Reddzik 2 777 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Tak, ale na razie uderzyłem w 2 dzwony. Wpierw problemem będzie ubicie tego bossa, który stanął mi na drodze, w czasie walki coś mi nie pasowało i miałem rację, że ma drugą fazę. Dam znać jak podejdę do niego kolejny raz, potem kolejny i tak po raz to będę podchodzić, zresztą przyjdzie DS2 to Wukong będzie cierpliwie czekać na swoją kolej, chyba, że w między czasie zagram. 1
ODIN85 3 505 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 46 minut temu, Jaycob napisał(a): Jak pokonałeś tego "mnicha”, to zgarnąłeś jedną z lepszych przemian - jak się go odpali to konkretnie przywali. BTW jest jeszcze jeden "mnich" w tej lokacji - sekretny boss jak coś zrobisz na mapie. Edit: Ukryj zawartość Uderzy w dzwony. Używałem go całą grę 1
Reddzik 2 777 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Aktualnie pograłem, pomęczyłem tego bossa, zrobiłem zapoznawcze podejście, potem kilka prób, skurkowaniec jest mocny, pogrindowałem w lesie z wężami, bo to blisko, lvl szybko wpada, wpadł 26lvl, na dziś mi starczy wrażeń z tym bossem i małym grindem, bo co jakiś czas szedłem na niego, przeszedłbym gdybym miał więcej leczenia, a tak brakuje mi z 2-3 łyki żeby na spokojnie go zabić w drugiej fazie, szczególnie jak podpatrzyłem filmiki na YT, to wydaje się takie proste, a on jak walczy ze mną ma takie adhd, że jakbym walczył z kimś innym, jemu odpala się jakaś inna faza, śmieję się, że walczę z jakimś poprawionym bossem zapewne, do tego czasu to pewnie weszły jakieś poprawki. Tak jak pisałem, kilka dni po trochu prób z przerwami i jakoś padnie na farcie za którymś razem. Bo nawet z podstawowym kijkiem, bo na razie nie ma lepszej broni, to dmg w miarę ok, ale niestety za mało leczenia, bo za dużo obrywam, mimo, że unikam ciosów, a on i tak trafia- tzw autoaim.
caleb59 1 635 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) Wychodzi bokiem Twoje typowe granie tankiem z tarczą jak to robiłeś w Dark Soulsach, tutaj wymagane jest więcej zręczności i kompletnie inny styl niż jesteś przyzwyczajony. Miałem podobnie jak zaczynałem zabawę w Elden Ringu i szybko do mnie dotarło, że granie tankiem z dużym mieczem i tarczą to mordęga ze względu na typowy, szalony moveset bossów - przeszedłem na zręczność + katanę oburącz i dopiero mogłem w to normalnie grać - Elden Ring zdecydowanie premiuje agresywny styl grania i szybką w użyciu broń białą tak samo jak właśnie robi to małpa ze swoimi atakami kijem. Edytowane 24 Czerwca przez caleb59 1
Reddzik 2 777 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) Co do tarczownika, to grałem w Bloodborne, Lies of P, czy jakieś The Surge, Steelrising niszowe soulslike ale dawałem radę. a tam nie było tarcz i grania pod "siłę" z kolosem 2h w ręku. To pewnie kwestia czasu i farta, zależy też jakie odpalą mu się ataki, bo to też może być losowe jak używa, czasem więcej tego, czasem czegoś innego. Niestety muszę sobie radzić, refleksu to ja nigdy nie miałem, od małego, więc jak coś jest wymagane to tym bardziej nie ma bata bym podołał, tak samo jak w Clair Obscure i te parowanie/uniki. Dlatego reprezentowałem szkołę na zawodach szachowych, bo tu nie potrzeba refleksu albo byłem bramkarzem na zawodach szkolnych, tak samo lubię turówki z tego właśnie powodu, ale mam "smaka" na tego typu rozgrywkę jak Wukong. Edit Nie mogłem darować, odpaliłem i za drugim razem ubiłem dziada. Nie miałem już tykwy, zabrakło też many na unieruchomienie, ale po uniku doskonałym go dobiłem. Spoiler Padł opcjonalny boss Spoiler zabiciu 3 razy dzwonem Edytowane 24 Czerwca przez Reddzik 1 1
dawidoxx 976 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca News oparty o jakieś fejkowe video Ppe w formie 1
AndrzejTrg 2 755 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Raczej 3000 kontowiec w formie no ale czego się spodziewać
ODIN85 3 505 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia https://ithardware.pl/artykuly/chinska_mitologia_4k_historia_boss_gra_black_myth_wukong-44443.html
caleb59 1 635 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Płacę 5zł za test po tym update czy gra dalej sypie się po cichu w logach WIndowsa, jeśli się sypie to testujący mi zapłaci 5zł.
Reddzik 2 777 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Mam na dysku Wukonga, zobaczymy co tam tym razem napsuli. 1
Phoenix. 4 731 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października https://gamesci.cn/wukong/news/detail?id=235 Performance Integrated AMD FSR4. On compatible hardware, it will be available in the in-game Settings after updating the driver and enabling FSR4 in the driver settings. (PC) Improved Compatible Mode. Now, with Compatible Mode enabled, ray tracing, frame generation, and some super-resolution functions will be temporarily disabled to help players avoid game launch failures caused by driver, hardware, or system abnormalities. (PC) Adjusted the default graphics settings for certain graphics cards to match the various graphical changes in the current game version. (PC) Significantly improved the lighting quality when Global Illumination is set to low, making it closer to the effect when Global Illumination is set to high. (PC) Adjusted Performance Mode back to 60Hz, reducing input latency and achieving higher resolution than before. However, the lighting quality level has been adjusted to enhance performance. The original Performance Mode is still retained and renamed "Performance Mode (Legacy)". (PS5) Improved the game's loading speed. (PS5) Improved the clarity of certain textures. (PS5) Improved CPU and rendering performance in numerous scenarios. Improved memory usage in numerous scenarios. Improved the quality of motion blur to mitigate the aliasing issues that occur when the camera pans. 1
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października W opcjach nadal krzaki w PL edycji Nadal nie można bindować klawiszy wedle swoich upodobań. Grzbiety kitajce!
Rekomendowane odpowiedzi