Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Well, do połowy lat 90-tych można było łatwo dostać mieszkanie z przydziału. Nieco dłużej w niektórych zawodach (a niektóre zapewniają to i dziś, np. Lasy państwowe). 
A później w latach 2000 PiS wymyślił uwłaszczenie się na majątku narodowym i spółdzielczym, więc w sumie za 2 wypłaty dostawałeś mieszkanie, które później młodsze pokolenie musiało kupić na kredyt. 

Tak, tylko że to dotyczyło moich rodziców a nie mojego pokolenia, więc finalnie moje dziecko ewentualnie wnuk będzie mogło mieć lokum po moich rodzicach co finalnie daje lepszy start młodemu pokoleniu niż naszemu.

Nadużycia były, są i będą ot taka nasza natura :)

No i dochodzi jeszcze tylko wschodnie obchodzenie regulacji w celu przejęcie mieszkań - jak to Batyr/Nawrocki zrobił. 

Nic w tym artykule nie świadczy o tym, że mają łatwiej niż poprzednie pokolenia ;) 

Jaka? 

Chodziło mi, że niby takie "przegrywy" ale lepiej sobie radzą niż starsze roczniki.

Emerytury będą reformowane. Nie ma innej opcji :) 

A no nie ma, chyba że ten problem na masową skalę rozwiąże większy konflikt zbrojny...

Najbardziej bawi mnie, że ta nasza prawica chce mieć "trad-wife", a jak takie kandydatki na trad-wife mówią "mój mąż musi zarabiać sumę X zł, żeby utrzymać mnie, dom i dzieci" to się oburzają :E 

Idealne podsumowanie tylko wywalił bym "prawicę" ponieważ to dotyczy wszystkich.

Podstawa, to jak chcesz mieć lepiej skup się na podniesieniu własnych atutów lub ich ekspozycji.

Edytowane przez Paarthurnax
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Paarthurnax napisał(a):

Tak, tylko że to dotyczyło moich rodziców a nie mojego pokolenia, więc finalnie moje dziecko ewentualnie wnuk będzie mogło mieć lokum po moich rodzicach co finalnie daje lepszy start młodemu pokoleniu niż naszemu.

No, a masz zamiar umrzeć jak dziecko skończy 18 lat? Bo ja tak nie za bardzo. :E 

Nie, lepszy start byłby gdyby dostali lokum na wynajem komunalny na czas własnego startu. Czy to będzie 5-10 czy 15 albo 20 lat. A potem mogą odziedziczyć coś albo kupić. Albo wybudować. To były dobry start. 

Nadużycia były, są i będą ot taka nasza natura :)

Ale trzeba z nimi walczyć, a nie nagradzać fotelem PRezydenta :E 

Chodziło mi, że niby takie "przegrywy" ale lepiej sobie radzą niż starsze roczniki.

Ale to nie wynika z tego badania. :) 

Z tego badania wynika, że aktualna młodzież ma mniej długów od aktualnych starszych roczników, a nie od starszych roczników, gdy te były w wieku tej młodzieży :) 

A no nie ma, chyba że ten problem na masową skalę rozwiąże większy konflikt zbrojny...

A to nie macie zamiaru uciekać? Zetka pewnie ucieknie ;) 

Idealne podsumowanie tylko wywalił bym "prawicę" ponieważ to dotyczy wszystkich.

Podstawa, to jak chcesz mieć lepiej skup się na podniesieniu własnych atutów lub ich ekspozycji.

Ja bym nie wywalał, bo jednak na kobiety najbardziej narzeka ta nasza zafajdana prawica :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Caly sek w tym, ze kobiety ktore maja predyspozycje (focus na dom/rodzine i realizacja na tym gruncie) tak nie mowia. To wychodzi w praniu.
Triggeruja ksiezniczki, ktore nie maja tych predyspozycji a chca X pln 'na tipsy'. Bylem na kilkunastu randkach z takimi paniami, nawet raz mi zarzucono czemu nie przyszedlem z kwiatami! na 1 spotkanie. 

Nie moge pisac za wszystkich obviously, ale mnie nie oburza fakt, ze kobiety ktore serio chca skupic sie na wychowaniu dzieci i budowaniu miru domowego maja swiadomosc tego, ze potrzeba do tego srodkow. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Caly sek w tym, ze kobiety ktore maja predyspozycje (focus na dom/rodzine i realizacja na tym gruncie) tak nie mowia. To wychodzi w praniu.
Triggeruja ksiezniczki, ktore nie maja tych predyspozycji a chca X pln 'na tipsy'. Bylem na kilkunastu randkach z takimi paniami, nawet raz mi zarzucono czemu nie przyszedlem z kwiatami! na 1 spotkanie. 

To czemu takie wybierasz? :) 
Czyżbyś uległ presji social mediów i zapomniał jak wygląda trad wide/szara myszka dla Anonka? :E 

12 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Nie moge pisac za wszystkich obviously, ale mnie nie oburza fakt, ze kobiety ktore serio chca skupic sie na wychowaniu dzieci i budowaniu miru domowego maja swiadomosc tego, ze potrzeba do tego srodkow. 

A mnie oburza fakt, że właśnie Ci, którzy chcą trad-wife nie chcą być trad-supporting hubby, tylko chcieliby też ,żeby kobieta sama pracowała i zarabiała na wydatki 50/50 :) 

Opublikowano

*wybieralem

Poza tym kobiety potrafią zachowywać sie zupełnie inaczej w kontaktach koleżeńskich, a zupełnie inaczej jak wchodzi sie w dynamikę relacji. Trzeba wetować w dzisiejszych czasach.

W związku od paru lat zarabiam 100%, no 800+ jest na moją ;) nigdy nie poprosiła mnie o kase

Opublikowano
5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

*wybieralem

Poza tym kobiety potrafią zachowywać sie zupełnie inaczej w kontaktach koleżeńskich, a zupełnie inaczej jak wchodzi sie w dynamikę relacji. Trzeba wetować w dzisiejszych czasach.

No, trzeba. :) 

Nikt nie mówi, że nie.

5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

W związku od paru lat zarabiam 100%, no 800+ jest na moją ;) nigdy nie poprosiła mnie o kase

:thumbup:

U mnie podobnie, bo moja zarabia jakieś grosze :) 

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Gość sugeruje, że kobiety lubią być bite przez partnerów, wg mnie jest ludzkim odpadem. 

Zacytuj, bo nie chce mi się tego szukać.

Natomiast moje zdanie jest takie, że one nie tyle lubią, co prędzej podejmą ryzyko wyłapania na twarz wybierając łobuza (mniejsza o przesłanki dla których to robią) niż miałyby wybrać grzeczniutkiego nieceguya, który prędzej będzie moczył palucha w kałuży własnej śliny niż podniesie rękaw na kobietę kiery ta go zawiedzie.

• Upvote 1
Opublikowano

Rodzice, social media, toksyczne otoczenie. To nie jest 0-1. Ale na koncu lancucha to one nogi rozlozyly. 
Jedyna nadzieja w ich szczesliwym jutrze jest taka, ze faceci tez przestana siebie szanowac i wiazac sie z takimi (przyszlymi) kobietami. Ale w sumie, po przebiegu 20+ do 20 lat to statystycznie nie bedzie mozliwe, zeby one stworzyly szczesliwy, dlugi zwiazek. Ostatnie pokolenie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, huudyy napisał(a):

Co to w ogóle za zrzucanie winy na jedną stronę? :E

"Rodzice, social media, toksyczne otoczenie. To nie jest 0-1."

Ja wiem, ze ciezko jest pisac bez swojej narzuconej narracji, ale to chociaz moze czytaj? Buzka.
Zreszta, nie bardzo interesuje mnie tutaj wina. Konsekwencje dotkna tylko i wylacznie > 33 panie, nikogo z 242 panow (i dwie laski napisaly, ze przestaly liczyc...).

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

Im dalej wchodzę głębiej w ten wątek, tym co raz bardziej mam wrażenie, że na bank mamy tu jednego typowego przedstawiciela popularnego wykopowego #przegryw. 

Coś napisałbym, co zgorzkniałe osóbki z wyżej wymienionej społeczności piszą do osób, które tam wchodzą i piszą coś bardziej zdroworozsądkowo, odmiennie od twierdzeń inceli, lecz jeszcze powstrzymam się.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, oldfashioned napisał(a):

"Rodzice, social media, toksyczne otoczenie. To nie jest 0-1."

Ja wiem, ze ciezko jest pisac bez swojej narzuconej narracji, ale to chociaz moze czytaj? Buzka.

ale jakiej narzuconej narracji? To Ty sprowadzasz to do kobiet, które rozłożyły nogi, a czemu nie do typów, co je peklują? :E

15 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Konsekwencje dotkna tylko i wylacznie > 33 panie

Jakie konsekwencje? Bo jedyne jakie w tym wypadku były, to że grupa przegrywów wypisywała do ich rodzin jakie głupie córki/siostry/kuzynki mają. A że się chwalą publicznie przebiegiem? No cóż, głupich nie sieją...

6 minut temu, Spl97 napisał(a):

Im dalej wchodzę głębiej w ten wątek, tym co raz bardziej mam wrażenie, że na bank mamy tu jednego typowego przedstawiciela popularnego wykopowego #przegryw. 

tylko jednego? :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Bo typ co chce 'peklowac', nie 'popekluje' bez kobiety ktora mu rozlozy nogi. 
Kobieta natomiast jak juz rozlozy te nogi, to cyferki sie same nabijaja. Nawet nie musi typowi rozlozyc, otwarcie pisza, ze z kobietami tez sypiaja.

Uwazasz, ze takie 'bogactwo seksualne' w tym wieku nie ma konsekwencji dla psychiki tych mlodych dziewczyn? 
Z drugiej strony, czemu glupie bo sie chwala przebiegiem? Przeciez probujesz tutaj zainsynuowac ze to jest normalne. To co w tym glupiego? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Laska, która chce się puścić, nie zrobi tego jeśli nie będzie miała chętnego.

W dalszym ciągu nie rozumiem co za awangardową logikę tutaj uprawiasz.

Uwazasz, ze takie 'bogactwo seksualne' w tym wieku nie ma konsekwencji dla psychiki tych mlodych dziewczyn? 

Nigdzie tego nie twierdziłem.

Z drugiej strony, czemu glupie bo sie chwala przebiegiem?

Bo uważam, że ta sfera naszego życia powinna być bardziej ukryta, niż shitpostowanie na socjalach pod swoimi danymi.

Przeciez probujesz tutaj zainsynuowac ze to jest normalne.

Ani razu nie próbowałem, to ty mi wmawiasz jakąś narrację. Przeraża mnie, że tak jednostronnie próbujesz/cie zwalić winę na kobiety za upadek obyczajowości, kiedy do tanga trzeba dwojga.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

To Ci wczesniej napisalem, ze problem nie jest 0-1 i winy w ogole nie upatrywalbym w 17 latce czy 17 latku ktorzy sie bzykaja. Problemem sa rodzice, otoczenie, 'dostep do informacji'. Konsekwencje natomiast poniesie ta 17latka, bo spolecznie nadal gorzej jest byc 'latwa', niz 'badboyem'. Ba, na tych 'badboyow' same mlode laski leca. Rozumiem ze fizycznie potrzeba do tego zgody dwoch stron, no ale niemilosiernie wiecej soba musi reprezentowac facet, zeby w ogole byl brany pod uwage przez kobiete.

5 minut temu, huudyy napisał(a):

Laska, która chce się puścić, nie zrobi tego jeśli nie będzie miała chętnego.

Nie istnieje sytuacja w ktorej CHETNA laska nie znajduje delikwenta, bo 100% delikwentow jest chetnych %-) kwestia tylko czy chetnych na ta konkretna panne. No ale zawsze sie jakis desperat znajdzie. Piszesz to tak jakby 100 facetom bylo sie tak latwo przespac z 100 kobiet, co 100 kobiet z 100 facetow. No niestety tak swiat nie dziala. 

Opublikowano
57 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Rodzice, social media, toksyczne otoczenie. To nie jest 0-1. Ale na koncu lancucha to one nogi rozlozyly. 
Jedyna nadzieja w ich szczesliwym jutrze jest taka, ze faceci tez przestana siebie szanowac i wiazac sie z takimi (przyszlymi) kobietami. Ale w sumie, po przebiegu 20+ do 20 lat to statystycznie nie bedzie mozliwe, zeby one stworzyly szczesliwy, dlugi zwiazek. Ostatnie pokolenie. 

Faceci się szanują? 

Obejrzyj obrazki, które wcześniej wkleiłem. Myślałem, że pismem obrazkowym to zrozumiecie :E 

33 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Baba co chce być "peklowana" nie będzie peklowana bez chłopa, który będzie peklował. 

33 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

A dla młodych facetów? Ostatnio ktoś tu wrzucał, ze dla nich romantyczny wieczór to kolacja + hotel. Społeczeństwo się zmieniło, dla nich to nei problem. Problem jest dla starych dziadów, którzy już się z dwudziestkami nie umawiają, czyli dla nas :) 

Opublikowano

Białorycerstwa i cuckoldstwa nie obrzydza, że laska bezpruderyjnie opowiada przed kamerami, że po pięciu minutach idzie się peklować z pierwszym lepszym murzynem 

Białorycerstwa i cuckoldstwa nie obrzydza, że laska opowiada, że spotkała się już z ponad setką facetów, wtrącając anegdotkę, że dała dupy któremuś tam przez przypadek bo zamiast do baru poszli do jego mieszkania

Białorycerstwa i cuckoldstwa nie obrzydza, że laska musi być ODCIĄGANA przez siostrę czy tam koleżankę i jej brata/chłopaka od pierwszego lepszego czarnego z którym chce zdradzić swojego chłopaka

Białorycerstwo i cuckoldstwo frustruje się i wyzywa gdy ktoś ośmieli się krytykować upadek moralny powyższych kobiet i wstawić obrazek z przerobionymi laysami który jest niejako podsumowaniem powyższych.

spit-funny.gif

• Upvote 1