Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, TmK napisał(a):

Sama gra, jak się do tego podchodzi do tego jak do czegoś czym fsktucznie jest, czyli wiedźminowatym no mans sky z miliardem mechanik jest na prawdę fajna.

Screenshot-20260329-122133-Samsung-Inter

• Confused 1
Opublikowano
9 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

He? a w czym kłamali?

Opinie graczy mogą się pokrywać z reckami ale nie muszą.

Nie dziwne bylo to ze wszyscy pseudo  jutubo recenzenci mowią jednym glosem a gra i tak sama sie obroniła.

Jak taki  "gienek" mogl powiedzieć ze gra jest zajebista skoro " heniek" powiedzial ze nie

Opublikowano
24 minuty temu, zozolek napisał(a):

4h za mna, dobiłem do bossa w 3 rozdziale ale musze podkoksić postać :D

4 godziny? Ja wczoraj go ubiłem po 50 godzinach :E Mimo, że zadawał spory dmg ale szybko padł, rzucałem nim, ciachałem go aż się krew lała. Gdyby nie jego ukrywanie się, to padł by w kilka sekund.

Opublikowano
9 minut temu, AlienT napisał(a):

Nie dziwne bylo to ze wszyscy pseudo  jutubo recenzenci mowią jednym glosem a gra i tak sama sie obroniła.

Jak taki  "gienek" mogl powiedzieć ze gra jest zajebista skoro " heniek" powiedzial ze nie

Ale co się obroniła?

Fabuła tu praktycznie nie istnieje. Jest parę przebłysków.

Gra broni się świetem eksploracją i walką a o tym było w każdej recce.

Głównie za to kaźdy chwali bo nie doszli daleko a tam już pełno bzdetów które wpływają na negatywny odbiór gry.

Poczekaj może na opinie tych co całe przeszli.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ale co się obroniła?

Fabuła tu praktycznie nie istnieje. Jest parę przebłysków.

Gra broni się świetem eksploracją i walką a o tym było w każdej recce.

Głównie za to kaźdy chwali bo nie doszli daleko a tam już pełno bzdetów które wpływają na negatywny odbiór gry.

Poczekaj może na opinie tych co całe przeszli.

Najważniejsze aby się dobrze bawić grając. Jest tysiące gier z fabułą w  które nikt nie gra. I po co w tą gre grasz skoro ci sie nie podoba?

Edytowane przez AlienT
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, AlienT napisał(a):

Najważniejsze aby się dobrze bawić grając. Jest tysiące gier z fabułą w  które nikt nie gra. 

Niektórzy dobrze się bawią narzekając na gry, zapomnieli już jak to jest czerpać frajdę z grania, wymyślają coraz to bardziej wyśrubowane standardy, których niedługo żaden tytuł nie będzie spełniał.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DITMD napisał(a):

Niektórzy dobrze się bawią narzekając na gry, zapomnieli już jak to jest czerpać frajdę z grania, wymyślają coraz to bardziej wyśrubowane standardy, których niedługo żaden tytuł nie będzie spełniał.

Strzał w dziesiątke

Bo w tej grze woda jest za mokra i zupa za słona 

Edytowane przez AlienT
Opublikowano
14 minut temu, AlienT napisał(a):

Najważniejsze aby się dobrze bawić grając. Jest tysiące gier z fabułą w  które nikt nie gra. I po co w tą gre grasz skoro ci sie nie podoba?

Chyba napisałem czemu.

Mam tylko przez różowe okulary oceniać grę?

Opublikowano

Może i gra jest nastawiona na eksplorację. Co nie zmienia faktu, że z dobrą fabułą ta gra byłaby jeszcze bardziej kompletna ;) 

Po prostu był tu potencjał na jeszcze lepszą grę ale nie wykorzystali. Fabuła nie wyklucza mechanik i na odwrót.

A teraz przyznajcie się komu podoba się gra. Czy gdyby była lepsza fabuła to nie podobałaby się bardziej? ;) 

Mam w planie zagrać i coś czuję, że mi się spodoba. Ale już wiem, że pewnie będę kręcić nosem, że gra mogłaby być bardziej kompletna :)

Opublikowano

Mi się podoba, nie narzekam na grę, nie miałem żadnych oczekiwań, o grze mało co czytałem przed premierą, byłem bliski wzięcia kodu za 150zł ale potem odpuściłem... żeby dopiero przekonać się do gry na dzień przed premierą i wziąłem za 220zł... :sciana: - to tylko przez pryzmat tej różnicy, ale ona nijak ma się do tego jak gra jest świetna, jestem zadowolony, nie będę jej nazywać Mesjaszem jak nasz kolega ale gra ma coś w sobie, że trafiła w moje gusta. Dawno nie grałem w tego typu gry. 

Walka jest świetna, jeden z największych plusów w tej grze tuż obok całej tej sandboxowości o ile tak to można nazwać. Fabuła? ciężko powiedzieć, bo ja jeszcze jestem na początku, kończę wątki poboczne, teraz kończę wątek Rodu Serkisów, szukaliśmy złodzieja, który ich okradł z pieczęci. 

Przy okazji widzę, że co patch to jakieś zmiany w spolszczeniu, czyli jednak ktoś coś tam ingeruje w spolszczenie i zmienia.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, MaxaM napisał(a):

Może i gra jest nastawiona na eksplorację. Co nie zmienia faktu, że z dobrą fabułą ta gra byłaby jeszcze bardziej kompletna ;) 

Po prostu był tu potencjał na jeszcze lepszą grę ale nie wykorzystali. Fabuła nie wyklucza mechanik i na odwrót.

A teraz przyznajcie się komu podoba się gra. Czy gdyby była lepsza fabuła to nie podobałaby się bardziej? ;) 

Mam w planie zagrać i coś czuję, że mi się spodoba. Ale już wiem, że pewnie będę kręcić nosem, że gra mogłaby być bardziej kompletna :)

Pewnie ze z lepsza fabula byla by o niebo lepiej. Ale to tak ze wszystkim jest i bedzie ze da sie lepiej i innaczej.

Jak na pierwsza gre singlowa i tak stworzyli cos swietnego moim zdaniem.

Wracajac do gry i tego co pisalem o gubieniu sie w jakskinich/lokacjach ktore zwiedzilismy. To fakt nie ma znacznika na mapach ale mamy info w kodeksie i takie kropeczki pokazuja nam czy ja wyczyscilismy czy nie. Czyli system jest, moze trzeba im pisać prosty o naniesienie tego na mapie tez.

Opublikowano (edytowane)

Czy jestem mniej poważny od kogoś, kto patrzy na fabułę w grze? Ja od fabuły mam filmy. 

Nie każdy jest taki sam. 

A czy poważny jest człowiek, który odbił się od gry, bo nie mógł trafić w npc kamerą, żeby z nim zagadać?

PS to dzisiaj mi się pobierze ten patch, który psuję dlss?

Edytowane przez j4z
Opublikowano
13 minut temu, j4z napisał(a):

Czy jestem mniej poważny od kogoś, kto patrzy na fabułę w grze? Ja od fabuły mam filmy. 

Nie każdy jest taki sam. 

A czy poważny jest człowiek, który odbił się od gry, bo nie mógł trafić w npc kamerą, żeby z nim zagadać?

PS to dzisiaj mi się pobierze ten patch, który psuję dlss?

Trochę to głupie jak kupujesz grę i nawet jej nie kończysz. To lepiej już grać w multi.

Chociaż najlepsze są asy co kupują gry i nawet jej nie odpalają:E

Opublikowano (edytowane)

12h pykło, dopiero sie urządzam. Gierka wydaje sie mega, ale dalej babram sie z ustawieniami bo wiecznie cos mi nie halo xD

Macie jakis odpowiedni preset pod 5070ti ?
Używam dlss 4.5, quality, RR ON, MFGx3, HDR on
grafika wszystko kinowa. Wkurza mnie to masło na dalszych obiektach, dramat.
Tyle ze dlaa to juz wogole dramat przeostrzone i chaotyczne.

Zauwazylem ze jakosc modeli niska jest bardziej ostra od kinowa i wg mnie poprawia obraz

1 zdj model niski, 2 zdj model kinowa

model niskie.jpg

model kinowa.jpg

Edytowane przez burn