę.

• Confused 1
Opublikowano
47 minut temu, Kadajo napisał(a):

@SylwesterI. jeśli chodzi o TLOU2 to było już tak dużo na jej temat powiedziane ze chyba nie ma większego sensu tego powtarzać.

Co do recenzji, no tak fajnie jakby każdy coś skrobną no ale wiadomo ze to trzeba poświęcić trochę czasu i ruszyć trochę głową, a nie beznamiętnie wszytko, tylko konsumować.

No ja zacząłem grać w piątek i nie wiem, co było wcześniej powiedziane/napisane, dla mnie gra jest genialna, ty twierdzisz, że jest inaczej, wiec proszę, uzasadnij, chyba że ma to być spoiler, doszedłem do momentu, jak Abby wyrusza po kolegę i nie widziałem tu nic z taniej sensacji i innych waszych zarzutów, mam rozumieć, że dotyczą one końcówki/dalszej części gry, czy do tego momentu, w którym jestem, też coś wam nie pasuje ?

• Like 1