Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zagadzam się w 100% 

Od dawna czy czułem tyle swobody w grze, nie mam pojecia jak oni to zrobili

Wychodzi na to ze ci wszyscy yutuberzy i recenzencji to qrna bambiki sie porobiły i przez nich sie wachalem nad zakupem gry, chore czasy

Edytowane przez AlienT
  • Like 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
29 minut temu, j4z napisał(a):

RR chyba tak, sprawdzę. W HDR od dawna nie gram. 

Można wiedzieć czemu nie grasz z HDR? Według mnie to jest najważniejsza funkcja graficzna, na PC stale używam. Mam LG OLED GX i G5, miałem C2 i na każdym z nich z HDR każda gra wygląda lepiej.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

10 minut temu, caleb59 napisał(a):

Jakie beta testy. Jesteście w stanie w końcu zrozumieć, że ta gra działa NORMALNIE od premiery? Na tle tałatajstwa w jakie do tej pory graliśmy rozumiem takie podejście ale tutaj na prawdę nie ma się do czego póki co przyczepić co by totalnie rozwalało rozgrywkę. Ja wiem, że to anomalia ale zważywszy na taką skalę otwartego świata moim zdaniem wykonali dobrą robotę.

To samo mialem pisać, jak juz nie ma do czego sie przyczepic to zawsze mozna prztyczka w nos grajacym dac i okreslic ich beta testerami. 

No bo zeby jak tak cieszyc sie mogli🤣

Wiadomo, za 1-2 lata napewno wyjda swietne mody, patche ale co z tego, tak to mozna i 10 lat czekac.

Wracajac do gry, alez ma magiczne momenty, wlasnie dotarlem w nocy do instytutu, cos pieknego. Uczucie odkrywania nieznanego I wyprawy samej w sobie w tym swiecie to najlepsze co moze byc w grach.

Przypomnialo mi sie tu Outward, on wlasnie czerpal z Goticzka ale poszedl w kierunku wyprawy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, caleb59 napisał(a):

Jakie beta testy. Jesteście w stanie w końcu zrozumieć, że ta gra działa NORMALNIE od premiery? Na tle tałatajstwa w jakie do tej pory graliśmy rozumiem takie podejście ale tutaj na prawdę nie ma się do czego póki co przyczepić co by totalnie rozwalało rozgrywkę. Ja wiem, że to anomalia ale zważywszy na taką skalę otwartego świata moim zdaniem wykonali dobrą robotę.

Mesjasz Gemingu!

Nie ma tu co za wiele tłumaczyć. Jednemu podejdzie jak Zelada, a innemu nie, jak Soulsy.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Pisałem, tu nie ma beta testów, oczywiście jak w każdej grze da się coś poprawić po premierze ale nie można nazwać tego beta testami, jak już to zagrać w produkt połatany, poprawiony o pewne aspekty QOL itp ale to nie znaczy, że gra jest w tragicznym stanie jak wiele innych gier było, a czasem nadal jest po premierze. Nie mam zamiaru bronić gry ale łapię za słówka, które tutaj nie pasują, jak wiele razy pisałem o beta testach jak innych kupowali a ja nie ale tam był ku temu powód. 

Aktualnie jestem na południu, gdzie polazłem zbadać "Szkarłatny koszmar" ale nie wiem jak ubić bossa, nic nie mogę mu zrobić, a do tego chmara przeciwników stoi i nawala z łuku, wchodzi na arenę z bossem, a jak wyjdę z niej to mam timer 30s na powrót. Pewnie musi być jakaś mechanika ale ciężko coś wykombinować, gdy z 10-20 w około bije nas i przy okazji boss, niektóre jego hity trafiają mnie na strzała, a mam 525HP.

• Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Rozwiń proszę dlaczego?

Ty tak na poważnie? 

Bo wiele gier tak wyglada z HDRem

Po prostu to nie jest srodowsko 10bit, dopółki microsoft nie zrobi tego jak z tranzycja 32bity na 64bit niegdys, to dalej bedzie wszystko przemieszane i glownie na 8bitach. 

53 minuty temu, j4z napisał(a):

RR chyba tak, sprawdzę. W HDR od dawna nie gram. 

Screenshot(2243).thumb.png.f9b8d210c0b3d110f11d4ca8cfe1e209.png
Tam w ogole wielkie ważki potrafią całe miasto zaatakowac. TEraz zobaczylem, i sa mega silne .Z rekonstrukcja promienie fajnie to wygaldalo jak Cienie rzucaly na budynek lataja w kolo

Screenshot(2241).thumb.png.01f761922d003f9440ee9163ebef498d.png
Screenshot(2236).thumb.png.f64a4c7f88c34c6cbb767e298fd31e0c.png

Screenshot(2226).thumb.png.cebc2da687fe95e375601a20fd519e36.png

Screenshot(2219).thumb.png.b60ba1698d6e419889c1e0de037aebf7.png

Screenshot(2214).thumb.png.569df3632d9cf8e2a7a9c39d79acb3e6.png

Screenshot(2218).thumb.png.a72d1113711aeddeeb02fc6b07d98912.png
Gdzie bym sie nie ruszyl to ta gra z rekonstrukcja promieni wyglada po prostu przepieknie

Screenshot (2235).png

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Reddzik napisał(a):

Aktualnie jestem na południu, gdzie polazłem zbadać "Szkarłatny koszmar" ale nie wiem jak ubić bossa, nic nie mogę mu zrobić, a do tego chmara przeciwników stoi i nawala z łuku, wchodzi na arenę z bossem, a jak wyjdę z niej to mam timer 30s na powrót. Pewnie musi być jakaś mechanika ale ciężko coś wykombinować, gdy z 10-20 w około bije nas i przy okazji boss, niektóre jego hity trafiają mnie na strzała, a mam 525HP.

Atakuj chmurke ta zielona moca uderzeniem pod prawa walka. Jak mu wymaksujesz stuna to padnie metal na ziemie i wtedy lej go.

Opublikowano
14 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Po prostu to nie jest srodowsko 10bit, dopółki microsoft nie zrobi tego jak z tranzycja 32bity na 64bit niegdys, to dalej bedzie wszystko przemieszane i glownie na 8bitach. 

Nie bardzo wiesz o czym o mówisz ;) Jeszcze bzdurne porównanie ;) 10bit daje tylko lepsze przejścia tonalne i brak bandingu nie ma stricte nic do implementacji HDR w grze.

HDR to złożony temat i nie dotyczy tylko gier. Brak dokładnych wytycznych i narzędzi do implementacji powoduje problem i każdy sobie rzepkę skrobię ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, tgolik napisał(a):

Przecież Requiem wygląda świetnie na tym filmiku.

Posluchaj co on sam mowi 2.15m w 8min tak samo mowi, że źle to wyglada...

W Crimsonie, HDR na PC jak ustawisz jest niezly. Szczegolnie o zmierzchu, ten ogien wyglada lepiej bardziej naturalnie itp. Sa plusy i minusy. 

34 minuty temu, sideband napisał(a):

10bit daje tylko lepsze przejścia tonalne i brak bandingu nie ma stricte nic do implementacji HDR w grze.

tylko...

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano

Niepotrzebnie się spłakaliście. Będą patche, już są, usprawnią UI, poprawią bolączki czy choroby wieku dziecięcego obecne w każdej nowej grze i to będzie tylko na plus. Piszę to bez emocji bo mimo, że uwielbiam sandboxy tak tutaj podchodzę z dużą rezerwą. Po prostu nie jestem targetem na trochę bezcelowy wieczny grind. Od mesjasza gamingu czyli takiego Elden Ring też się totalnie odbiłem, a wiem, że dla wielu to gra idealna.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Sheenek napisał(a):

Dokladnie, jak juz sie oswoisz to daje sporo radosci z samego gameplayu. A ja jeszcze dodam ze glowny watek nawet interesujacy, mimo ze nie jest epickim arcydzielem 

Jaki główny wątek. Tu nie ma żadnego ciągu przyczynowo skutkowego. Zadania dają z kapelusza.

Gampley i odkrywanie świata to jedyne co trzyma przy monitorze.

Opublikowano
7 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Mesjasz Gemingu!

🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻 

Screenshot_20260324_063636_SamsungBrowser.thumb.jpg.d50441fd0a6cae3ee1b98f7e7609f5a8.jpg

Jakim cudem nikt poza Tobą tego nie widzi? 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, znaFca napisał(a):

W trakcie premiery user score rośnie cały czas, zaczynając od 7.5.  Oceny recenezentów pomijam dla każdej gry. Wystarczy, że nie było lgbt i ktoś tam dał 0/10.

Sugerując się tym, to masz tu lepszą grę od tej średniawy. Ocena aż 82:

image.png.f832e864028d0efc5b97d743efa10575.png

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, znaFca napisał(a):

Ale nie widzi czego? Co mnie interesują opinie innych ludzi. Nie bawisz się tak samo dobrze jak ja w tej grze? Bardzo mi przykro.  🤷 Wyjdź może na rower i tam więcej przyjemności znajdziesz. 

38 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Screenshot_2026-03-24-06-43-11-12_a5f05134355d0c28d0e7113add1d3465.jpg

Na steam opinii po PL w takim stylu jest cała masa. 

• Like 1
Opublikowano

Jak ktoś dał ponad 300zł to niby jaka ta opinia ma być?

12 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ale nie widzi czego? Co mnie interesują opinie innych ludzi. Nie bawisz się tak samo dobrze jak ja w tej grze? Bardzo mi przykro.  🤷 Wyjdź może na rower i tam więcej przyjemności znajdziesz. 

Na steam opinii po PL w takim stylu jest cała masa. 

.

• Confused 2
Opublikowano
8 godzin temu, Sheenek napisał(a):

Wiadomo, za 1-2 lata napewno wyjda swietne mody, patche ale co z tego, tak to mozna i 10 lat czekac.

Tyle to nie, ale ten miesiąc poczekać to można bo już sporo połątają a w 2 jeszcze więcej. Lat nie trzeba czekać

Opublikowano (edytowane)

Z subiektywnymi opiniami zawsze jest problem, 

Jeden powie, że to najlepsza gra w która grał, a grał w swoim życiu w 3 różne i to tylko od UBISOFTU - inny wypunktuje problemy, porówna z mechanikami konkurencji i rzeczowo podsumuje.

Najbardziej oburzony będzie pierwszy kolega, że mu przyjemność z gry zabierają, go nie interesują opinie innych, szczególnie nie te, które są odmienne. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 Uwielbiam ten „argument” ze jak ktoś zapłacił to musi zachwalać. XD

Idąc Twoim tokiem rozumowania to tam 100% pozytywów powinno być. 
P.S. I co to jest 300zl? Tylko w tym kraju z dykty musisz tyrać 2 dni na grę wideo. Na zachodzie ludzie po 3-4h pracy mogą ją sobie kupić. 

Opublikowano
7 minut temu, userKAMIL napisał(a):

@ODIN85 Uwielbiam ten „argument” ze jak ktoś zapłacił to musi zachwalać. XD

Idąc Twoim tokiem rozumowania to tam 100% pozytywów powinno być. 

Jeśli produkt nie spełnia oczekiwań, osoba może usprawiedliwiać wybór „nie jest tak źle”, żeby uniknąć poczucia błędu to klasyczny efekt dysonansu. 

Śmiejesz się z czegoś co jest w każdej książce o psychologii?