Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

tak jak ktoryś kolega tam sugerował. 

To nie była typowa sugestia ale moje ustawienie, nie tylko ustawia sztywny fps ale tak samo obniżyło pobór jak i temperaturę grafiki, ten silnik od pierwszej części ciśnie po gpu. 

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 godzin temu, PaVLo napisał(a):

No udało się ustabilizować grę, winna opcja nazywa się:

DyingLightGame_TheBeast_x64_rwdi_2025_09_26_16_44_08_849.thumb.jpg.5211aba0c4f57b7654002c229c4d6201.jpg

Gra ładnie dociska teraz GPU, ponad 320W w 4K Max (LOD 200) i nie widzę żadnych spadków poniżej 60fps (mam blokadę) :yuppie:

Ta opcja powinna nazywać się "Dodaj lagi i stuttering" :Crash:

A jak ktoś chce aby mu z automatu pomijało intra, to do parametru startu warto dodać (tutaj Steam):

-nologos

Zrzutekranu2025-09-26172237.png.1bd2d8fd61f8401e2c605e19cb607107.png

no chodzi o reflex, bylo przecież o tym kilka razy, swoją droga słabo, ze nie da się FG uruchomić bez tego reflex, a może da się?

Opublikowano

U mnie FG w Indianie i tutaj powoduje "pływanie obrazu za celownikiem", więc staram się nie używać tego wspomagacza jak nie muszę.

Zdaje się, że najnowszy dlss 310.4.0 bardziej dociska GPU w tej grze :hmm:

Opublikowano
4 godziny temu, PaVLo napisał(a):

U mnie FG w Indianie i tutaj powoduje "pływanie obrazu za celownikiem", więc staram się nie używać tego wspomagacza jak nie muszę.

Zdaje się, że najnowszy dlss 310.4.0 bardziej dociska GPU w tej grze :hmm:

Masz włączoną jakąś blokadę fps ? Bo celownik nie pływa w Indianie , więc albo masz coś zwalone albo masz ogranicznik klatek który może powodować kosmicznego laga.

Dlatego w riva tuner trzeba reflex włączyć do FG. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Masz włączoną jakąś blokadę fps ? 

Vsync i G-sync w panelu nvidia, a w grach  wyłączam, ale jak się da to ustawiam na stałe 60fps pod monitor. W tej grze się nie da, to tylko w panelu nV mam synchronizację i tyle. 

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Vsync i G-sync w panelu nvidia, a w grach  wyłączam, ale jak się da to ustawiam na stałe 60fps pod monitor. W tej grze się nie da, to tylko w panelu nV mam synchronizację i tyle. 

Lock 60 fps to stanowczo za mało dla FG. FG stosuje się przy 120 fps.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

ja     tam  na  oko  zawsze ustawiam, nigdy nie wiem czy coś jest przestrzelone, zawsze gram  z nadzieją, że ustawiłem tak jak powinno, z tym, że to jak powinno to przecież jest kwestia individualna bo jeden woli jaśniej drugi  woli  ciemniej,  jeden   chce  mieć  wszystko jasne i  widoczne a  drugi będzie wolał nic nie widzieć, więc nie do końca rozumiem idei tych filmów. 

Opublikowano (edytowane)

HDR to nie jest zwykły suwak jasności czy kontrastu.

Gra została zakodowana tak żeby np. słońce miało 1000 nitów, a czarna dziura 0,001 nita, więc celem kalibracji HDR nie jest „żeby było jak ci pasuje”, tylko żeby twój ekran pokazał to, co autor zapisał w sygnale. 

Druga sprawa jest taka, że nie każdy wyświetlacz jest w stanie pokazać pełen zakres HDR (dlatego OLED to podstawa) i nie każda gra ma dobrze zaimplementowany HDR.

Co do HDR w DL: Beast jest naprawdę dobrze wdrożony. Czekam tylko na RT.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano
54 minuty temu, panicz patryk napisał(a):

Hej. Przymierzam się do zakupu gry dla siebie i syna. Syn jeszcze młody i nie chciałbym aby patrzył na tortury lub zabijanie ludzi przez innych ludzi, Czy takie sceny są w przerywnikach filmowych?  

Są, na pewno na końcu. Wcześniej chyba nie, ale tego nie pamiętam na 100%. W każdym razie podczas rozgrywki tłucze się nie tylko zombiaki, ale ludzi także %-)

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, panicz patryk napisał(a):

Hej. Przymierzam się do zakupu gry dla siebie i syna. Syn jeszcze młody i nie chciałbym aby patrzył na tortury lub zabijanie ludzi przez innych ludzi, Czy takie sceny są w przerywnikach filmowych?  

Takie sceny są na porządku dziennym :D

DyingLightGame_TheBeast_x64_rwdi_2025_09_29_15_30_12_757a.thumb.jpg.ab6442f1528b62b42747220baaa3e8a3.jpg

DyingLightGame_TheBeast_x64_rwdi_2025_09_28_22_01_33_268.thumb.jpg.af97c73bf19a7db3b27a1350485123e6.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, panicz patryk napisał(a):

Dopiero w ostatniej misji a młody i tak tam nie dojdzie.

Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Dopiero w ostatniej misji a młody i tak tam nie dojdzie.

Jak się bandytę dobrze maczetą sieknie, to łeb odpadnie podczas normalnej rozgrywki :) Brutalności przez całą grę jest dużo.