Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, kaTus napisał(a):

Właśnie zauważyłem, że Crimson przeszedł od recek mieszanych do bardzo pozytywnych.

Ktoś dał już drugą szansę, po tym jak się odbił? :P U mnie na liczniku aktualnie 21h.

image.png.e9657f70fca462dc8cba10f9250eef2d.png

Najlepiej patrzeć na Total reviews (all languages), bo nie ogranicza się do jednego regionu. No i widać, że gra się rozkręca wśród graczy z ponad 15h aż 91% ocen jest pozytywnych.

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Różnica przy RR tylko na samych cieniach przy trawie jest naprawdę spora. Do tego w ruchu tam jest masakryczne smużenie obrazu przy wyłączonym.

Zrzutekranu2026-03-29160609.thumb.png.e959a6715d32b9572a8a009957ef3577.pngZrzutekranu2026-03-29160534.thumb.png.fd9e81d3dfbabd2c6052a78b5c6764ab.png

47 minut temu, Jaycob napisał(a):

No i widać, że gra się rozkręca wśród graczy z ponad 15h aż 91% ocen jest pozytywnych.

Zwracałem wczoraj na to uwagę i dla mnie jak już ktoś się kieruje recenzjami. To właśnie takimi a nie od Janków co po 30 minutach grę odinstalowali i gniot! 

1 godzinę temu, j4z napisał(a):

Teraz nie trzeba klikać dwa razy żeby zaczął szybko biedz. Wystarczy przytrzymać. 

A nie czasem, że teraz jak przytrzymasz to biegnie najszybciej? Wcześniej trzeba było naciskać cały czas. Jak dwa razy kliknąłeś to uruchamiała się ta druga prędkość a nie ostatnia. Tak mi się wydaje.

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

:hmm:

Screenshot_2026-03-29-17-31-26-01_a5f05134355d0c28d0e7113add1d3465.jpg

20 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Różnica przy RR tylko na samych cieniach przy trawie jest naprawdę spora. Do tego w ruchu tam jest masakryczne smużenie obrazu przy wyłączonym.

d

Zwracałem wczoraj na to uwagę i dla mnie jak już ktoś się kieruje recenzjami. To właśnie takimi a nie od Janków co po 30 minutach grę odinstalowali i gniot! 

A nie czasem, że teraz jak przytrzymasz to biegnie najszybciej? Wcześniej trzeba było naciskać cały czas. Jak dwa razy kliknąłeś to uruchamiała się ta druga prędkość a nie ostatnia. Tak mi się wydaje.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

Bez RR ta gra była niegrywalna (oczywiście chodzi o grafikę).  No i RR zżera wydajność, bo włączenie wymusza jakość oświetlenia - maximum. Teraz zmienili preset RR na E, co może powodować problemy. Przypominam, że RR działa tylko z DLSS 4.0 (jednym z objawów tego jest mniej ostry obraz), jego włączenie wymusza używanie starszych bibliotek, bo RR dla DLSS 4.5 nie istnieje.

No i przed ostatnim patchem DLSS RR się degradowało po dłuższym graniu.

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, j4z napisał(a):

No kurcze jak się wyłączy RR to ta gra brzydka jest. Na konsolach nie mają RR? 

Najgorsze jest to „smużenie” reszte bym przełknął bo jednak 120FPS podczas walki to jest coś pięknego. Tak mam około 70-80 no ale cos za coś. 🤷

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, userKAMIL napisał(a):

35 minut temu, userKAMIL napisał(a):

W życiu bym nie spędził tylu godzin w grze, w której się źle bawię. XD

Ej, no to w końcu kto ma rację - Janek co po 30 minutach odinstalowuje i mówi gra do dupy, czy Janek który gra prawie 50h i też mówi że gra do dupy? Jak gra krótko - to się nie liczy, ja grał długo - to po co grał. 

100.webp

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

Jeden porzuca drugi nie, ja tam "nie widzę" tych w.w wad o których wspominają te "negatywne opinie".

Gierka jest spoko, dawno tak się nie bawiłem. Każdy z nas jest "inny" i każdemu z nas coś innego się podoba, dlatego na przykład ja nawet nie zamierzam grywać w esportowe gierki, dla mnie mogą w ogóle nie istnieć. 

Opublikowano
18 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ej, no to w końcu kto ma rację - Janek co po 30 minutach odinstalowuje i mówi gra do dupy, czy Janek który gra prawie 50h i też mówi że gra do dupy? Jak gra krótko - to się nie liczy, ja grał długo - to po co grał. 

Bardzo spłycasz moją wypowiedz i doskonale o tym wiesz…

Bawić się w czymś 50-100h i ciągle narzekać a mimo to dalej grać. XD

Każdy oczywiście spędza swój czas jak chce. Ja tylko wspomniałem, że swojego bym w takiej ilości nie poswiecal na coś co ewidentnie mi przyjemności nie sprawia. 🤷

Opublikowano (edytowane)
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Co innego my gracze, a co innego recenzent, tester, który musi przez ten "ból" przejść by wystawić ocenę czy to negatywną czy pozytywną danemu produktowi.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Odechciało mi się grę odpalać przez te szumy. Czekam na poprawkę.

Napisz więcej? To jest to o czym ja wyżej pisałem? Grasz bez RR?

7 minut temu, Reddzik napisał(a):

obraz.png.018bdd39964c7deb05ecc07ed4dcf210.png

Nieźle i to single niemal 2 tyg po premierze. 
270K Nowe ip!

P.S. Ja niedawno odkryłem, że u czarownicy można wyciągać umiejętności z broni/zbroi i przekładać w inne. Niczym asety w diablo! Skala tego wszystkiego jest niespotykana przez ostatnie dekady w grach wideo. 

Opublikowano
14 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Bardzo spłycasz moją wypowiedz i doskonale o tym wiesz…

Każdy oczywiście spędza swój czas jak chce. Ja tylko wspomniałem, że swojego bym w takiej ilości nie poswiecal na coś co ewidentnie mi przyjemności nie sprawia. 🤷

50h robienia co się chce a robienie 50h fabuły i odczucia będą różne.

Ot cała tajemnica.

I to nie jest narzekanie tylko zwracanie uwagi na to co można poprawić lub dodać,przez co ktoś mimo tego gra dalej.