Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Jaycob napisał(a):

"Rozbudowa obozu” w wątku głównym? Kto to w ogóle projektował? Czuć naleciałości z MMO.

Takich naleciałości w questach jest sporo. Robiłem dziś wątek jednego z domów, polegający na zbadaniu tajemniczej budowli, która pojawiła się niedaleko miasta. Udałem się na miejsce, pogadałem ze zwiadowcami, którzy stwierdzili, że boją się do niej zbliżać. Okej, może być ciekawie. Zmierzam więc w kierunku obiektu, o jest punkt szybkiej podróży po drodze. Spoko, przyda się. Wait.... to jest ten tajemniczy obiekt. xD Rozmowa z baronem po "oddaniu" zadania - groźne? Nie, to ruiny jakiegoś starożytnego gówna. Aaa, git, masz kasę i spieprzaj (werble). Większość zadań tak tutaj wygląda.

Na szczęście dużo, dużo lepiej wypadają chociażby questy wymagające rozwiązania łamigłówki. Operowanie blokami aksjomatem, obracanie kołowrotów za pomocą miecza spalanie pnączy, płyty naciskowe - nie jest to nic przesadnie skomplikowanego, ale pamiętając jak to wyglądało chociażby w DA: Veilguard ("zagadki" na poziomie dwulatka), tutaj widać znacznie więcej włożonej pracy. 

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Na razie inwestuję standardowo w staminę oraz punkty życia i jak dotąd zdaje to egzamin. Brakuje mi jednak ciekawszych skilli, bo samo machanie "szabelką" robi się trochę nudne. No i okienko na parowanie jest tutaj bardzo hojne. 

Rozwiń życie staminę i ducha do minimum 7 poziomu żebyś potem nie płakał;)

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, samsung70 napisał(a):

jest i wróźbita nachuchos :D największy fan gry <3 

Ty w ogóle probowaleś tą gierkę? 

Wskakuje na chwilę w przerwach pomiędzy przesyłkami. Po czyszczeniu komina lasce byłem teraz w kamieniołomie walić kilofem w Rude dla jakiegoś ogra. :P

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
17 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Oni tą grę robią od początku? 🤔 

To chyba bardzo dobrze. Moja decyzja o zagraniu po skończeniu gry przez autorów była trafna, fajnie że wsłuchują się w głos graczy i poprawiają co mogą.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Ten kamieniołom powinienem sam czyścić? Jest tam z setka żołnierzy i jeszcze boss na końcu. 

Rozwalaj budynki to bedzie szybciej. Ale fakt, czasem to zabawa jak z kosiarka na kilku arach trawnika.

Opublikowano

Już wyczyściłem, 20 min mi to zajęło. :D Myślałem, że ci uwięzieni żołnierze mi jakoś pomogą później, jak ich uwolnię, ale nie - stali i się przyglądali. 
Wyciągnąłem ten relikt żurawiem i wpadłem do środka. Były tam tylko trzy piguły wskrzeszające i jakieś działko, które mnie namierzało. Powinienem coś jeszcze tam znaleźć?

Opublikowano

Ta gra nie tłumaczy swoich własnych mechanik, które, wybaczcie, ale są trochę MMO-upośledzone, na mapie masz trochę czerwonych budynków i wyświetla się lista celów do odbicia (nie ma ich w opisie misji) i chyba, ale to tylko moje przypuszczenia, jak zniszczysz taki budynek z dziwnym znaczkiem, który się wyświetla pod sufitem, to chyba zalicza to jako wyzwolony teren, ale nie jestem pewien, bo właśnie odbijałem zamek i tam jest tych czerwonych budynków chyba kilkanaście.

• Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ten kamieniołom powinienem sam czyścić? Jest tam z setka żołnierzy i jeszcze boss na końcu. 

Gdzie był ten boss? Żadnego tam nie było jak ubiłem wszystkich.

1 minutę temu, Ryszawy napisał(a):

Ta gra nie tłumaczy swoich własnych mechanik, które, wybaczcie, ale są trochę MMO-upośledzone, na mapie masz trochę czerwonych budynków i wyświetla się lista celów do odbicia (nie ma ich w opisie misji) i chyba, ale to tylko moje przypuszczenia, jak zniszczysz taki budynek z dziwnym znaczkiem, który się wyświetla pod sufitem, to chyba zalicza to jako wyzwolony teren, ale nie jestem pewien, bo właśnie odbijałem zamek i tam jest tych czerwonych budynków chyba kilkanaście.

Jak się odpali filmik to znaczy że odbiłeś.

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Gdzie był ten boss? Żadnego tam nie było jak ubiłem wszystkich.

Jak wpierw zrobisz 100% to i tak czeka na Ciebie ten boss co dropi świder, a jak wpierw pójdziesz na niego to potem trzeba wyczyścić kamieniołom. 

Opublikowano

Widzisz filmik to znaczy, że odbiłeś cały kamieniołom. Ale można wypełniać też te cele misji, sprawdziłem na jakimś obozie, niszczyłem budynki ze znaczkami, na mapie teren robił się biały i znikało zadanie z tych, które wyświetlają się na ekranie.

Boss był za bramą, którą trzeba było podnieść

Opublikowano

1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Jak wpierw zrobisz 100% to i tak czeka na Ciebie ten boss co dropi świder, a jak wpierw pójdziesz na niego to potem trzeba wyczyścić kamieniołom. 

Nie musiałeś robić 100%, zabiłem go jak zostało 60% ludzi. 

Opublikowano

Ja najpierw zakradłem się do kamieniołomu i od razu wpadłem na tego wariata z Bioshocka LOL. Teraz mam możliwość oczyszczenia kamieniołomu, ale na razie odpuściłem, jak zobaczyłem ilu ich tam jest :E

Opublikowano (edytowane)

Ok, misja z wyzwalaniem zamku była fajna i u mnie trwała chyba z cztery growe dni. Wali MMO, że aż oczy zaczynają łzawić.

Tam pod koniec jest taki fragment z szukaniem tych specjalnych broni, u mnie wypadło to w nocy i było mega klimatyczne, ogień, wszędzie płonące zgliszcza, fruwające iskry a ty latasz po tych polach tłukąc setki przeciwników właściwie nic nie widząc bo noc ciemna, wszędzie jakieś dymy i płomienie. To było "cool".

Tylko w tej grze nie wiesz co jest bugiem a co specjalnym feature" :hihot: Bo jak pisałem już kilka razy, gra ma w du..ie tłumaczenie czegokolwiek. Tam było kilkanaście tych czerwonych budynków do odbicia i ja leciałem bez wydziwiania, wszystko po kolei jak gra chciała. I niektóre robiły się białe, a inne pozostawały czerwone. Polazłem nawet specjalnie do latarni, która nigdzie nie była wspomniana, z cyklu idź tam i odbij, mimo, że stały tam armaty i ostrzeliwały pole bitwy z góry. Wytłukłem tam wszystkich i miejscówka dalej była czerwona.

Nie mam też pojęcia o co chodzi z tą listą celów do odbicia, która wyświetla się na ekranie. Jak już wyzwolisz taką miejscówkę to co? Mniej wrogów wałęsa się po polu bitwy? Nic do cholery nie wiadomo.
Polazłem nawet do kilku czerwonych miejsc i wszędzie byli już "nasi", stali wiwatując a znaczek miejsca dalej czerwony. Panie, co jest grane???

Do tego włączyły mi się po drodze dwie animacje, że jeden z moich towarzyszy przybywa na pole bitwy mnie wspomóc. No i co? No i nic, zaciukał kilku wrogów i stał w miejscu bez możliwości żądnej interakcji z nim. Czy to jest jakaś tajna mechanika gry? Wystarczyło nacisnąć trzy razy F3  a potem spację? Co to do cholery było?

Do tego, ten czerwony znaczek na mapie, w obrębie którego mieliśmy szukać tych specjalnych broni, był na tej mapie dalej, nawet po zaliczeniu tego zadania przez grę.

Nic nie kumam. Wygląda mi to jak jakieś pozostałości po MMO, którym ta gra miała być w pewnym momencie a których nie chciał się nikomu wykasować.

Ale wracając do uroków grania w CD. Warto trzymać trochę pszczół w zapasie:

Jak tam po nowej aktualizacji?

Bo widzę, że zrobili poprawki, które od razu usunęli.

No, nareszcie:

"Ulepszono mapę świata i minimapę, tak aby ikony skrzyń ze zdobytymi już skarbami były wyświetlane w inny sposób.

Ulepszono mapę świata, tak aby odwiedzone i nieodwiedzone jaskinie były wyświetlane innymi ikonami.

Ulepszono mapę świata, tak aby przywrócone i nieprzywrócone lokalizacje Otchłani były wyświetlane różnymi ikonami."

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano

Ale molocha stworzyli.  Patrzę na osiągnięcia na Steamie i główny wątek ukończyło zaledwie 2% graczy. A minęły już przecież trzy tygodnie od premiery. :D Niektóre wyzwania nie mają nawet ułamka procenta. :E  

• Haha 1