Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na konsoli przez cięcia w grafice odpadłem po paru godzinach. Pamietam, że Sony nawet zwrot zrobiło (chyba 10h miałem) na podstawie, że w błąd mnie wprowadzili i usunęli jakieś tam pierdoly „sexualne” po premierze. XD Chętnie wrócę i ogram prawilna wersje na PC.  

Opublikowano
19 minut temu, Necronom napisał(a):

Do czego można tę grę przyrównać? Nie byłem jakoś zainteresowany, ale jak wyjdzie na PC to może bym zobaczył. Nigdy nie grałem w żadnego soulslika, nigdy 🙂

Ta gra to nie jest taki pełnoprawny soulslike, więc jeśli nie masz doświadczenia z tym gatunkiem, to spokojnie - nie powinno to być problemem. Stellar Blade jest dużo bardziej przystępne. Nie ma żadnych kar za śmierć - nie tracisz expa ani przedmiotów, a resp jest blisko miejsca, gdzie padłeś. Do tego można w każdej chwili zmienić poziom trudności, więc gra się naprawdę komfortowo.

Z czym to porównać? Dla mnie to taki miks inspiracji. Klimatem przypomina NieR: Automata - sci-fi na tle postapokaliptycznej Ziemi. System walki ma sporo z Sekiro - dużo parowania (gra bardzo nagradza za to), refleks, wyczucie czasu. A jeśli chodzi o eksplorację, to czuć trochę vibe jak w Star Wars Jedi: Fallen Order - jest trochę swobody, sekrety, elementy platformowe, powrót do wcześniejszych lokacji po nowe rzeczy itd.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, Element Wojny napisał(a):

A jak fabuła? 

Trochę widać inspirację Automatą, ale serio - tylko trochę. Do poziomu NieR to nawet nie startuje, historia raczej płytka. Fajna na chwilę, ale szału nie ma.

• Sad 1
Opublikowano
22 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

A tak Taro zachwalał... 

Z tego, co pamiętam, Taro akurat nie oceniał warstwy fabularnej. Jego stwierdzenie, że to "dużo lepsze od Nier", należy traktować z przymrużeniem oka. :D

Opublikowano

Zasrane SE. Automata przebija kolejną barierę sprzedażową (zaraz będzie 10mln kopii), a te tuki nie chcą dać kasy na kolejną odsłonę. Potencjał Taro jest marnowany na jakieś pierdolniki, a on ma więcej do zaoferowania niż ten koleś od DS. 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Jaycob napisał(a):

W życiu tak długo w grach nie schodziłem/wchodziłem po drabinie:

image.png.514fa1d31530174e48cd4b4e39e0cc2e.png
Yoko Taro zachwalałby wszystko co ma widoki, bo jak to sam powiedział, lubi kobiety :E 
Ale Stellar Blade u mnie przekracza poczucie dobrego smaku, niczym przesadny fanserwis w jakimś anime, ale to w końcu Azja.
Wolę bardziej subtelne rzeczy, owocujące żartami oraz innymi momentami jak Eve w MGS3 lub:
image.png.10ca5c4174d212f0100fa1510a08dcc7.png

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
Opublikowano

Więc wolisz patrzeć się na stópki Lune podczas latania? :E :P

Ja tam na fanservice nie narzekam. W sumie jak komuś nie leży, to zawsze można ubrać Eve w mniej odważne opcje. Wyboru jest tutaj ogrom. :E 

Opublikowano
20 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Zasrane SE. Automata przebija kolejną barierę sprzedażową (zaraz będzie 10mln kopii), a te tuki nie chcą dać kasy na kolejną odsłonę. Potencjał Taro jest marnowany na jakieś pierdolniki, a on ma więcej do zaoferowania niż ten koleś od DS. 

Podobno coś tam dłubią:

Tylko żeby znowu się nie okazało, że to kolejna mobilka. 

• Like 1