Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
11 minut temu, ODIN85 napisał(a):

W tej grze podstawy leżą. Nawet teleportów na mapie nie ma jak nie zaznaczymy że wszystko ma być.

Masz kilka kategorii do wyświetlenia ikon na mapie, tak ciężko wybrać tę właściwą?

• Upvote 1
Opublikowano

Jak wybierasz zadania na mapie, to co to oznacza? Zadania!, a nie teleporty, więc szukanie problemu, gdzie go nie ma. Dla mnie to nie jest problemem, bo jak chcę coś zobaczyć to mi to pokazuje, jak wszystko to wszystko. 

Normalnie widzę teleporty, nie mam z tym problemu, zresztą korzystam z "wszystko", te inne zakładki na mapie po to są by ograniczyć ikony na mapie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale jaka podstawa? Jeśli wybierasz questy- to masz zadania na mapie, a nie teleporty. Tak to odbieram i nie widzę tu problemu. Chcesz teleport wracasz na wszystko i wybierasz i po problemie. Ja wiem, że speedrunner musi mieć wszystko ustawione, nawet kilka sekund zbawi.
Ja używam tylko z "wszystko" bo nie widzę potrzeby zmiany wyglądu znaczników ma mapie. Szczególnie, że nie ma ich dużo. Tego nie ma nawalone jak w AC, Wiedźminie RDR2. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano

W tych czasach gry  są robione pod bambikow wyjdzie takie coś i panika a widać ze gra jest przeogromna i piękna Dobrze ze zaczynają naprawiać sterowanie myszką bo nie lubię na padzie grać. Wczoraj aby wejść w ekwipunek wciskam i i nic a, dziaj SUPRICE 

Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Ale jaka podstawa? Jeśli wybierasz questy- to masz zadania na mapie, a nie teleporty. Tak to odbieram i nie widzę tu problemu. Chcesz teleport wracasz na wszystko i wybierasz i po problemie. Ja wiem, że speedrunner musi mieć wszystko ustawione, nawet kilka sekund zbawi.

Dobra nie rozumiesz w czym rzecz:E

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

To proszę wytłumacz, a jeśli błędnie Ciebie zrozumiałem, przepraszam. 

Czy w jakiejś innej grze spotkałeś się z czymś takim że przy pierwszym odblokowaniu teleporta i otworzeniu mapy nie było go uwzględnionego?

Opublikowano (edytowane)

Póki co mam 23.4 godziny na steamie, kolega ma przeszło 32 godziny. Gierka na prawdę wciąga i może się podobać mimo tych wszystkich problemów jakie się napotyka, mi akurat nic nie doskwiera w grze, fajnie się gra. Na pewno gra nie jest grą dekady ale ma coś w sobie.

5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Czy w jakiejś innej grze spotkałeś się z czymś takim że przy pierwszym odblokowaniu teleporta i otworzeniu mapy nie było go uwzględnionego?

Nie, dla przykładu ja w grze tego problemu nie mam. Wczoraj przed pójściem spać znalazłem teleport w drodze do bossa 2 aktu, a na dole jest złoczyńca do złapania(bounty), i jak odkryłem teleport otworzyłem mapę i miałem go na mapie. Wszystko było pokazane, dziś wróciłem do miasta by sprawdzić skrzynię po patchu i schować co nie co, potem wróciłem do tego teleportu- używając go. Dlatego byłem mocno zdziwiony o czym piszesz. Może to jakiś bug?

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, AlienT napisał(a):

W tych czasach gry  są robione pod bambikow wyjdzie takie coś i panika a widać ze gra jest przeogromna i piękna Dobrze ze zaczynają naprawiać sterowanie myszką bo nie lubię na padzie grać. Wczoraj aby wejść w ekwipunek wciskam i i nic a, dziaj SUPRICE 

Jeśli gra jest nie dopracowana na premierę to jest robiona dla bambików? (: Jak za naprawianie sterowania myszka biorą sie dopiero po premierze gry na pc (wiadomo ze dzisiaj to niby nie problem bo i tak sie gra na padach ale jednak ) . Łączysz całkiem inne dwie sprawy.  To ze ktos jest przyzwyczajony do znaczników przed nosem to nie znaczy ze gra musi być irytująca i nudna..

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
53 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Na domyślnej mapie tego nie ma jak w innych grach. Dopiero po grzebaniu się pojawiły.

Ja nie dziwie się, że ludzie odbijają się od tej gry. Skoro przerasta ich mapa. 

36 minut temu, Reddzik napisał(a):

Na pewno gra nie jest grą dekady ale ma coś w sobie.

Oczywiście, że nie bo to jest Mesjasz Gemingu! Nigdy w żadnej grze wcześniej nie było takiej skali. Nie pamiętam już kiedy tyle emocji miałem siedząc przed ekranem komputera. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

Wchodzisz na mapę i grając na padzie musisz nacisnąć L2 żeby legenda pokazała wszystkie znaczniki , zamiast tylko zadań, jak to jest utrudnienie dla kogoś albo problem to brak słów ku***:E

@ODIN85 sie chwalił ze w ds2 od kojimbo, gra jest za łatwa jak on tam ogarnął mechaniki (:

Edytowane przez Luki_
  • Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Nie pamiętam już kiedy tyle emocji miałem siedząc przed ekranem komputera. 

A ja pamiętam. BG3. Gra dekady. Wolność decydowania w jaki sposób i kim chcesz poprowadzić grę, z kim wejść w sojusz, czy zabić potwora czy się z nim dogadać. Nieprędko gra tej klasy powstanie :faja:

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Wchodzisz na mapę i grając na padzie musisz nacisnąć L2 żeby legenda pokazała wszystkie znaczniki , zamiast tylko zadań, jak to jest utrudnienie dla kogoś albo problem to brak słów ku***:E

Podaj inną grę gdzie nie ma teleporta jak odpalisz mapę i musisz też tak robić.

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Podaj inną grę gdzie nie ma teleporta jak odpalisz mapę i musisz też tak robić.

To jest taka pierdoła że nie ma opcji żebym taką grę zapamiętał , dziwne że tak cię to denerwuje , najwyżej przez to skończysz grę nie w 20 godzin tylko w 20 godzin i 150 sekund

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Grolshek napisał(a):

A ja pamiętam. BG3. Gra dekady. Wolność decydowania w jaki sposób i kim chcesz poprowadzić grę, z kim wejść w sojusz, czy zabić potwora czy się z nim dogadać. Nieprędko gra tej klasy powstanie :faja:

Chłop w dobre gry nie grał lub pisze tak przy każdej grze która zaczyna a potem zostawia. 

Opublikowano
5 minut temu, JeanPepin napisał(a):

To jest taka pierdoła że nie ma opcji żebym taką grę zapamiętał , dziwne że tak cię to denerwuje , najwyżej przez to skończysz grę nie w 20 godzin tylko w 20 godzin i 150 sekund

SupEr. Tylko ktoś może też tego nie zauważyć i pomyśli że nie ma tego w grze.

Opublikowano
W dniu 20.03.2026 o 20:04, userKAMIL napisał(a):

Ja już się w tym chyba gubię. 

Bo to jest pojebane (pardon my french). Okazuje się, że RR jest połączone z DLSS, więc skoro RR nie ma wersji 4.5 tylko 4.0 to automatyczne włączenie RR w grze downgrejduje nam DLSS również do 4.0. 

• Like 1
  • Upvote 3