Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, DITMD napisał(a):

Ale tego nie masz :E W wersji na PC krew nie brudzi ubrań, nie wypływa z ran, ciosy nożem nie powodują takich ran jak na konsoli, dostaliśmy lekko upośledzoną wersję, ale to szczegół.

Mega efekt, dzięki że dałeś o tym znać Nixxes. Za to karaluchy na ścianach uciekają kiedy poświeci się na nie latarką. :E

22 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Co niby jest najważniejsze?

I po co go kusisz? :E 

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, DITMD napisał(a):

Ale tego nie masz :E W wersji na PC krew nie brudzi ubrań, nie wypływa z ran, ciosy nożem nie powodują takich ran jak na konsoli, dostaliśmy lekko upośledzoną wersję, ale to szczegół.

Wow! :o
Aż się temu przyjrzę teraz...

Opublikowano

Uruchomilem ten swoj steam controller ale mam jeden problem... Nie wiem jak wlaczyc latarke. Gra pokazuje ? zeby wlaczyc, czyli nie wiem jaki button, sprawdzalem wszystkie i dupa. Jaki button odpowiada za latarke na kontrolerze xbox?? LT? RB? czy jak to tam sie nazywa? Latarke sie wlacza kiedy chce czy tylko w jakichs konkretnych sytuacjach?

Opublikowano (edytowane)

Po 10h dotarłem do stacji metra. Liżę ściany ile tylko się da i nie mam pytań jak to wszystko w ruchu wygląda na OLEDzie! Dla takich gier te TV zostały stworzone. o.o Gra świateł i cieni jeszcze w tym wszystkim te cząsteczki zarodników... Jest naprawdę kosmos chwilami.

The Last of Us™ Part II v1.0.10402.1014 07.04.2025 19_51_56.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano

Ten tytuł na wszystkim dobrze wygląda i wyglądał już na PS4 ale jakiś powalajacych różnic nie ma 

Tak czy siak chciałoby się więcej tak wyglądających tytułów na tym silniku. Remaster generalnie był już kosmetyczny na PS5 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, azgan napisał(a):

Ten tytuł na wszystkim dobrze wygląda i wyglądał już na PS4 ale jakiś powalajacych różnic nie ma 

Może to Ty tą recke (co znikła na drugi dzień) na PPE pisałeś? ;)

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Ok skończyłem część 2, ta gra to obecnie mój top 1 jeśli chodzi o historie na pc.

Jeśli kiedykolwiek wyjdzie część 3, nie będę czekał na wersje pc, to będzie gra, która przesądzi o zakupie konsoli.

Do samego końca czekałem na te "kontrowersje" i się nie doczekałem, więc w mojej opinii narzekacze po prostu chcą być "lepsiejsi" i wyróżniać się na tle "motłochu", które jest grą zachwycone, cóż zawsze się tacy znajdą, myśląc, że dzięki temu są "wyjątkowi".  

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 4
Opublikowano

Tak, tak, bo coś nie może się komuś zwyczajnie nie podobać (jeszcze, o zgrozo, precyzuje dlaczego). Zabawne jak niektórzy słabo radzą sobie z krytyką, która nawet nie jest skierowana w ich kierunku. Zajmij się może graniem i baw się dobrze, tego akurat nikt nie zabrania. Chyba, że sam się chcesz poczuć "wyjątkowy", poprzez przyklejanie dziecinnych łatek i domorosłą psychoanalizę.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, azgan napisał(a):

Tak czy siak chciałoby się więcej tak wyglądających tytułów na tym silniku. Remaster generalnie był już kosmetyczny na PS5 

Na PC jest ostrzej, płynniej (120fps+), są zauważalnie lepsze cienie, można grać w uw i można grać m+k.

Opublikowano
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Może to Ty tą recke (co znikła na drugi dzień) na PPE pisałeś? ;)

Recenzje? Premiera była 19 czerwca 2020 nie wiem jaki jest sens pisania teraz jakiś recezji :E🤭

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Tak, tak, bo coś nie może się komuś zwyczajnie nie podobać (jeszcze, o zgrozo, precyzuje dlaczego). Zabawne jak niektórzy słabo radzą sobie z krytyką, która nawet nie jest skierowana w ich kierunku. Zajmij się może graniem i baw się dobrze, tego akurat nikt nie zabrania. Chyba, że sam się chcesz poczuć "wyjątkowy", poprzez przyklejanie dziecinnych łatek i domorosłą psychoanalizę.

To przejrzyj cały temat i znajdź te sprecyzowane powody :E, bo ja tak zrobiłem i nie znalazłem nic, ani w jego, ani w twoim przypadku.

Nie podobać może się wszystko wszystkim, ale to trzeba umotywować i to tak, że te motywy rzeczywiście pozwalają na nazwanie czegoś gównem, bo wielu nazywa coś gównem z powodów takich, że ten miał nieodpowiedni odcień skóry, tamta lubiła dziewczynki, ten lubił chłopców. Jak ktoś nazywa gównem jakiś film/książkę/grę z takich powodów to jego opinia jest po prostu gównem,  jestem w stanie zrozumieć krytykę Anny Boleyn o czekoladowym odcieniu, ale pozostałe powody są nie zrozumiałe, jeśli gra broni się fabułą, grywalnością, czy poziomem wykonania.

Nawet Czaruś Pazura wspominał na swoim kanale o takich "krytykach" co to się "dowartościowują" marudzeniem i znajdziesz to przy każdym przez większość dziele uznanym za bardzo dobre, głosy "poważnych krytyków" marudzących na dany tytuł, ot taka natura niektórych. 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Większość tej "krytyki" to wściekli fani jedynki z bólem dupy o grę w golfa na początku, albo wątek LGBT w grze. Aktorka użyczająca głosu Abby dostawała pogróżki i życzenia śmierci od tych idiotów. Co niektórzy już po wyciekach przed premierą wydali wyrok na grę i wrzucili ją do dołu.

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 2
Opublikowano

Tak, bo zawsze jak coś jest ostro krytykowane i nie zostaje pozytywnie przyjęte to od razu hejterzy i nieuzasadniona krytyka :hihot:

Uwielbiam ten argument zawsze przywoływany przy obronie gówna :D

25942483257bfd4d672338f8f1c5c028.png.6da4cc0248039f72a90e4bd548e651b6.png

f65a19034315ab5ec6594eaf8351be88.png.693c6352efd19b367f7dec7172a57a7d.png

Jak to jest ze dobrego nigdy nikt nie atakuje i broni się samo a gówno zawsze rezonuje :E

Miłego dnia panowie :)

Opublikowano (edytowane)

A ja uwielbiam jak ktoś wrzuca Metacritca gdzie każdy i jego babcia może ocenić cokolwiek, jako poparcie swojego zdania, wtedy wiem że gówno ma do powiedzenia :lol2:

Też mogę się tak pobawić :lol2:

Zrzut-ekranu-2025-04-08-094641.png

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, DITMD napisał(a):

A ja uwielbiam jak ktoś wrzuca Metacritca gdzie każdy i jego babcia może ocenić cokolwiek, jako poparcie swojego zdania, wtedy wiem że gówno ma do powiedzenia :lol2:

Ale o co ci chodzi ? No to pokaz mi inną ocenę z pierwotnego wydania gry na PS4.

Macie jakiś problem z przyjęciem krytyki, bo wam się podoba to nikt inny nie może mieć innego zdania :D

I jeszcze raz zapytam, dlaczego pierwsza część nie została zniszczona przez byle babcię i innych hejterów.