azgan 847 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 42 minuty temu, PaVLo napisał(a): A ja na odwrót, mogę łoić 4-5h i zero problemów. Pewnie za duże oc lub uV 😀 U mnie też jest O.K Graficznie z wyjątkiem wyglądu naszej postaci poziom Avatara
tgolik 138 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Ja też nie narzekam. Jedynie, jak pojeżdżę za długo ścigaczem po tych preriach, to dobijam do 24 GB VRAM i spadają klatki. jednak nie ma szarpania (stutteru). 1 2
voltq 362 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 cały ubisoft jest w tragicznej sytuacji jeżeli chodzi o ich nowe tytuły
tgolik 138 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Trochę im współczuję, bo lubię Assassyny i Far Crye.
caleb59 430 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 16 minut temu, tgolik napisał(a): Ja też nie narzekam. Jedynie, jak pojeżdżę za długo ścigaczem po tych preriach, to dobijam do 24 GB VRAM i spadają klatki. jednak nie ma szarpania (stutteru). RTX DI leży i dalej robi pod siebie, dzięki za potwierdzenie.
PaVLo 445 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 54 minuty temu, tgolik napisał(a): Ja też nie narzekam. Jedynie, jak pojeżdżę za długo ścigaczem po tych preriach, to dobijam do 24 GB VRAM i spadają klatki. jednak nie ma szarpania (stutteru). Mam to samo 🙄 Pomaga, na jakiś czas, zmiana lokacji przez szybką podróż
caleb59 430 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Wyłączcie RTX DI i skończą się te wycieki pamięci. 2
tgolik 138 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Szybka podróż to lepsze rozwiązanie niż wyłączenie RTX. 1
azgan 847 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 2 godziny temu, tgolik napisał(a): Ja też nie narzekam. Jedynie, jak pojeżdżę za długo ścigaczem po tych preriach, to dobijam do 24 GB VRAM i spadają klatki. jednak nie ma szarpania (stutteru). 2 godziny temu, PaVLo napisał(a): Mam to samo 🙄 Pomaga, na jakiś czas, zmiana lokacji przez szybką podróż Potwierdzam u mnie też tak jest 1
caleb59 430 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Nie chodzi o wyłączenie całego RTX tylko o tę opcję: 1 1
azgan 847 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 3 godziny temu, caleb59 napisał(a): Wyłączcie RTX DI i skończą się te wycieki pamięci. Wył. to u siebie, reszta została i jest zauważalna poprawa a sama gra wiele nie straciła na oprawie 1
PaVLo 445 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Znalazłem porównanie tego parametru na Ultra/Medium/OFF w SW: Outlaws To miejscami taki rozmydlacz, ale i dodaje też więcej detali, spróbuję dać na Medium, bo mam chyba na Ultra
PaVLo 445 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Głupie porównanie Quality Ps5 do rozmydlacza PSSR na PS5Remaster. Wygląda to paskudnie dla kogoś kto ma dobry wzrok. Po co mi 60fps mydła, jak dużo lepiej wygląda 30 w jakości. 1 2
tgolik 138 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) Gra jest bardzo nierówna. Są fajne misje, z fajnymi postaciami, ciekawymi dialogami. Z drugiej strony takie irytujące niedorobienia jak brak możliwości wspinania się na większość obiektów, szczególnie skał. W ogóle trudno określić, którędy wejść do miejsc położonych wyżej. Czasem na skałkę można wskoczyć, czasem półka sięgająca do pasa jest nie do przejścia. W Far Cry kotwiczki do wspinania były rozmieszczone jakoś sensowniej a skały niemożliwe do pokonania jakoś jednoznaczniej określone. No ale gramy dalej. Blaster już zabija, śmigacz skacze na 60 metrów - zauważyłem, że po ulepszeniu blastera przeciwnicy przestali być wyzwaniem - kilka razy nie musiałem się już w ogóle skradać, tylko rozwalałem wszystkich jak leci. Edytowane 3 Grudnia 2024 przez tgolik 1
Barosz 1 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Ta gra już dostała przebudowę systemu walki i skradania czy dopiero dostanie ? Widać jakieś światełko w tunelu?
tgolik 138 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Barosz Piszemy od tygodnia, że jest lepiej. Ja w sumie bawię się dobrze i z 6 rozgrzebanych gier najbardziej ciągnie mnie do Outlaws. Widać, że UBI włożył w ten świat gigantyczną ilość pracy. Obawiam się, że po nieudanej premierze na STEAMie Ubi porzuci grę. A szkoda, hejterzy pewnie są zadowoleni. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez tgolik 1 1 1
Phoenix. 740 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Godzinę temu, Barosz napisał(a): Ta gra już dostała przebudowę systemu walki i skradania czy dopiero dostanie ? Widać jakieś światełko w tunelu? Nic takiego nie będzie miało miejsca.
Ryszawy 50 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) No tak i przez tych legendarnych hejterów UBI przebudowało podstawowe mechaniki w tej grze, czyli walkę i skradanie, długo, długo po premierze? Może ja trochę w innej epoce żyję, ale czy nie powinni zrobić tego raczej przed premierą? Może wtedy plemię hejterów nie wylazłoby spod ziemi i wszyscy byliby zadowoleni? Ale co ja tam wiem... Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Ryszawy
tgolik 138 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Ryszawy No, naciski pewnie się przydały. Jednak gra została już zniszczona, a szkoda, bo miała potencjał. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez tgolik
ODIN85 784 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 5 godzin temu, Barosz napisał(a): Ta gra już dostała przebudowę systemu walki i skradania czy dopiero dostanie ? Widać jakieś światełko w tunelu? Wykrycie już nie powoduje końca misji i tyle
tgolik 138 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Wg mnie spokojnie można wiele misji zakończyć tylko skradając się - jest kilka mechanizmów wspomagających skradanie się (atak, odwrócenie uwagi przez zwierzaka lub gwizdnięcie). No i wysoka trawa jak w Horizonie. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez tgolik
Zas 73 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 W dniu 4.12.2024 o 12:24, ODIN85 napisał(a): Wykrycie już nie powoduje końca misji i tyle A poza tym? Mieli też chyba reagować trochę lepiej, poza brakiem końca misji miały być ogólnie przebudowane poziomy alarmu, wykrywanie kamer...
lukadd 681 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Ta gra już została olana przez UBI i nie ma się co spodziewać jakichś konkretniejszych zmian. Premiera na steam im chyba dobitnie już pokazała jakie jest zainteresowanie tą grą Peak ~2.5k graczy. 1 1
ODIN85 784 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Najwięcej osób ogrywa gry w pierwszym miesiącu,stąd taki marny wynik na Steamie.
Rekomendowane odpowiedzi