Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ach te dialogi i ten wylewny Kliff. :E Serio, nie widziałem jeszcze tak smętnego, głównego bohatera. Sam aktor podkładający głos wspomina, że praca nad tą grą była... skomplikowana.

Still, if you wanted an on-the-record account of how disorganized it was, Alec Newman, the actor who plays the game’s protagonist, Kliff, says his five-year recording process was also affected by a lack of direction and an everchanging plot.

https://kotaku.com/crimson-desert-kliff-voice-actor-alec-newman-interview-2000683151

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
Opublikowano

Wydaje Ci się. 

Balans zły, setki przecinków pokonałem jedynym guzikiem na strzała, a boss ściana. Sprawdzę czy mogę wyzerować punkty i trzeba siąść chyba porządnie do tej postaci. 

Opublikowano

Na razie inwestuję standardowo w staminę oraz punkty życia i jak dotąd zdaje to egzamin. Brakuje mi jednak ciekawszych skilli, bo samo machanie "szabelką" robi się trochę nudne. No i okienko na parowanie jest tutaj bardzo hojne. 

Opublikowano

Ciekawsze skille poza drzewkiem to te skille dodawane do socketu, nic więcej "ciekawego" nie ma. Trzeba trochu pograć, niedawno wróciłem do domu, od 6 na nogach, trzeba trochu powybijać bandytów w Crimsonie, bo nie mogą tak bezczynnie rabować co popadnie, tylko ja mogę!:E

Widziałem info o zmianach jakie mają wprowadzić, no no robi się coraz ciekawiej w gierce :thumbup:

Opublikowano

Ogólnie przez rozwijanie skilli rozwija się pasywki, którymi poszerzamy możliwości głównych skilli. Skille w socketach ze specjalnych broni, to co innego. Mamy też skille z elementami- czerwone drzewko. Ja póki co nie mam odkrytego żadnego tego typu skilla. Tu trzeba odkrywać otchłań.

Opublikowano

Reed Devil padł. Całkiem przyjemne starcie w tej wysokiej trawie. Czy ten boss naprawdę potrzebował nerfa? Nie był taki trudny. Większą trudność sprawiły mi moby, które cały czas się respiły, a ja je atakowałem, zamiast biec przed siebie. :E 

Opublikowano (edytowane)

nie kumam fenomenu tej gry :D chyba jestem za stary %-) robiłem 3 podejścia po godzince i ziewki trochę :krejzol: . Oglądając gej(m)pleje pomyślałem że całkiem fajna gierka , ale totalnie mi nie podeszła :D .Wygląda mega dobrze , liście za szybko fruwają na niewidzialnym wietrze ;)

Zasiadłem na dobre do f4 i zniknąłem na pół dnia :uklon:

Edytowane przez PepePanDziobak
Opublikowano (edytowane)

Zdobyłem płaszcz mrozu (masakryczna ilość zagadek) i mam dostęp do żywiołu mrozu. Mogę teraz takie mroźne pole siłowe na siebie nakładać i każdy kto mnie atakuje zamarza i wybucha. XD Mega to wygląda! 

Na dziś mi wystarczy. Zadania obozowe zostało mi już tylko jedno z 38. Zaraz pęknie mi te sto godzin i przygoda genialna! Niesamowite, że ja dalej w tej pierwszej lokacji jestem. 

Crimson Desert 10.04.2026 21_08_05.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
47 minut temu, PepePanDziobak napisał(a):

nie kumam fenomenu tej gry :D chyba jestem za stary %-) robiłem 3 podejścia po godzince i ziewki trochę :krejzol: . Oglądając gej(m)pleje pomyślałem że całkiem fajna gierka , ale totalnie mi nie podeszła :D .Wygląda mega dobrze , liście za szybko fruwają na niewidzialnym wietrze ;)

Zasiadłem na dobre do f4 i zniknąłem na pół dnia :uklon:

ale F4 jako fallout 4 ? :E

Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Reed Devil padł. Całkiem przyjemne starcie w tej wysokiej trawie. Czy ten boss naprawdę potrzebował nerfa? Nie był taki trudny. Większą trudność sprawiły mi moby, które cały czas się respiły, a ja je atakowałem, zamiast biec przed siebie. :E 

A wystarczyło rozwalać po drodze totemy i problem z głowy.

• Upvote 1
Opublikowano

"Rozbudowa obozu” w wątku głównym? Kto to w ogóle projektował? Czuć naleciałości z MMO.

Teraz, caleb59 napisał(a):

A wystarczyło rozwalać po drodze totemy i problem z głowy.

Może, olałem ich po pewnym czasie i pobiegłem dalej. 

Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka: mapa nie jest aż tak duża. Jest nawet mniejsza niż się spodziewałem. Np. taki W3, AC Blag flag, AC Odyssey mają mapę w przeliczeniu na m2 o około 10-15% większą. Oczywiście sama powierzchnia to nie wszystko, znaczenie ma szybkość i sposób poruszania się postaci, wypełnienie świata itd. Mimo wszystko udało im się sprzedać marketingowo, że jest ogromna i nieporównywalna z innymi tytułami, co nie jest do końca prawdą.

Po 50h już trochę hype przeszedł. Ruszyłem z głównym wątkiem mocniej i poprawy nie widać - głównie w dialogach :D mogli dać AI wymyśleć już coś. Takie 8/10, gdzie oczko odejmuje za fabułę - na dłuższą metę gra ma wciągać fabularnie aby zatrzymać na 100+ godzin (np. takie RDR2). Tutaj tego brak. 

Edytowane przez Fatality