Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, MrKetiw napisał(a):

Ja grałem najpierw na ps4 a później na pc, totalnie wizualnie inna gra 👍 

Nie wiem nie grałem w to na PS4. Jak Wy graliście w to na PCLabie jeszcze na PS4 to ja przed premierą Part II sprzedałem swoje PS4 PRO i wolałem poczekać, zamówiłem za ten hajs już PS5 na którym gra przed Remasterem dostała darmowy upgrade i można było ograć w 1440p i 60k/s

Mam wszystko ustawione na maxa i dla mnie to nie wygląda lepiej od tego co miałem na PS5 ale za to działa lepiej bo w tym oszukanym 4K z DLSS mogę grać nawet w 120fps z FG oczywiście

20260716-133219.jpg

Pewnie gdybym odpalił tego Remastera na PS5 PRO różnica byłaby jeszcze mniejsza

Edytowane przez azgan
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

To jest kwestia gustu.

Mnie się osobiście to podoba, ale że nie mam za TV ściany, to nie wykorzystałbym tego.

Tak powinien wyglądać poprawny ambilight:

To są powolne sceny, nie to co dynamika w grach, gdzie właśnie w sekundzie zmienia się oświetlenie środowiska, dlatego w grach powinno się to wyłączać, a ustawiać do filmów czy takich pokazów.

Opublikowano
13 godzin temu, PaVLo napisał(a):

To są powolne sceny, nie to co dynamika w grach, gdzie właśnie w sekundzie zmienia się oświetlenie środowiska, dlatego w grach powinno się to wyłączać, a ustawiać do filmów czy takich pokazów.

A w filmach to się nie zmienia Lol

Opublikowano
W dniu 26.07.2026 o 19:16, Kadajo napisał(a):

To jest kwestia gustu.

Mnie się osobiście to podoba, ale że nie mam za TV ściany, to nie wykorzystałbym tego.

Tak powinien wyglądać poprawny ambilight:

Jest jakieś sensowne rozwiązanie pod gaming ale w tych taśmach właśnie? Jakościowo będzie to samo co TV ma wbudowane? 

Jak tak podasz coś konkretnego bo te pierdoły tańsze pewnie nie mają większego sensu.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Niestety, jedynym sensownym i dobrze działającym Ambilightem jest rozwiązanie od Philipsa.

Czyli tylko TV z wbudowanym już tym systemem? Nie ma takich taśm z jakimiś czujnikami czy coś aby nie było opóźnień i naprawdę dobrze to działało?

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Podoba im się dyskoteka za ekranem, ale podświetlone obudowy już be :wariat:

Też mi się to nie podoba. Znajomi mają, dla mnie to tandetnie wygląda, zresztą nie lubię jak mi coś miga co nie jest ekranem :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
20 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Czyli tylko TV z wbudowanym już tym systemem? Nie ma takich taśm z jakimiś czujnikami czy coś aby nie było opóźnień i naprawdę dobrze to działało?

Hue Sync od Philipsa działa z TV od LG 

7 minut temu, Kadajo napisał(a):

A każdy z budą na stole i RGB, jakby ufo lądować miało za 5 minut. :hihot:

A mi bardzo, świetnie to wygląda