Resident Evil 4 Remake
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Lameismyname · Opublikowano
W sumie, gdyby tak producenci monitorów reklamowali je, popyt by się drastycznie zwiększył @ITHardwareGPT Arnoldzie, wygeneruj proszę fotorealistyczną grafikę monitora OLED na którym wyświetlony jest obraz cycków. Pod monitorem slogan "Nowy monitor OLED - cycki lepsze jak w realu". -
Przez Lameismyname · Opublikowano
A to ciekawe... ten CPU potrafi wykarmić dużo mocniejsze karty graficzne w 1440p/4K jak zwykłego RTX 4070 więc widzę kolejna radosna twórczość z Twojej strony. Sam miałem 7500F czyli praktycznie ten sam procek, początkowo RTX 4060 -> 4070S i 5070ti. Zmieniłem na 9800X3D głównie przez różnice w CS2, w którego casualowo gram. Z wydajności w tytułach AAA byłem zadowolony. No nawet nazwy tej funkcji nie umiesz prawidłowo napisać, no i Twoja "diagnoza" jest o kant wiadomej części ciała wytłuc. Jak już ma coś modzić przy procesorze niech zmieni krzywą CO (Curve Optimizera) na Negative -20/-25/-30 zależnie od posiadanej sztuki procesora - zawsze to sporo pomoże w temperaturach, napięciu, a taktowanie zostanie fabryczne, więc bez straty dla wydajności. A co do przyczyny, na bank software - ja miałem przykładowo jazdy z Win11 24H2 i pomógł jedynie rollback do 23H2. Trzeba namierzyć źródło i to wszystko. -
Przez Necronom · Opublikowano
Oryginalny RE4 też nie był dla mnie genialny. Z niektórymi zarzutami w remake'u się mogę zgodzić, jak niekiedy dziwna realizacja cutscenek, czy nie do końca pasujący mi redesign bossów m.in. Verdugo czy postać Saddlera, który teraz wygląda jakby się z jakiegoś fantasy urwał. Do tego na minus V-A Krausera. Ale to jest RE4. Tutaj fabuła jest tylko tłem do rozgrywki. Po pierwszym przejściu cutscenki się skipuje. Najważniejszy był gameplay i tutaj remake jest dwie długości przed. Przede wszystkim oryginał to była gra silnie przywiązana do pada i albo go miałeś albo miałeś przeszczep na PC w postaci sterowania samą klawiaturą. Nawet remaster tego prawidłowo nie naprawił. Gameplay na dzisiejsze czasy jest już prymitywny. Tylko tutaj nostalgia niestety zasłania oczy. Remake rozwija go, dodaje parrowanie ataków, dochodzą elementy skradankowe, jest ogólnie dużo lepsza kontrola i responsywność postaci, ograniczono znacznie debilne QTE. OG miał kiepsko zaprojektowane lokacje jak zamek, który był niepraktyczny. Wyobraź sobie jak ktoś tam miałby mieszkać. Żeby się przemieszczać to melexa potrzeba. Tak w remake'u zamek dalej był duży, ale przerobili go już trochę lepiej. To samo wyspa. Ashley w obu częściach jest kulą u nogi, ale w OG jest irytującą. Do tego nie potrafiła sama z drabin schodzić, za każdym razem trzeba było niemotę ściągać. Nie to nie było zabawne, bardzo szybko stawało się irytujące i odbijało się negatywnie na rozgrywce. Granie w czysty oryginał dzisiaj to już nieco pod masochizm podchodzi. -
Przez Doamdor · Opublikowano
@Paw79 Jak budżet pozwala i miejsce, to polecam 42" Oled, cycki wyglądają na nim lepiej, niż na mniejszym ekranie. Miałem przez pół roku RTX 5070 Ti i spokojnie idzie pograć w 4K po dostosowaniu detali + DLSS. -
Przez Doamdor · Opublikowano
Była głośna sprawa z tym sklepem na pclab dawno temu, forumowicz kupił tam chyba monitor IPS, który zwrócił, a sklep zamiast oddać pełną sumę, potrącił kilka stówek.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi