Skocz do zawartości

Podkręcanie pamięci DDR5 (Wszystkie platformy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, anta puszczona na noc, 9950x3d, ta sama tapeta, posty w temacie o ram, curva na każdym rdzeniu z osobna.

Nauczy się.

jak na pclabie jechałem na multikoncie, to minimum jakie trzeba zrobić żeby się nie pokapowali, to zmiana specyfikacji komputera, naklepać trochę punktów w innych działach, ale i tak jak masz psychofanow jak np. ja mam @Tornado3 to cię wyczają po kilkunastu postach.

Edytowane przez wallec
  • Haha 2
Opublikowano

Nie powiedziałem że to zrobię, mnie tam Pimpek nie wadzi za bardzo z reguły, chyba że mu odbija z lekka od czasu do czasu.

Ale zamiast takiego zakradania się na forum cichaczem chyba można po prostu w odpowiednim dziale oficjalnie napisać, poprosić o nie banowanie, i wtedy myślę że nikt go banował nie będzie jeżeli nie ma na koncie jakichś naprawdę mocnych wyskoków.

Opublikowano
4 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Nie powiedziałem że to zrobię, mnie tam Pimpek nie wadzi za bardzo z reguły, chyba że mu odbija z lekka od czasu do czasu.

Dobrze  że piszesz za siebie - ja tam mogę go banować 24/7 ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, ket_rab napisał(a):

@ju-rek u mnie próby z 8000 ale chyba 7800 to koniec. 

Na intelu to i tak niesamowity wynik. Edycja 13th najczesniej poprzestawała na 7000-7200. Taki pasjonata intela mowil ze 1 na 10 robi 8000 :) czasem nawet nie. Tam procesor jest bardzo wazny, na AMD z kolei płyta główna. Zainwestujesz w drozsza plyte 1800-3000zl i jednak mozna wiecej. Procki u AMD to bardziej przy 1:1 juz przy 2:1 dobra pł.gł sporo daje.